Rytmitä ruokailu kuntosalitreeniä tukevaksi

Säännöllinen ja oikein ajoitettu ateriarytmi antaa mahdollisuuden tehdä tehokkaita kuntosalitreenejä sekä parantaa niistä palautumista.

Oikeanlainen ateriarytmi on riippuvainen harjoitusten määrästä sekä ajoituksesta. Ateriointivälin tulisi olla aktiivisella liikkujalla noin 2–4 tuntia. Kun treenaat salilla tavoitteellisesti, tarvitset säännöllisesti energiaa. Kiinnitä huomioita välipaloihin ja aterian ajoitukseen treenipäivinä.

Mikäli treenaat joinakin päivinä jopa kahdesti, on aterioilla suuri merkitys tavoitteisiin pääsemisessä. Energiavajeessa on vaikea kehittyä, sillä mikäli kulutat enemmän energiaa kuin saat, on elimistö katabolisessa tilassa. Tuolloin elimistö purkaa mm. lihasten proteiinien varastoja. Ohessa esimerkkejä ruokailujen ajoittamisesta arkiharjoitteluun:

Yksi harjoitus / Päivä Kaksi harjoitusta / Päivä
Klo 7.30 Herätys Klo 7.00 Herätys
Klo 7.45 Aamupala Klo 7.15 Aamupala
Klo 10.00 Välipala Klo 8.30 Aamutreeni
Klo 11.30 Runsas lounas Klo 10.15 Treenin jälkeinen välipala
Klo 14.30 Välipala Klo 11.30  Monipuolinen lounas
Klo 17.00 Kuntosalitreeni Klo 14.00  Runsas välipala
Klo 19.00 Treenin jälkienen välipala Klo 15.30 Treeniin valmisteleva ateria
Klo 20.30 Päivällinen Klo 16.00 Iltapäivätreeni
Klo 22.00 Kevyt iltapala Klo 18.00 Treenin jälkeinen välipala
Klo 19.00 Kunnon päivällinen
Klo 21.30 Iltapala

Takaisin arkistoon