Ari | Voiko kerran viikossa tehdystä treenistä olla hyötyä?

26.4.2018
Jaa

"Minulle on ollut paljon apua kuntovalmennuksesta, joten suuri kiitos siitä. Kerron hiukan itsestäni ja siitä mitä teen työkseni. Olen 62-vuotias mies ja 80-luvulta asti tehnyt pääasiassa päätetyöskentelyä. Päätetyöskentelyn seurauksena on molemmat olkapäät olleet kipeinä jo kymmeniä vuosia. Vaiva on haitannut etenkin kyljellään nukkumista ja kylkeä on pitänyt vaihtaa vähän väliä.

Kuntovalmennuksen alkaessa huomasin, että vaiva alkoi helpottamaan ja kyljellään nukkuminen onnistuu nyt todella hyvin. Kesä menee pihatöissä, mutta syksyllä olisi tarkoitus aloittaa kuntovalmennus taas uudestaan." -Ari

Vaikka vain kerta viikossa tehty treeni ei lisääkään kovin merkittävästi voimaa tai kehitä lihaksistoa, niin siitä voi kuitenkin saada muita hyötyjä. Tässä tapauksessa ylävartalo sai koko kehon kuntosalitreeneissä sellaista liikettä, mitä arjessa ei tule. Lisäksi alkulämmittelyn keppijumpassa alkoi liikkuvuus parantumaan. Näiden asioiden seurauksena elämänlaatua haittaavat olkapääkivut alkoivat vähenemään.

Tällaiset konkreettiset arjessa havaittavat hyödyt ovatkin parhaiten motivaatiota lisääviä tekijöitä edesauttamaan liikkumista.

Valmentaja Janne Viitanen


Lue myös