Aito ja alkuperäinen Alasintien Liikku - Vastuuvalmentaja Eetu Aalto tietää mistä syntyy ainutlaatuinen salikulttuuri ja siten myös tyytyväinen valmentaja

Liikku 10 vuotta
Treeni
6.7.2020
Jaa

Ennen Liikkuun tuloa Eetu toimi personal trainerina toisessa liikuntakeskusketjussa ja personal trainereiden kouluttajana, jota tekee edelleen. “Tällä hetkellä toimin Liikun keskusvastaavana Oulun Alasintien (Limingantulli) Liikussa, oman yritykseni Edutrainingin kautta.  Liikussa aloittaminen oli helppoa, sillä Eetu tunsi perustajat Johannan ja Heikin sekä markkinointipäällikön Terhin jo ennakkoon. “Mukavat ihmiset ja reilu valmentajasopimus kannustivat vaihtamaan ja myös oma isäni kannusti hakemaan Liikun paikkaa. Enkä ole katunut!”

 

Alasintien salikulttuuri

Eetu kuvailee innoissaan, kuinka “meidän salilla”, Alasintien Liikussa, on rento, leppoisa ja kaikin puolin kannustava ilmapiiri. Tunnelmaa edesauttaa tietenkin se, että Alasintien Liikussa treenaa monenlaisia ihmisiä. Aloittelijoita, kuntoilussaan vauhtiin päässeitä, mutta myös todella tavoitteellisia treenaajia. Poikkeuksellista Eetun mielestä onkin se, että kaikki treenaajat kokevat salin omakseen ja tulevat todella hyvin toimeen keskenään, vaikka eivät periaatteessa tunnekaan toisiaan sen syvemmin. Salille tullessa moikataan, jutellaan ja avustetaan kaveria, vaikkapa kovia sarjoja varmistamalla. 

Päiväni koostuvat sopivassa suhteessa valmennuksesta, hallinnollisista töistä sekä viikonloppupainotteisista koulutushommista Trainer4Youlla. Harrastan myös voimanostoa ja tavoitteenani onkin menestyä lajissa kansainvälisellä tasolla, joten sekin rytmittää päiviäni mukavasti. “Tykkään todella paljon työstäni Liikussa. Asiakkaat ovat todella mukavia ja huomaan välillä jääväni juttelemaan salille työpäivän päätyttyäkin. Se ei todellakaan haittaa, sillä sali on minulle kuin toinen koti.” 
 
Eetu jatkaakin, että  Alasintien Liikusta erityisen tekee ihmiset. Se, että kanssatreenaajat huomioidaan ja huolehditaan yhdessä vaikkapa välineiden ja laitteiden kunnosta ovat tärkeitä juttuja jokaiselle, olipa treeni tai treenaaja millainen tahansa. Toisen salilla treenaavan “moi” tai “kivat kengät” -kommentit voivat olla esimerkiksi vasta salitreeniä aloittaneelle todella iso juttu. Eetu onkin huomannut, että Alasintien Liikussa sosiaalisuus on selkeä vahvuus ja ominaisuus. “Vasta jokunen viikko sitten olin salilla tekemässä omaa treeniä ja huomasin, että salin noin 50 treenaajasta liki kaikki treenasi kaverin kanssa. Se oli ihan mahtavaa!”

 
Eetu valmentajana

“Valmentajan näkökulmasta töihin on aina mukava mennä, sillä sieltä löytyy aina vanhoja ja uusia ystäviä sekä mukavia asiakkaita. Valmentajan työ on todella mielekästä ja merkityksellistä, kun saa auttaa, jakaa vinkkejä sekä valmentaa ihmisiä parempaan kuntoon sekä terveyteen. Jokainen päivä ja asiakas ovat omalla tavallaan erityisiä. Erityisen hyvältä tuntuu, kun näkee asiakkaan oivaltavan, kehittyvän ja saavuttavan tavoitteensa”, Eetu toteaa.

“Parhaimmillani olen silloin, kun saan valmentaa tavoitteellisesti suorituskykynsä parantamiseen suhtautuvaa henkilöä”, Eetu toteaa. Vahva koulutustausta yhdistettynä omaan, monipuoliseen urheilutaustaan antavatkin loistavat valmiudet tuloksekkaalle ohjelmoinnille sekä kehityksen optimoivalle valmennukselle. Eetu ei halua olla piiskuri tai käskyttäjä. “Haluan tarjota asiakkailleni tuloksia mielekkäällä, mukavalla ja elämäntavaksi juurtuvalla tavalla. Haluan olla helposti lähestyttävä, mutta sopivan jämäkkä ja uskottava valmentaja.” 

 

Vastuuvalmentajan työpäivät

Eetun tyypilliseen työpäivääni mahtuu yleensä oma voimanostotreeni, 2-5 valmennustapaamista, hallinnollisia tehtäviä sekä tietysti myös asiakkaiden jututtamista ja auttamista salin puolella, Alasintien Liikussa.
 
“Liikku on minulle paras mahdollinen kumppani. Asiakkaita minulla on ollut laidasta laitaan saliharjoittelua aloittavista junioreista jalkakyykyn Euroopan ennätysnaiseen saakka. Liikku mahdollistaa minulle samanaikaisesti monipuolisen ja täysvarustellun työympäristön, näkyvän markkinapaikan, mukavan ja laajan asiakaskunnan, mieluisan työyhteisön sekä yrittäjänä toimimisen vapauden. En kyllä keksi, mikä voisi olla juuri nyt paremmin”.

 

Valmennustyön hedelmät

Eetu kokee tärkeäksi, että hän saa Liikulta hyvin tukea toimintaan valmentajana ja saa valmentaa asiakkaita ennen kaikkea omalla tyylillään ja omien tuotteidensa avulla. Liikun reilu sopimus mahdollistaa yrittäjän vapauden ja luovuuden, erinomaisessa työympäristössä. 

“Kaikki on todella hyvin juuri nyt ja nautin suuresti työstäni Liikussa. Teen valmennustyön lisäksi myös erilaisia hallinnollisia töitä Liikussa, mikä sopii minulle paremmin kuin hyvin, sillä valmentaa haluan vain sen verran, ettei se muutu liian kuormittavaksi, jolloin työn laatu ja fiilis kärsivät.” Parhaiksi asioiksi Liikussa Eetu mainitseekin mukavat asiakkaat, toiseksi kodiksi muodostuneen Alasintien Liikun, kannustavan ja kivan työyhteisön sekä sen, että hän saa työllistää itsensä erilaisilla valmennuksilla, omaa tavoitettansa voimanostossa unohtamatta. Tehdä itselleen rakkaita asioita.

Eetua motivoi valmentajan työssä erityisesti työn merkityksellisyys. Valmennustoiminnan kautta saa vaikuttaa aidosti ihmisten terveyteen ja auttaa heitä saavuttamaan tavoitteitaan. Lisäksi kouluttajan työssä Eetu saa olla jalkauttamassa oppejaan myös tulevien liikunta-alan ammattilasten työhön. Eikä Liikun vaikutusta terveydellekään voi ohittaa. “Kaksi miljoonaa treenikertaa vuonna 2020! Aika iso vaikutus suomalaisten kansanterveyteen”, Eetu tuumaa. 

 

Eetun terveiset liikkujille

Liikkuja! Jos haluat oikeasti onnistua välttämään karikot, saavuttamaan parempia tuloksia ja saamaan oikeasti pysyvän harrastuksen, niin käänny ihmeessä osaavan ja innostavan valmentajan puoleen. 
 

Eetun oma motto:

“Tänään voitan huomisen itseni!” 

Motollaan Eetu haluaa korostaa intohimoista suhtautumistaan oppimiseen, kehittymiseen sekä tietenkin voimailussa suorituskyvyn optimoimiseen. Tavoitetta kohti ei tarvitse mennä kulmat kurtussa, vaan uteliaasti, analyyttisesti ja hymyssä suin. “Ei tämä nyt niin vakavaa ole”, Eetu naurahtaa.

 

Tutustu oman paikkakuntasi Liikkun TÄÄLTÄ.

Eetun Voimaa ja massaa kehonpainolla -treeniohjelmaan pääset TÄSTÄ