Kaakkurin avajaiset, osa kaksi

Liikku 10 vuotta
14.8.2020
Jaa

Kaakkurin remontti ja avajaiset tehtiin nopeasti. Jopa niin nopeasti, että unohdimme täysin sellaisen pienen yksityiskohdan kuin käyttöönottotarkastuksen, joka suoritetaan viranomaisten toimesta ennen kuin kuntosali otetaan käyttöön. Toki kaikki määrätyt turvallisuusseikat oli huomioitu jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa.

Sali avattiin ja riemuksemme avajaisiin tuli paikalle myös Oulun seudun päälehden eli Kalevan toimittaja ja kuvaaja. Seuraavana aamuna katsoimme ylpeinä lehtiartikkelia, joka oli tavanomaisen levikin lisäksi jaettu koko Kaakkurin asuinalueen asukkaille. Puhelin soi ja ilo hyytyi. Soitto tuli rakennusvalvonnasta. Voin kertoa, että toimitusjohtaja-omistaja-perustajalla jää pari sydämenlyöntiä välistä, kun ymmärtää, että on juuri kutsunut kaikki oululaiset tutustumaan salille, jolla ei papereissa vielä ole virallista lupaa olla auki.

Onneksemme saimme sovittua, että suljemme salin välittömästi ja tarkastus tehdään heti seuraavana aamuna. Näin tapahtui ja huomautettavaa ei ollut. Tutustujat pääsivät salille luvattuun aikaan ja säästyimme selittelyltä. Olisi ollut aika noloa käännyttää tutustujat ovelta takaisin vaikkapa ensimmäisen viikon ajan. 

Nykyään avauksia on takana sen verran monta ja asioita on useampi henkilö muistamassa, ettei vastaavia mokia enää oikeastaan tule. Yllätyksiltä ei kuitenkaan voi välttyä. Joskus remontissa paljastuu ”pieniä haasteita”, kuten yli 12 sentin korkeusero lattiassa, joskus maalia levitetään seinään vielä 15 minuuttia ennen avajaisia. Kerran avajaisissa ei toiminut netti lainkaan, mikä mukavasti sulkee pois lähes kaikki salin pyörittämiseen tarvittavat yhteydet ja toiminnot. Ei niistä tällä kertaa sen enempää. Pääasia, että Liikku numero kaksi saatiin onnellisesti avattua.

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy