Kajaani 2016

Liikku 10 vuotta
21.8.2020
Jaa

Eihän se homma vielä Ruskoon pysähtynyt. Kajaanista löysimme loistavan tilan, erittäin mukavat vuokraisännät ja hyvän remonttiporukan ja pääsimme kesällä 2016 aloittamaan Liikun rakentamisen Kainuun komeaan pääkaupunkiin.

Kaikki sujui suunnitelmien ja aikataulun mukaisesti ja tuntui että remontit muuttuvat kerta kerralta helpommiksi. Ennakkomarkkinointi onnistui erittäin hyvin ja saimme avajaisiin, ja ennen kaikkea liittymään, enemmän ihmisiä kuin olimme toivoneetkaan. Jussi ja Heikki olivat kädet savessa remontin kanssa, joten minun vastuulleni jäi kaikki muu neljän keskuksen osalta; jäsenkorttien tekeminen ja lähettäminen, markkinointi, asiakaspalvelu ja muu hallinnollinen työ.

Syksy on yleensä mukavan vilkasta aikaa uusien jäsenyyksien myynnin suhteen, joten sain olla aika tomerana töiden kanssa. Vaikka elettiin jo vuotta 2016, oli esimerkiksi jäsenkorttien osalta prosessi seuraava: kaikki ostetut jäsenyydet printataan ulos jäsenkirjeinä, tyhjä jäsenkortti koodataan jäsentietoihin, jäsenkortti laitetaan saman henkilön taitetun jäsenkirjeen väliin, kirje kuoreen, kuori kiinni ja postimerkki kuoren nurkkaan. Erittäin manuaalista hommaa siis. Muutama voimasana saattoi aina välillä lipsahtaa, kun tulostin jumitti ja jouduin aloittamaan satojen kirjeiden tulostamisen aina uudelleen. Onneksi apuna pahimpaan kiireaikaan oli Heikin isä. Erkistä tulikin tosi näppärä kirjekuorien sulkija ja papereiden taittelija.

Kirjeet saatiin postiin aina saman päivän aikana ja kiirettä piti. Sitten ilmeni ongelma. Kortit eivät toimineet kulkuportteihin. Huomasimme, että juuri aktivoitujen, satojen uusien jäsenkorttien rfid-tunniste oli muuttunut, eikä se enää kelvannut minkään Liikun kulkuportin lukijaan. Olimme juuri lähettäneet valtavan määrän kortteja uusille asiakkaille, jotka jo innosta puhkuen odottivat postiluukun kolahdusta päästäkseen treenaamaan. Nyt kortin saatuaan he eivät pääsisikään Liikun portista sisään.

Pienehkö paniikki kolkutteli mielessä. Meillä oli noin vuorokausi aikaa vaihtaa kaikkien neljän keskuksen kulkuporttien lukijat uudenmallisiin. Korttilukijat olivat tietysti Ruotsissa ja meillä tilanne päällä Pohjois-Suomessa. Tik tak, tik tak… Siinä olisi ollut Jack Bauerkin ihmeissään. Muutaman puhelun jälkeen toiminnanohjausjärjestelmämme vastuuhenkilöt olivat onneksi heti tilanteen tasalla ja keksivät ratkaisun. Kuin ihmeen kaupalla he onnistuivat pikatilaamaan lukijat portteihin (kiitos Pekka!). Lukijat toimitettiin ja asennettiin ennätysvauhtia heti seuraavana päivänä ja asiakkaat pääsivät treenaamaan normaalisti heti kortit saatuaan, täysin tietämättöminä taustalla käyneestä pyörremyrskystä. Ihan niin kuin pitikin.

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy