748 kilometriä

Liikku 10 vuotta
23.9.2020
Jaa

Suomi on pitkä maa. Vaikka matka ei kulkisi Suomineidon päälaelta varpaisiin, on jo yksin Rovaniemeltä Imatralle tosi pitkä matka. Yhteensä 748 kilometriä. Erityisen pitkältä matka tuntuu, kun on maanantaipäivän puurtanut aamusta iltaan Rovaniemen Liikun viimeistelyssä ja avajaisissa ja lähtee sitten ajamaan kohti Imatran Liikun avajaisia, jotka on aikataulutettu kätevästi keskiviikolle. Näin oli kuitenkin jossain vaiheessa asiat omalla porukalla päätetty, joten ei muuta kuin keula kohti kaakkoa.

Heikki ja Jussi yöpyivät pikaisesti matkan puolivälissä ja saapuivat tiistaiaamuna Imatralle suoraan kaaoksen keskelle. Remontti oli pahasti, siis erittäin, erittäin pahasti kesken. Laiteasentajat yrittivät pujotella maalareiden, timpureiden ja lvi-asentajien keskellä, ja samaan aikaan siivoojat yrittivät tehdä loppusiivousta, vaikka remontti ei ollut lähelläkään loppua. Toimistotiimi saapui Jussin ja Heikin avuksi tiistaina iltapäivällä ja saimme kaikki saman tien hypätä hommiin. Keskeneräinen remontti ja tiukka aikataulupaine näyttäisi olevan tehokasta perehdytystä (tai sokkihoitoa) uusille tiimiläisille; ei nimittäin jää kasvuyrityksen tekemisen tahti epäselväksi. 

Epäselväksi ei myöskään jäänyt se, että Liikun tiimissä kaikki käärivät hihansa ja tekevät mitä tehdä täytyy, kun valmista on saatava. Näissä hetkissä toimitusjohtajan silmää ja sielua ilahduttaa se, että koko tiimi tekee kovasti hommia yhteisen tavoitteen eteen. Olipa hetken tärkein homma sitten excel-taulukoiden muokkaaminen, tavaroiden roudaaminen tai tarrojen liimaaminen painotelineisiin, hommat hoituvat ja vieläpä hyvällä huumorilla! Koko Liikun kasvun edellytys on ollut aivan timanttinen tekijätiimi sekä kentällä että toimistossa. Paras sekoitus syntyy erilaisesta osaamisesta, ideoista sekä niiden yhdistelmistä! 

Imatran Liikku saatiin valmiiksi ainakin kolme minuuttia ennen ovien avaamista, ja imatralaiset palkitsivat meidät avajaisissa suurella joukolla osallistujia ja liittyjiä. Muistan vielä, miten eräs treenaaja sanoi minulle silmät sädehtien lähtiessään: ”Tämä Liikku on tämmöiselle kuntosaliharrastajalle ku valtava karkkikauppa!”. Kyllä lämmitti umpiväsyneen toimitusjohtajan mieltä. Se oli vauhdikas ja hieno viikko Suomen kahdella laidalla!

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy