Kateutta napapiirillä

Liikku 10 vuotta
22.9.2020
Jaa

Rovaniemen Liikun osoite on Lähteentie. Nimi on enne, sanotaan, ja lähdehän sieltä remontissa sitten löytyikin, ihan rakennuksen alta. Sen uudelleenohjaaminen viivästytti remonttia joillakin viikoilla, mutta hieno, raikas kuntosali saatiin Rovaniemellekin avattua. Rovaniemi on muuten toistaiseksi ainoa toimipisteemme, jossa parkkipaikka on välillä porojen valtaama. 

Avajaisiin tuli valtavasti ihmisiä ja salin avaamista oli selkeästi odotettu. Paikalla oli jo aikaisemmin toiminut hyvä kuntosali, joten sijainti oli tuttu useille asiakkaille. Oli mukava kuunnella puheensorinaa, kun toisilleen jo tutut ihmiset juttelivat keskenään siitä, mitä uudistuksia tilaan oli tehty. 

Itse avajaiset olivat lämminhenkiset, mutta niitä edeltäneeseen remonttiaikaan liittyy yksi asia, joka saa projektipäällikössämme Jussissa edelleen aikaan pettymyksen sekaista kateutta. Rovaniemen remontin aikaan Heikki ja Jussi kävivät lounaalla kuuluisassa Pohjanhovissa. Heikki tilasi perinteisen poronkäristyksen ja Jussi modernina miehenä fish and chipsit - lähinnä siksi että kaksikko eroaisi ainakin jollakin tapaa toisistaan. Annoskateus oli musertava, kun Heikille kärrättiin eteen koko padallinen muusia ja käristystä – lisää sai ottaa niin paljon kuin vatsa veti. Jussi, joka ei ole tunnettu pieniruokaisuudesta, kärvisteli kalapuikkojensa kanssa ja ilmoitti teatraalisesti ennen vaikenemistaan, että seuraavalla kerralla hän todellakin söisi Heikin valitseman annoksen. 

Viikkojen odotuksen jälkeen tuli päivä, kun Jussin auton nokka kääntyi jälleen Oulusta Rovaniemelle. Pohjanhovi poronkäristyspatoineen pyöri lakkaamatta mielessä, mutta voi ryökäle, perillä odotti hirmuinen pettymys! Pohjanhovi oli kiinni, koska oli maanantai. Aikataulut eivät antaneet periksi viipyä pidempään. Edelleen toimistolla kuullaan säännöllisesti tuosta vääryydestä. Niin varmasti kuin yö kääntyy aamuun, jonain onnellisena päivänä meidän Jussi saa vielä käristyksensä.

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy