Seinäjoen kuulusteluvalo ja omaperäiset lattiakaadot

Liikku 10 vuotta
16.9.2020
Jaa

Seinäjoelle, kaupungin omien sivujen mukaan avaruuden pääkaupunkiin, Liikku avattiin tammikuussa 2018. Etelä-Pohjanmaan lakeuksia kunnioittaen Seinäjoen Liikku perustettiin erityisen suureen, korkeaan ja avaraan tilaan Rengastielle.  Suunniteltu avajaisaika oli mitä mainioin, mutta pienoisen viivästyksen takia avajaiset jouduttiin lopulta siirtämään maanantailta perjantaille. Joulu oli yllättänyt laitetoimittajan ja tavara oli jäänyt siksi Hollantiin pyhien ajaksi. Samalla laiteasennukset menivät aivan viime tinkaan ja viimeisiä ruuvauksia tehtiin vielä siinä vaiheessa, kun ensimmäiset asiakkaat tulivat jo treenaamaan. Vastaanotto oli onneksi hyvä!

Tässä vaiheessa meillä oli riveissämme myös markkinointipäällikkö, Terhi, ja odotukset olivat korkealla. Jäsenyyksiä oli myyty ihan mukavasti ennakkoon. Laitoimme avajaispäivänä suuren maailman meiningillä tekstiviestikampanjan avajaisistamme alueen ihmisille, huomioimme puskaradiot, some-mainonnan, ulkotaulut sekä printin. Kesken avajaisten markkinointipäällikön päähän laskeutui ajatus: olisi varmaan ollut fiksua kutsua myös ennakkoliittyjät mukaan avajaisiin. Siis ihan vaan kasuaalisti ilmoittaa, että nyt ollaan auki ja tervetuloa treenaamaan. Oivallusta seurasi pieni hiljainen hetki ja tyhjä tuijotus. Itsestäänselvyydet ovat itsestäänselviä vasta, kun ne on oivallettu. Toimenpide lisättiin avajaisten to do -listalle.

Väkeä kävi mukavasti ja markkinointimokasta huolimatta ennakkoon liittyneetkin löysivät paikalle ilman erillistä kutsua. Laitoimme merkille painitossujen huomattavan osuuden treenikengistä ja paikkakuntakohtaisena hittiliikkeenä oli selkeästi askelkyykkykävely. Fiksu valinta! 

Useamman treenaajan käytyä suihkussa paljastui, että suihkuhuoneiden lattiakaadot oli laadittu sillä tavalla ovelasti, että ne johtivat veden suoraan pukuhuoneen lattialle. Kallistus oli hyvä, mutta väärään suuntaan. Eipä ollut tätäkään tullut aiemmin vastaan. 

Pienempiin pulmiin lukeutui muun muassa PT-huoneeseen asennettu valaisin, jonka nimesimme kuulusteluvaloksi. Se nimittäin osoitti todella kirkkaasti suoraan asiakkaita silmiin. Kirkkaus ja raikkaus on hyvä juttu, mutta luottamuksellisen asiakassuhteen luominen voi olla haastavaa, jos toista henkilöä ei näe kirkkaan valon takaa. Valaisin vaihdettiin, lattiakaadot korjattiin pikaisesti ja taas saatiin Liikun konseptikäsikirjaan vähän päivitystä.

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy