Väri-ilottelua Hollolassa

Liikku 10 vuotta
12.9.2020
Jaa

Keväällä 2017 oli Hollolan vuoro saada oma Liikkunsa. Jos aiemminkin meillä oli ollut pientä hakemista salin avausten ajoituksessa (Limingantulli kaikista viikonpäivistä perjantaina, Rusko uudenvuodenpäivänä), niin todettakoon, että ei toukokuukaan varsinaisesti räjäytä pankkia.

Viiden keskuksen kokemuksella olimme jo oppineet yhtä ja toista suunnittelusta, remontoinnista ja koko projektin läpiviemisestä. Se, missä oli vielä parannettavaa, oli piirustusten lukeminen ja ennen kaikkea tarkkuus. Hollolan Liikun piirustuksissa jäi yksi pieni numerosarja huomaamatta ja kas vain, Heikin ja Jussin järkytykseksi salin katto oli maalattu mustaksi, täysin muista keskuksista poiketen. Asiaa selvitettiin ja kaikki oli kuten pitikin. Pojilta oli vain jäänyt suunnitelmien ja piirustusten lukeminen vähän puolitiehen. Katto on tyylikäs, mutta musta.

Väri-ilottelu jatkui pukuhuoneiden puolella. Hollolan suihkuhuoneissa on isot lasi-ikkunat. Ne piti totta kai piti peittää niin, ettei ikkunoista näe läpi kumpaankaan suuntaan. Yleensä Liikun lasiteippaukset ovat vihreät, joten se oli luonnollinen valinta myös ikkunoiden peittämiseen. Päivänvalon heijastellessa teippausten läpi peseytyessään voi helposti hassutella olevansa Hulk, Kermit, Shrek tai vaikkapa Yoda oman fiiliksen mukaan.

Viitaten Hollolan Liikun avajaisten ajankohtaan, me kyllä tiesimme, ettei toukokuu ole paras mahdollinen kuukausi. Avaus oli tarkoitus tehdä aiemmin keväällä, mutta se viivästyi alkuperäisestä. Viivästyksen vuoksi Heikki ei päässyt avajaisiin, sillä hänellä oli etukäteen sovittuna poikien viikonloppureissu. Kyseessä oli niin sanottu pitkä viikonloppu. Ajattelin pitkän viikonlopun tarkoittavan reissua, joka alkaa torstaina ja päättyy sunnuntaina (tai kestää perjantaista maanantaihin). Selvisi, että Heikin määritelmän mukaan pitkä viikonloppu alkaa torstaina ja päättyy seuraavan viikon keskiviikkoon. Niin sitä oppii aviomiehestään uutta vielä kymmenien vuosien jälkeenkin. Pitkä viikonloppu, todellakin.

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy