Eetu Aalto - Enkat uusiksi

Treeni
5.10.2020
Jaa

Olen harrastanut voimanostoa kilpailumielessä nyt noin 2 vuoden ajan. Sitä ennen treenaamiseni painottui monipuoliseen liikunnan harrastamiseen ja salilla lähinnä lihasmassan hankintaan tähtäävään treenaamiseen. Olet ehkä saattanut törmätä tarinaani, mutta ohessa se sekä tuloskehitykseni parin viime vuoden ajalta tiiviin napakassa muodossa. 

Pelasin juniorina jalkapalloa ja jääkiekkoa oman ikäluokkani edustusjoukkueissa. Lisäksi harrastin aktiivisesti lumilautailua sekä skeittaamista. Epäonnekseni pelitouhujani varjostivat kuitenkin useammat pahat loukkaantumiset ja olikin lähellä, etten menettänyt toista yläraajaani solisluuvamman, sekä sitä seuranneen tulehduskierteen vuoksi. 

Innostuin kuitenkin pitkän kuntoutusjakson aikana kuntosaliharjoittelusta, ja kuntoutus muuttuikin hiljalleen ihan kunnon treenaamiseksi, lihasmassan hankinnaksi sekä hermostolliseksi voimaharjoitteluksi. Onnekseni pääsin heti alusta saakka maailmanluokan valmennusosaamisen pariin, kun fysioterapeutti-valmentajaisäni oli vastaamassa kuntoutusajan sekä suorituskykyä kehittävän harjoittelun suunnittelusta, ja myöhemmin taustajoukkoihin liittyi myös liikuntatieteilevä voimavalmentaja Tuomas Rytkönen. 

Tavoitteellisen kuntosaliharjoittelun aloitin vuonna 2014 aloittaessani liikuntaneuvojaopinnot Vuokatin urheiluopistolla. Painoin silloin rapiat 50 kiloa, osin loukkaantumiskierteen vuoksi. Lihasmassaa ei siis vielä ollut tarttunut kroppaan liikaa. Valmistuessani urheiluopistolta kolme vuotta myöhemmin oli painoni noussut hieman reiluun 80 kiloon. Kolmen vuoden opiskeluaika Vuokatissa takasikin optimaaliset kehitysmahdollisuudet lihasmassan rakentamiseen. 

Varsinaisesta voimaharjoittelusta innostuin armeijasta kotiuduttuani 2017-2018 vuoden taitteessa. Innostusta ruokki poikkeuksellisen kova tuloskehitys perusliikkeissä, vaikka en vielä juuri priorisoinut niitä harjoittelussani muiden liikkeiden edelle. Nopea tulokehitys ruokki innostusta lähteä kokeilemaan rahkeita myös kisoihin ja osallistuinkin ensimmäisiin voimanostokisoihini 13.10.2018. Maaliskuussa 2020 voitin miesten Suomen mestaruuden alle 74 kilon sarjassa, yhteistuloksella 635 kg, joka oli samalla Suomen ennätystulos nuorten, alle 23-vuotiaiden sarjassa. 

Pääset kurkistamaan seuraavasta taulukosta parin viime vuoden tuloskehitystäni. Otin tarkastelun kohteeksi treeniliikkeet, joista olemme isä-valmentajani kanssa tehneet Enkat uuksiksi -nimeä kantavat verkkovalmennukset, joiden avulla sinäkin voit saada valmennusosaamisemme käyttöösi oman tuloskehityksesi optimoimiseksi. Valmennusten kautta saat paitsi haltuusi kovan tuloskehityksen mahdollistavat tekniikkaohjeet ja treeniohjelmat, mutta myös ravitsemus- ja palautumisvinkit, sekä ohjeet muiden treenien yhdistämiseen voimaharjoitusten rinnalle. 

Sitten tuloskehityksen kimppuun: Kun vuoden 2018 keväällä vedin maasta kakkosen 220 -kilolla, on tuloskehitys ollut reilun parin vuoden aikana reipasta. Kesällä 2020 vedinkin treeneissäni jo 6 toiston sarjan 260 kilolla ja maksimiykkösen remmien kanssa 290 kilolla. Omissa nimissäni on myös maastavedon suomenennätys (267,5kg) sarjassa M23/74kg.  Omien maastavetoennätystesi kimppuun pääset Enkat uusiksi: Maastaveto -verkkovalmennuksessani.

Jalkakyykynkin osalta tuloskehitys on ollut mukavan nousujohteista. Kun keväällä 2018 tein tiukan kakkosen 175 kilolla, onnistuin nokittamaan ennätyskuormaani 222,5 kiloon kesään 2020 mennessä. Väitän myös suoritustekniikan kehittyneen mukavasti periodin aikana, eli jälkimmäisen tuloksen osalta kyykkysyvyys ja suorituspuhtaus ovat paremmat, joten kuormien liikuttelu on paitsi tehokkaampaa, myös samalla turvallisempaa. Kyykkyennätyksiä pääset rikkomaan kanssani Enkat uusiksi : Kyykky -verkkovalmennuksessa.

Leuanveto on ollut treeneissäni koko ajan lähinnä apuliikkeen roolissa. Silti siinäkin on tullut mukavasti tuloskehitystä. Kun keväällä 2018 vedin ykkösen 53 kilon lisäpainolla, paransin maksimitulostani 20 kilolla vuoden 2020 kesään mennessä. Enkat uusiksi : Leuanveto -verkkovalmennuksessa myös sinun maksimituloksesi voidaan laittaa uuteen uskoon.

Voimanostoliikkeiden, jalkakyykyn, penkkipunnerruksen ja maastavedon, yhteistulos on kehittynyt kahden ja puolen vuoden seurantajakson aikana kohdallani noin sadalla kilolla, eli jotakuinkin 35 kilolla per vuosi. 

Mikäli kova tuloskehitys siis kiinnostaa ja haluat päästä osalliseksi minun sekä isäni Riku Aallon valmennusosaamisesta, nyt sinulla on siihen täydet mahdollisuudet. Rakensimmekin iloksesi ja hyödyksesi Enkat uusiksi nimeä kantavan verkkovalmennustuoteperheen. Saat Liikun jäsenenä valmennukset käyttöösi 79 € etuhintaan (norm. 149 € / valmennus). Kunkin valmennuksen kesto on 10 viikkoa, sisältäen 6 viikon perusvoima- ja 4 viikon maksimivoimajakson. 

Lupaamme Sinulle huipputulokset, kunhan sitoudut noudattamaan ohjeitamme tarkasti, mutta sopivan joustavasti. Hyppää mukaan, niin pistetään Sinunkin enkkasi uuteen uskoon!

Terveisin, 

Eetu
0440 999395
info@edutraining.fi