Salia ja sydänystäviä; Anna & Joonas

Asiakastarina
Treeni
25.2.2021
Jaa

Liikun helmikuisessa blogisarjassa pääsemme kuulemaan tarinoita sydänystävistä, joita yhdistää sali, ja vieläpä erityisesti Liikku. Tässä tarinassa pääsemme tutustumaan kahteen Liikun valmentajaan, joiden tarina alkaa yhteisistä opinnoista ja jatkuu Oulun ja Rovaniemen Liikkujen vastuuvalmentajan pesteissä. Annan ja Joonaksen sanoin: ”Kollega, mutta ensisijaisesti ystävä”.  

Hei koulukaveri!

Anna ja Joonas tutustuivat vuonna 2014 Rovaniemellä kun molemmat aloittivat liikunnanohjaaja (AMK) -opinnot Lapin ammattikorkeakoulussa, legendaarisella Ounasvaaran urheiluopistolla. Jo opintojen alkuvaiheessa oli selvää, että näillä kahdella synkkasi. Huono huumori kävi helposti yksiin ja viimeistään molempien liityttyä mukaan tutor -toimintaan ystävyys alkoi tiivistyä, mukavasti omalla painollaan. Tähän alkuun on kuitenkin oikaistava pieni vallallaan oleva, tosin äärimmäisen viaton harhaluulo: Anna ja Joonas eivät ole pari romanttisessa mielessä. (Mutta se ei suinkaan ole heitä estänyt ottamasta tästä harhaluulosta kaikkea iloa ja huumoria irti vuosien saatossa). 

Luokkakavereista yhtiökumppaneiksi

Sekä Annalla että Joonaksella on ollut kiinnostus yrittäjyyttä ja valmennusta kohtaan jo opinnoista saakka. Jo opintojen aikana Anna ja Joonas huomasivat juttelevansa paljon aiheesta ja suunnittelivat välillä myös oman salin perustamista. He huomasivat pian ajattelevansa asioista hyvin samalla tavalla. “Monien yritysten ja lukuisten epäonnistumisten jälkeen löysimme paikkamme Lähteentieltä Kuntokeskus Liikun vastuuvalmentajina”, muistelee Anna. Kaverukset kuulivat huhuja Liikun avautumisesta Rovaniemen Lähteentielle, aivan Ounasvaaran kupeeseen, ja toiminnan ihmisiä kun ovat, ottivat he yhteyttä Liikkuun. Siinä ei kauaa nokka tohissut, kun nimet olivat paperissa ja samanlaisen huonon (eli tosi hyvän) huumorin omaava työyhteisö oli löytynyt Liikku -ketjusta. Työ Liikussa onkin nitonut molempien uratoiveet yhteen: Yrittäjyyden sekä valmentamisen. Bonuksena kaiken päälle on tullut vielä se, että matkaa on saanut jakaa luottoystävän kanssa. 

Samanlaiset, mutta erilaiset

Anna ja Joonas ovat molemmat äärimmäisen mutkattomia ja ihmisläheisiä tyyppejä. Molemmat tulevat hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa eikä suun avaaminen tuntemattoman edessä jännitä. Asioihin osataan suhtautua sopivan rennosti ja työtä tehdäänkin aina pieni pilke silmäkulmassa. Yhteistyö ja vuorovaikutus näillä kahdella onkin ollut alusta saakka äärimmäisen vaivatonta ja mutkatonta. “Sellaista se kai ystävän kanssa on”, tuumailee Anna. Paljon sekä opiskelu- että työprojekteja yhdessä kokeneet Anna ja Joonas kuvailevat, että Joonas on parivaljakosta selkeästi rauhallisempi ja järkkymättömämpi, mutta myös spontaani, kun taas Anna on enemmän järkiperusteisiin nojaava, hieman äkkipikaisempi ja välillä kevyesti panikoivakin (mutta vain tärkeissä työhommissa!). “Tässäkin suhteessa täydennämme toisiamme hyvin. Minä panikoin ja Joonas rauhoittelee”, naurahtaa Anna. 

Rakkaudesta treeniin

Kun Joonas asui vielä Rovaniemellä noin vuosi sitten, treenaili pari useinkin yhdessä. Nyt Joonaksen muutettua tyttöystävänsä kanssa yhteen Ouluun ja siirryttyä Oulun Kaakkurin Liikun vastuuvalmentajaksi, on yhteiset treenitkin jääneet vähälle. Anna on toki muistanut Joonakselle todeta, kaikella rakkaudella tietenkin, että Joonaksen pakarat näyttäisivät nyt eron myötä hieman pienentyneen, kun Anna ei ole ollut enää perään (!) katsomassa. 

Yhteisiä projekteja välimatkasta huolimatta

Päällimmäisenä Annalla ja Joonaksella on yhteisistä projekteista mielessä Liikun kanssa vuoden vaihteessa tehdyt verkkovalmennukset: Täsmätreenit. Täsmätreenejä suunniteltiin yhteensä neljä: pakara, selkä, vatsa sekä HIIT. Projekti oli mukava yhteinen rutistus sen jälkeen, kun Joonas muutti Ouluun ja päivittäiset “turinatuokiot” selvästi vähenivät. “Projektin myötä päästiin taas höpöttelemään lähes päivittäin parin viikon ajan ja silloin huomasi, että sitä höpöttelyä on kyllä kaivannutkin!” Anna ja Joonas muistelevat, että verkkovalmennusprojektiin varatut videopalaverit starttasivat aina sillä, että ensimmäinen tunti jauhettiin kaikkea muuta, todella tärkeää tietenkin, ja sitten vasta aloitettiin “ne oikeat työt”. Myös yhteiset koulutusreissut sekä liikunnanohjaajaopiskelijoiden kouluttaminen omien opintojen jälkeen on jäänyt mukavina, yhteisinä projekteina mieleen. 

Ystävyyden arkiset (parhaat) jutut, a’la Anna ja Joonas

•    Viesti toiselle ihan muuten vaan. Ei sitä asiaa tarvitse aina olla. 
•    Olla kiinnostunut toisen jutuista ja toiselle tärkeistä asioista. Ne on tärkeitä. 
•    Kysy “miten menee?”

Anna Joonaksesta: 

“Joonas nauraa ihan aidosti mun huonoille jutuille. Joonas uskaltaa olla hölmö niin, että en tunne oloani hölmöksi yksin. Joonaksen kanssa pystyy puhumaan mistä tahansa ja kertoa niitä kaikista noloimpiakin juttuja ääneen. Nyt kun tulee tosi harvoin nähtyä, niin on ihan parasta huomata, kuinka iloisia molemmat toistensa näkemisestä onkaan! Joonas on myös tosi lojaali, empaattinen ja aito. Joonas ei pidä koskaan itseä muita parempana eikä koskaan tuomitse ketään vaan arvostaa kaikkia tasavertaisesti, ilman ennakkoluuloja. Ja ettei jää epäselväksi: Se yhteinen huono huumori pitää mielen virkeänä.”

Joonas Annasta:

“Annan ihmisläheisyys ja sosiaalisuus on häkellyttävää. Anna haluaa tehdä ja suunnitella asiat aina tosi hyvin, jotta lopputulema on mahdollisimman hyvä. Tietenkin myös Annan huumorintaju on aivan loistava! Se on tosi tärkeä juttu. Edellisten lisäksi Anna on myös tosi välittävä, hyvä kuuntelemaan ja sitä on tosi helppo lähestyä. Annan kanssa voi olla oma itsensä.“


Annalle tai Joonakselle valmennukseen?
Annan ja Joonaksen täsmätreenit