Salia ja sydänystäviä; Miia & Kirsi

Asiakastarina
Treeni
5.2.2021
Jaa

”Ystävyys on kuin jalkakyykky. Kaikki sen näkevät, mutta vain sinä tunnet sen lämmön”. Liikun ystävänpäiväsarjassa pääsemme kuulemaan tarinoita sydänystävistä, joita yhdistää sali, ja vieläpä erityisesti Liikku. Ystävänpäiväsarjan ensimmäisessä osassa yhteisen tarinansa jakavat Hämeenlinnan Liikkujen salivastaavat Miia & Kirsi. 

Mistä kaikki alkoi?

Kirsi ja Miia tutustuivat lukiossa vuonna 1999. Lukiouran alussa kaksikko ei vielä ajautunut tiiviiksi duoksi, mutta abivuoden koittaessa Miian ja Kirsin välit tiivistyivät entisestään ja aikaa vietettiin yhdessä entistä enemmän. Miia ja Kirsi kertovatkin eläneensä yhdessä sen ihanan railakkaan nuoruuden, johon kuului festarit, biletys, keikat ja kikatus. Kaikki se ihana, mikä tuntuu vieläkin paremmalta parhaan ystävän kanssa. “Mä olen jo silloin tiennyt, että Kirsi on mun ihminen ja tulee aina olemaan” , kuvailee Miia. 


 

Arjen parhaimmistoa

Parhaimmiksi hetkiksi ja muistoiksi Miia mainitsee (ihanista nuoruusmuistoista huolimatta) ne arjen hetket, kun on vain makoiltu toisen luona sohvalla ja katsottu elokuvaa. Taru sormusten herrasta -elokuvaa ei esimerkiksi koskaan katsottu loppuun, vaikka yritystä totisesti on ollut. Kirsin lausuma "saa nukahtaa jos väsyttää" -lause saakin Miialla edelleen kyyneleet silmiin. Myös Rauno-niminen, Miialla asustanut ja erinomaiset päikkärit tarjoillut sohva ansaitsee oman mainintansa! Rauno sai lopulta uuden kodin ja verhoilun Kirsin kätösissä ja Raunon seurassa on vuosien varrella  ehditty jakaa niin ilot, surut kuin naurukohtauksetkin. 


Aina myöhässä!

Ystävyys ei tietenkään ole sitä, että kaikki sujuisi aina ilman ristiriitoja. Pieni kitka rattaissa tekee matkan jännittäväksi. Kovin kauaa ei tarvitsekaan etsiä teemaa, joka näiden kahden energiapakkauksen välejä välillä rassaa. Se on nimittäin se, että Kirsi on AINA myöhässä. Onneksi tämäkin asia on sellainen, että kun toisen tuntee, niin siihen osaa myös suhtautua ja varautua. Miialla onkin tapana laittaa sovittuihin asioihin pieni “Kirsi-lisä”. "Jos sä sanot että oot täällä puolelta, niin mä olen tasalta valmis", vastaa Miia vähän väliä sovittuihin menoihin. Ja kun koittaa päivä, että Kirsi on (ainakin melkein) ajoissa sovitusta aikataulusta, niin voi sitä ilon ja onnen päivää!


Hädässä ystävä tunnetaan

Miia ja Kirsi toteavat, että ennen kaikkea heitä yhdistää historia: Kaikki mitä vuosien varrella on ehditty tehdä, kokea ja tuntea, on saatu kokea rakkaan ystävän rinnalla. Koskaan ei ole tarvinnut pohtia uskallanko sanoa näin, kertoa tätä tai tehdä tämän tällä tavalla. Ystävä, joka osaa valita oikeat sanat oikeassa paikassa tai valita hiljaisuuden sitä tarvittaessa, on kullanarvoinen. “Yhdessä ollaan kasvettu ja käsitelty kipeitäkin juttuja vuosien varrella. Eletty sydänsurut ja työpaikkojen vaihdot, avioerot, kannettu toistemme muuttolaatikoita lukuisia kertoja, oltu kaasoina toisillemme ja hoidettu kummitädin tehtäviä.”  Ystävän kanssa raskaampikin matka tuntuu kevyemmältä. 


Liikuntapataan pudonneet

Kirsi löysi tiensä liikunta-alalle jo aiemmin, mutta Miia vasta vuonna 2017. Ennen sitä Miia oli jo pitkään ihaillut Kirsin tyyliä tehdä työtään ja haaveillut itsekin alan töistä. Kirsin esimerkki ja rohkaisu saivat Miiankin lopulta hakeutumaan alalle ja se päätös onkin ollut paras mahdollinen! Miia päätyi Liikulle vastauuvalmentajaksi Hämeenlinnan Hätilään ja muutamaa kuukautta myöhemmin Miia oli jo houkuttelemassa Kirsiä Tiiriön salin vastuuvalmentajan paikkaa hakemaan, kun Liikku oli avaamassa Hämeenlinnaan  toista saliaan. Miia ja Kirsi kertovatkin, että on uskomaton apu, kun oma paras ystävä tekee samanlaista työtä, samojen asioiden parissa kuin itse. Kun hankala tilanne tulee eteen, voi aina kysyä neuvoa ja tukeutua ystävään. Suunnitelmissa näillä rohkeilla mimmeille onkin tulevaisuudessa lähteä suunnittelemaan myös yhteisiä valmennusprojekteja, jossa molemmat pääsevät hyödyntämään juuri niitä omia vahvuuksiaan, jotka niin itse kuin kaverikin tunnistaa. Yhteistä treeniaikaa Miialla ja Kirsillä on tällä hetkellä melko vähän, yrittäjän työ huomioiden, ja ennen kaikkea naiset haluavat käyttää yhteisen ajan rentoon jutusteluun ja kuulumisten vaihtoon. 


 

Miia Kirsistä:

“Kirsissä parasta on aitous, rehellisyys, välittäminen sekä luomi nenänpäässä. Kirsi on ystävänä lojaali, kannustava ja välittävä. Kirsi on mulle enemmän perhettä kuin “vain ystävä”. Parasta on kun toisen tuntee jokaista pientä elettä myöten ja toinen tuntee sut samalla tavalla. Pystyn aistimaan Kirsin fiilikset puolesta sanasta ja meidän huumori onkin välillä täysin päivänvaloon kelpaamatonta. Onneksi osataan nauraa itsellemme ja toisillemme! Kirsi on sielu, joka on luotu näkemään maailmaa, käymään paikoissa ja kokemaan juttuja. Kirsi on myös mahtava ottamaan valokuvia, ihana äiti sen pojille ja todella pitkähermoinen, kun se jaksaa vuosi toisensa jälkeen sietää sitä, että mä yritän muuttaa sen pukeutumistyyliä mun makuun sopivaksi :) “

 

Kirsi Miiasta:

“Mä olen varautuneempi enkä päästä ihmisiä kovin helposti mun lähelle, mutta Miian kanssa meillä synkkasi kyllä heti. Miia on ihanan aito, suorapuheinen ja rehellinen. Sitä uskomatonta sanailun taitoa joka Miialla on, on myös ilo kuunnella ja lukea. Saan olla täysin oma itseni Miian seurassa! Miia on tosi lämmin ja jaksaa aina kuunnella, kun mulla on tarve puhua ja purkaa asioita. On ihanaa, kun voi kertoa toiselle mitä vaan eikä ystävä tuomitse. (Paitsi ehkä joskus niitä mun vaatevalintoja :D )”
 

Ystävyyden tekoja, a’la Miia ja Kirsi:

“Laitamme toisillemme viestiä lähes päivittäin. Lisäksi lähetämme toisillemme erilaisia biisejä, mitkä on ihan parasta. Monta hyvää biisiä olisi mennyt kaavoihin kangistuneelta ohi, ellei Kirsi olisi mulle niitä vinkannut. “
 
“Saan käydä Miian vaatekaapilla aina kun tarvitsen jotain vaatetta lainaan ja voin aina luottaa Miian makutuomariksi vaateostoksille tai vaikka silmälasien valintaan.”
 
“Kirsi jättää mulle Heippa -lappuja toimistoon, kun käy Hätilässä ja se on ehkä liikuttavinta ikinä ja pelastaa sen surkeimmankin päivän.”
 
“Joskus on vaan ihana hypätä auton rattiin Miian kanssa. Me, tie ja musiikki. Aina ei tarvitse edes puhua.”


Valmennukseen Miialle? Tutustu Miian valmennuksiin täällä.
Valmennukseen Kirsille? Tutustu Kirsin valmennuksiin täällä.