Valmentajana Liikussa: Anu Keskitalo

Treeni
17.11.2021
Jaa

Anu Keskitalo, Liikku Oulu ja Haukipudas

 

Kuinka päädyit Liikkuun valmentajaksi?

Tein 15 vuoden ajan ravintola-alalla töitä kokin ja keittiöpäällikön tehtävissä, ennen kuin aloitin personal trainerin työt yrittäjänä vuonna 2015. Liikku oli minulle ennestään tuttu sali, jonne totesin pian haluavani hommiin. Treenaaminen oli aina ollut itselle lähellä sydäntä. Liikku oli lähellä entistä työpaikkaani ja silloin treenailin ahkerasti Alasintien Liikussa. Tällä hetkellä teen valmentajan töitä kokopäiväisesti, 24/7 :D 

Millainen olet valmentajana?

Koen että valmennuksen monipuolisuus ja omaavani kokemus antavat minulle loistavat eväät tarjota laadukasta valmannusta asiakkailleni. Vahvimpina osaamisalueinani koen kehonmuokkausta ja lihasmassaa tavoittelevien asiakkaiden valmentamisen, erilaiset elämäntapamuutosprojektit sekä raskausajan liikunnan, sekä synnytyksen jälkeisen liikunnan (mm. vatsalihasten erkauma) sekä eri vaivojen kuntoutuksen. Hyvä “tatsi” ihmiskroppaan, ihmisten opetus oman kehon hallintaan ja toimintakyvyn parantamiseksi sekä liikunnan ilon löytäminen innostavat minua itseäkin ja se näkyy varmasti myös asiakkailleni. Koen, että asiakkaan kuunteleminen ja huomioiminen yksilönä sekä yhteisen sävelen löytäminen ovat tärkeitä, jotta asiakas saa onnistuneen kokemuksen valmennuksesta.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Yksikään työpäivä ei ole samanlainen! Saatan hyvinkin tehdä ohjauksia useassa Liikun eri pisteessä päivän aikana ja välillä pidän ihan toimistopäiviä, jolloin suunnittelen asiakkaiden ohjelmia ja teen muita yrityksen toimintaan liittyviä juttuja.

Mitkä asiat ja arvot ohjaavat tekemistäsi valmentajana?

Haluan valmentaa asiakkaitani aina positiivisella ja määrätietoisella asenteella ja löytää ne oikeat työkalut asiakkaalle, jotka vievät kohti pysyviä tavoitteita. Koen tärkeäksi myös sen, että treenaaminen valmennuksessani on myös mielekästä, hauskaa, opettavaista ja tehokasta. Annan itsestäni valmennettaville aina kaiken mahdollisen tiedon ja taidon, jotta asiakas pystyisi arjessa (myös valmennuksen jälkeen) kehittämään itseään ja tuloksekkaisiin treeneihin olisi jatkossakin oikeat työkalut. 

Kuinka Liikku sopii Sinun valmennustoimintaasi? Koetko että olet saanut toimintasi hyvään vauhtiin tai onko jokin asia ollut haastavaa?

Tilat ja välineistö Liikuissa ovat todella hyviä, vaikka aika ajoin jotain laitteita tai välineitä ehkä kaipaisikin konseptiin. Se että Liikun kautta saan käyttööni useamman toimipisteen on mahtava juttu ja saan riittävästi asiakkuuksia. Eri työympäristöt tuovat kivaa vaihtelua myös omiin päiviin ja työ on sitä kautta vielä mielekkäämpää. Oma haasteensa personal trainerina on aina pohtia sitä kuinka tuoda itseään esiin tai erottua valmentajana, mutta asiakkaita on onneksi riittänyt hyvin, joten se ei kummemmin huolestuta tällä hetkellä. Välillä asiakkaat saattavat tiedustella jotain yksityiskohtaista esimerkiksi jäsenyyteen liittyen, vastaan parhaani mukaan ja tarvittaessa ohjaan asian eteenpäin. Liikussa toimiminen on lopulta todella helppoa, koska saan vapaasti tehdä ja toteuttaa omia ajatuksiani valmennuksissani eikä kukaan ole määrittelemässä miten pitäisi tehdä. Ideoitakin Liikussa otetaan vastaan ja tukea markkinointiin saa tosi hyvin, koska tarjolla on valmis ja laaja asiakaskunta. Valmennussopimus Liikussa on mielestäni reilu!

Millaisia asiakkuuksia Sinulla on ollut Liikun valmentajana ollessa?

Eniten olen päässyt valmentamaan elämäntapamuutoksen tekeviä ja painonpudottajia, selkää kuntouttavia ja erkaumasta kärsiviä, mutta mukana on paljon myös paljon erilaisiin vaivoihin apua kysyviä. Myös monet aktiivitreenarit ja salikonkarit ottavat yhteyttä ja ostavat yksittäisiäkin tapaamisia, josta saavat vinkkejä treeneihin ja siihen että kehitys varmasti jatkuu. Lisäksi luon ja ohjaan paljon myös yksittäisiä saliohjauksia ja -ohjelmia sekä salitreeniä aloittelevia. 

Mistä asioista sytyt JUURI NYT? 

Olen kiinnostunut todella monista asioista jotka liittyvät valmennustyöhön: erilaiset lajit, tekniikat, kestävyysharjoittelu, anatomia ja erilaiset vaivat ja vammat sekä niiden kuntoutus… Listaa voisi jatkaa liki loputtomiin! Vierivä kivi ei sammaloidu ja opiskelu antaa aina paljon lisää omaan työhön. Nautin suuresti siitä, että saan toteuttaa juuri nyt omaa unelmaani personal trainer-yrittäjänä!

Mitä haluaisit sanoa kuntosaliharjoittelun aloittamista pohtivalle liikkujalle?

Lähde rohkeasti tutustumaan saliin kaverin kanssa tai ota saman tien yhteyttä sopivan tuntuiseen valmentajaan, jotta kipinä uuteen harrastukseen saadaan heti alussa hyvälle mallille. Kannattaa myös ottaa alkukartoitus ja saliohjelma, jolla saat räätälöidyt ohjeet harjoitteluun, ja se ensimmäinen käynti voikin muuttaa koko loppuelämäsi!

Mitä haluaisit sanoa valmentajan uraa aloittelevalle personal trainerille?

Jatkuva oppiminen (tiedonjano), monipuolisuus ja oma harjoittelu ovat tärkeitä asioita kehittymisen ja valmentamisen kannalta. Ota rohkeasti haasteita vastaan, ole aktiivinen ja mieti mikä se oma osaaminen ja oma juttu oikeasti on ja mitä myyt. Kehitä heikkouksia ja vaali vahvuuksia, olivat ne sitten myyntiä, valmennusosaamista, asiakaspalvelua tai sosiaalisuutta. Ja mikä tärkeintä: Kuuntele asiakasta!

Anulle valmennukseen?

Ota yhteyttä: ptjaravinto@gmail.com

Seuraa Anua Instagramissa: @anu_keskitalo
 

Valmentajaksi Liikkuun? Lue lisää täältä.