5x PT:stä apua aloittamiseen

Treeni
11.4.2021
Jaa

Huhtikuussa haetaan voimaa valmennuksesta! Mitä personal training on? Mitä hyötyä sinulle voisi olla omasta valmentajasta? Seuraa Liikun Instagramia ja blogia huhtikuun aikana, ja tutustu kanssamme tarkemmin Liikun huikeisiin valmentajiin. 

Päätös liikunnan aloittamisesta on jo hieno suoritus itsessään. Me Liikulla iloitsemme jokaisesta liikkulaisesta, joka päättää aloittaa liikkumaan. Aloittipa liikkumisen lyhyen tai pidemmän tauon jälkeen tai ihka ensimmäistä kertaa koko elämänsä aikana, saa itseään taputtaa olkapäälle meidänkin puolesta. Liikunnan aloittaminen käy asteen verran mukavammin, kun otat avuksesi Liikun ammattitaitoisen valmentajan. Lue viisi syytä, miksi valmentajasta on apua liikunnan aloittamisessa. 

 

1. Tekniikka on kaiken A ja O

Liikunta on kiistämättä keholle hyväksi, mutta väärin tehtynä liikkeet voivat myös tehdä keholle hallaa. Mitä pidempään treenaat väärällä tekniikalla, sitä haastavampaa on treenivuosien edetessä oppia vanhoista tavoista pois. Opettelemalla liikkeet ammattilaisen kanssa oikein heti alusta alkaen, voit jatkossa treenailla turvallisin mielin ja välttyä turhilta loukkaantumisilta. Ammattitaitoinen valmentaja osaa myös antaa vinkkejä siihen, mitkä liikkeet ovat juuri sinun kehollesi sopivimpia sekä miten liikkeitä voisi muokata sinun tarpeittesi mukaan.


2. Kysyvä ei tieltä eksy

Jokainen meistä on ollut joskus ensimmäistä kertaa kuntosalilla. Ihmeellisiä vempaimia siellä täällä, treenikaveri puhuu vipareista ja kaikki muut näyttävät tietävän täsmälleen mitä tekevät. Eihän se oikeasti niin ole. Nykäisemällä hihasta valmentajaa heti alkumetreillä, on sinulla mahdollisuus kysyä ja oppia alan ammattilaiselta heti kättelyssä. Tyhmiä kysymyksiä ei ole, mutta mahdollisuus päästä sisään kiehtovaan kuntosalimaailmaan on aivan hyppysissäsi! Tiesitkö, että voit varata valmentajalta myös yksittäisen ohjauskerran? Oiva startti aloitukseen on esimerkiksi AlkuLiikku -ohjaus. 

 

3. Sopivasti kaasua starttiin

Kun on tehnyt päätöksen aloittaa uuden harrastuksen, sitä tuppaa olemaan niin mahdottoman innoissaan, että haluaa tehdä kaiken heti ja nyt. Usein ajatellaan, että valmentaja palkataan potkimaan kevyesti eteenpäin, mutta tarvittaessa valmentaja osaakin jarrutella tekemistä ja alun intoa. Kun aloitat valmentajan avulla liikunnan fiksusti, asetat realistiset tavoitteet sekä keskityt oikeisiin asioihin, jäävät liikunta ja terveelliset elämäntavat todennäköisemmin osaksi arkea pidemmälläkin tähtäimellä. 


4. Motivaatiota tekemiseen

Mistä löytää motivaatiota treenaamiseen? Valmentajan avulla, tietenkin! Henkilökohtainen valmentaja perehtyy nimenomaan sinun tavoitteisiin, toiveisiin ja tarpeisiin. Kun treenaat sinulle suunnitellulla treeniohjelmalla, on tekeminen mielekästä, ja tulokset puhuvat puolestaan. Ja tulokset, nehän ne vasta motivoivatkin! Jossain kohtaa tulee myös varmasti se hetki, kun motivaatio kerta kaikkiaan vain notkahtaa. Todennäköisesti valmentajasi on jo osannut varautua tähänkin, eivätkä treenit tyssää edes pieneen takapakkiin. 

 

5. Kohti pysyviä tuloksia!

Tutkimusten mukaan treenaamalla koulutetun personal trainerin sekä harjoitusohjelman kanssa on mahdollista saavuttaa parempia tuloksia kuin omatoimisella harjoittelulla. Valmentajan kanssa treenatessa tulokset eivät myöskään ole vain parempia, vaan usein myös pysyviä. Pikadieettien ja nopeiden muutosten sijaan ammattitaitoisen valmentajan tärkeimpänä tehtävänä on antaa sinulle avaimet, joiden avulla pystyt tekemään liikunnasta elämäntavan. Mitäpä jos et aloittaisikaan uudelleen taas joku maanantai, vaan tekisit valmentajan avulla elämänmittaisen muutoksen?

Tutustu Liikun valmentajiin täällä