6 Vinkkiä, miten syödä terveellisesti kiireisen arjen keskellä

Ravitsemus
16.8.2018
Jaa

Onko arkesi hetkistä? Miten onnistua ylläpitämään terveellistä ruokavaliota myös kiireessä?

Kiire tuntuu nousevan monesti syyksi sille, miksi terveellisestä ruokavaliosta luistetaan. ”Muuten kyllä söisin terveellisesti, mutta kun ei ole aikaa laittaa ruokaa…” tai ”söisin kyllä enemmän kasviksia, mutta kun ei ole aikaa käydä kaupassa…” ja niin edelleen.

Älä anna kiireen olla tekosyy huonoille ruokailutottumuksillesi. Panosta hyvinvointiisi ja arjessa jaksamiseesi pienillä päivittäisillä teoilla.

Jaan sinulle muutaman täsmävinkin, joiden avulla terveellisen ruokavalion ylläpitäminen on helpompaa myös kiireisessä arjessa. Ota vinkit käyttöösi ja saa lisää energiaa ravitsevasta ruoasta!

Miten syödä terveellisesti kiireisen arjen keskellä?

Käytä hetki illasta aikaa siihen, että käyt läpi seuraavan päivän aterioinnin. Tee tämän jälkeen tarvittavat toimenpiteet.

Tässä sinulle 6 konkreettista vinkkiä, joista voit aloittaa terveellisen ruokavalion ujuttamisen kiireiseen arkeen!

  • Tee aamupala valmiiksi, mikäli koet ruoan valmistuksen heti aamusta haastavana. Hyvä aamujen pelastaja on esimerkiksi tuorepuuro tai smoothie.
  • Pyri syömään lounasravintolassa lautasmallia noudattaen. Jos siihen ei ole mahdollisuutta, pakkaa huomisen lounas valmiiksi annosrasiaan. Älä unohda leipäpalasta ja ateriajuomaa.
  • Valitse välipaloja, jotka eivät vaadi kylmäsäilytystä, kuten hedelmiä ja pähkinöitä. Pieni kylmälaukku mahdollistaa välipalojen valitsemisen monipuolisemmin.
  • Mikäli teet kauppareissun heti työpäivän jälkeen, varaa itsellesi pieni välipala ennen kauppareissua syötäväksi.
  • Voit pilkkoa kerralla ison kulhollisen salaattia valmiiksi, mikäli koet kotona laitettavan ruoan tekemiseen menevän liikaa aikaa. Näin sinulla on salaattia valmiina parin päivän ajaksi.
  • Varaa reilusti kotiin hedelmiä ja kasviksia esille – näin niitä tulee myös helpommin syötyä.
  • Ota askel kohti terveellisempää elämää valitsemalla vähintään yksi kohta toteutettavaksi omassa arjessasi heti huomisesta alkaen. Minkä kohdan valitset?

Toimittanut: Teresa Martikkala

Lähde: Heinonen, J. Seppänen, L. 100 Vinkkiä järkevään painonpudotukseen (Fitra Oy)