Aamun ihme ja 400 metrin kaapeli

Liikku 10 vuotta
10.9.2020
Jaa

Jyväskylän Liikku, eli Liikku numero viisi, avattiin lokakuussa 2016. Silloinen Kankaan alue oli verrattain syrjässä ja tyhjä. Sinne kuitenkin remontoitiin noin kahden tuhannen neliön kokoinen Liikku. Yli 1300 neliön lattiapinta-alan lattian asennus kulutti Heikin ja Jussin polvipehmusteet lähes rikki, mutta jälki oli komeaa. Kyllähän sen tietää, kun itse tekee. 

Avajaispäivämäärä puski päälle. Ahkerat ja vahvalla tee-se-itse -asenteella varustetut moniosaajamme, Heikki ja Jussi, päättivät asentaa itse valaisinkiskot paikalleen asioita jouduttaakseen. Eihän hommat muuten etene! Töitä tehtiin läpi yön ja aamuyöstä homma oli valmis. Seuraavana aamuna sähkömiesten yllätys oli suuri, kun töihin tullessa kolmivaihekiskot olivat jo paikoillaan. Vielä suurempi yllätys oli se, että joka ikinen kisko oli asennettu kattoon väärinpäin. 2000 neliön tilassa se tekee aika monta kiskoa… Urakka piti aloittaa uudestaan. Useimmiten ahkeruus palkitaan, mutta totta on sekin, että ammattimies on kyllä yleensä mies paikallaan.

Muutakin pientä pääsi tapahtumaan viidennen Liiku kohdalla sekä remontissa että suunnittelussa. Remontin aikana huomattiin, että alle kahden neliön siivouskoppiin oli piirretty oma ilmastointipääte. Vaikka Liikussa panostetaan todella paljon ilmanvaihtoon, niin tuo tuntui jo hitusen liioittelulta. Etenkin, kun ilmastointipääte käytännössä täyttäisi koko siivouskomeron.

Vielä yksi erikoinen muisto tulee remontista mieleen. Yleisurheiluihmiset tietävät, että 400 metrin juoksu on todella vaativa juoksumatka, sillä ihminen kykenee juoksemaan täyttä vauhtia vain 30–35 sekuntia, kunnes lihakset menettävät suurimman osan energiastaan. Se ei sinänsä liity Liikkuun, mutta se liittyy, että Jyväskylän Liikun avajaisissa remonttifirma veti tilaan yli 400 metriä TV-kaapelia ja totesi lopuksi, ettei siellä ole lainkaan antennivahvistinta, joka olisi luonut TV:n katselua varten tarvittavan antenniverkon tilaan. Turhaa työtä. Hapoille veti sekin.

Tänä päivänä Jyväskylän Liikku on varsin virkeä, komea ja pidetty treenipaikka. Alueelle on noussut mukavasti asutusta ja kulkuyhteydetkin ovat nykyään kunnossa. Jyväskylän Liikku on Suomen suurin Liikku ja lämpimien muistojen ja oppikokemusten, sekä oman kädenjäljen vuoksi Jyväskylän Liikku  on yksi rakkaimmista.

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy