Aamutreeneistä virtaa arkeen ja harrastuksiin

Liikku 10 vuotta
Treeni
Uutiset
23.8.2020
Jaa

Kuka olet? 

Olen Olli, 37-vuotias liikkulainen Tampereelta. Treenaan Tampereella Turtolan Liikussa.

Millainen treenitaustasi on? 

Olen aina tykännyt käydä salilla, ja se onkin ollut luontainen osa arjen tekemistä pitkään. Salitreenien rinnalla pitkäaikaisia harrastuksiani ovat maastopyöräily ja suunnistus. 

Kuinka päädyit treenaamaan juuri Liikkuun? 

Näin tutun marketin lähellä kylttejä pian avattavasta Liikusta, ja heti avajaisten aikaan liityinkin jäseneksi. Sijainti on itselleni optimaalinen, sillä Liikku on lähellä ja sinne on helppo mennä. Aukioloajat ovat myös hyvät, eikä aamuisinkaan ole ruuhkaa. Laitteita ja painoja löytyy riittävästi, oikeastaan kaikki mitä tarvitsee sujuvaan treeniin. Eikä edes tarvitse jonotella laitteisiin. Hyvä ja monipuolinen sali!

Miten treenaat Liikussa?

Treenaan noin kolme kertaa viikossa, ja tällä hetkellä aikatauluihini sopivat parhaiten aamutreenit. Kun salilla treenaaminen on pitkään ollut osana arkea, on siitä tullut jo selkeä ja mieluinen rutiini. Jos on viikossa tietyt aamut, kun pääsee ja ehtii treenaamaan, niin silloin mennään! Muuten menee energinen ja hyvä fiilis sivu suun. 

Salilla treenaaminen tuo voimaa muihin harrastuksiini, maastopyöräilyyn ja suunnistukseen. Tuntuu, että harrastukset tukevat ja tarvitsevat toisiaan. Jos toinen jää välistä, niin sen kyllä huomaa. 

Välillä omat treenit ovat olleet enemmän kehoa muokkaavia, mutta nykyään teen voimapainotteisia, yksinkertaisempia treenejä. Viime aikoina olen erityisesti tykännyt tehdä maastavetoa, sillä se on tosi kokonaisvaltainen ja hyvä liike.

Parasta kuntosaliharjoittelussa?

Treenien tuoma hyvä olo. Sekä fyysisesti, mutta myös henkisesti. Kroppa pysyy vetreänä, eikä mene toimistotyötä tehdessä niin jumiin. Fiilis on energinen, ja arjessa jaksaa ihan eri tavalla. Lisäksi tietysti salilla pääsee moikkaamaan muita treenaajia.   

Mitä kertoisit kanssatreenaajille? 

Kannattaa ottaa sellainen pitkäjänteinen hattu päähän, kun aloittaa salitreenin. Toki varsinkin aloittelijoilla tulee aika nopeastikin tuloksia tietyissä ominaisuuksissa ja saa onnistumisia, mutta pitkäjänteisesti vaan eteenpäin!