Heli | Tavoitteena ylläpitää säännöllistä liikuntaa ja pysyä terveenä

Treeni
29.12.2017
Jaa

"Tiedossa oli työntäyteinen kevät ja tiukka aikataulu muutenkin. Pelkona oli liika töihin uppoaminen ja liikunnan vähentyminen. Selkä ei kestä liikkumattomuutta ja pääkoppakin kaipaa liikettä. Tavoitteena oli yksinkertaisesti saada pidettyä yllä säännöllistä liikuntaa jotta pysyisin terveenä + vienona toiveena oli pysyä suurin piirtein samassa kunnossa tai parantaa kuntotasoa. Lisähaasteena selän lisäksi toispuoleinen halvaantuminen lapsuudessa, minkä vuoksi voimatasot, motoriikka ja tasapaino vasemmalla puolella eivät ole tasasuhteessa oikeaan.

Veskun valitsin siksi, koska hän vaikutti mainiolta tyypiltä, salilla olen pyörinyt paljonkin. Pidin erityisesti siitä, että asiakkailla näytti olevan keskenään erilaiset ohjelmat eli oikeasti räätälöityjä eikä kaikille samaa. Kunnon opastus, liikkeet opetetaan tekemään kunnolla ja kerrotaan myös miksi. Eli käytännössä vakoilin etänä puoli vuotta ja kelpuutin.

Valmennuspaketti oli kaikinpuolin hyvä, kirjalliset ohjeet opastuksen lisäksi sisälsivät myös kehonhuollon. Treeniohjelmassa oli myös epäsopivia liikkeitä vasemman puolen fysiikkaani nähden, mutta niille löytyi aina sopiva korvaaja. Erityisen hyvää oli eristettyjen / yhdenpuolen liikkeiden iso osuus, mikä edes auttoi epätasapainon korjaantumisessa sekä myös välitarkastusten pohjalta rakentuva seuraava, hieman haasteellisempi ohjelma, mikä piti kehityksen yllä. Ei ollut helppoa mutta kannatti.

Lopputestissä sain todeta tulosten säilyneen tai parantuneen. Erityistä plussaa vasemman puolen kehityksestä, sillä osastolla tuli isoja parannuksia vaikka en sellaisia tilannutkaan.

Nyt olen liikenteessä taas omin eväin ja treenijakoni on nyt Veskulta opit ottaneena järkevämpi verrattuna aiempiin omiin virityksiin, kaksi eri tyyppistä ohjelmaa opettivat tunnistamaan paremmin oman palautumistarpeen treenien välillä eri tyyppisellä treenillä. 

Vesku oli valmentajana mukava, iloinen, hymyileväinen, helposti lähestyttävä ja rehti – ei lässyttäjä, luojan kiitos. Hyvä ohjaus ja oikaisu heti, kun meinaa mennä höpöksi. Jaksaa kuunnella turhaa nillitystä, ei tosin aina kehtaa sanoa että ”oo jo hiljaa”, vaikka naamasta näkee että kello käy ja minä vaan lärpätän.

Hyvä Vesku! Kiitos ja anteeksi :)

Valmentaja Vesa–Matti Vehkaperä