Hyvää oloa hymyssä suin

Liikku 10 vuotta
Treeni
Uutiset
29.9.2020
Jaa

Kuntokeskus Liikku täyttää vuonna 2020 kymmenen vuotta. Sen kunniaksi muistamme ja palkitsemme kymmenen jäsentämme. Palkinnot jaetaan matkalla kohti kahden miljoonan treenin tavoitetta, 200 000 treenin välein. Vuoden 1 000 000. treenaaja on Pia Imatralta.

 

Kuka olet? 

Olen Pia Imatralta. Imatran Liikussa olen treenaillut ihan avajaisista lähtien. 


Millainen treenitaustasi on? 

Aluksi kävin salilla aika satunnaisesti, mutta noin kuusi vuotta sitten aloitin säännöllisemmät treenit. Kävi sillä tavalla hassusti, että ostin miehelleni lahjakortin salille, mutta innostuinkin sitten itse myös liikkumaan. 

Salitreenien lisäksi tykkään liikkua ulkona. Paljon tulee käveltyä ja pyöräiltyä, ja joskus treeniviikkoon sisältyy myös polkujuoksua. Nyt oli hyvä kesä, niin tuli liikuttua paljon ulkona, mutta kyllä se vaan on mukava syksyn tullen palata takaisin tutulle kuntosalille. 


Kuinka päädyit treenaamaan juuri Liikkuun? 

Imatra on sen verran pieni paikka, että täällä kyllä kuulee, kun jotain uutta on tulossa. Niinpä liityin jäseneksi heti, kun puskaradio kertoi, että Imatralle saadaan oma Liikku. Tykkään erityisesti Liikun sijainnista, sillä kävelemällä salille saan sopivan alkulämmittelyn ennen treeniä. Lisäksi Liikussa on todella väljää ja myös hyvät laitteet. 


Miten treenaat Liikussa?

Liikussa käyn treenaamassa noin kolmesta neljään kertaan viikossa. Tykkään käydä treenaamassa päivällä, kun salilla on vähän rauhallisempaa. 

Minulle tärkeintä liikkumisessa ei ole niinkään tavoitteet, vaan se, että hyvä kunto pysyy yllä. Teen toimistotyötä, ja olen ennen kärsinyt paljonkin niska-hartiaseudun vaivoista. Yläkroppaan keskittyvien treenien avulla olen saanut ne hyvin kuriin, eikä ole tarvinnut enää tuskailla jumien kanssa. Liikunta todella auttaa!


Parasta kuntosaliharjoittelussa?

Parasta on se hyvä olo, mitä treenistä saa. Kesällä kun oli vähän taukoa salilla treenaamisesta, oli asia koko ajan mielessä. Sitä on vähän niin kun eksyksissä, jos ei käy. Nyt kun on taas palannut kuntosalitreenien pariin, on fiilis ihan tosi hyvä.

Monesti on niin, ettei oikein jaksaisi lähteä, mutta kun menee ja alkaa tekemään, niin aina saa lähteä salilta hymyssä suin. Usein käymme mieheni kanssa yhdessä treenillä, ja siinä tulee kivasti vietettyä myös yhteistä aikaa. 


Mitä kertoisit kanssatreenaajille? 

Sinne vain rohkeasti mukaan treenaamaan! Siellä on kaikenlaisia ihmisiä, ja jokaisella on omat motiivit treenata. Kyllä sinne joukkoon sulahtaa, ihan varmasti!