Hyvinvointia rennolla ja hyvällä fiiliksellä

Liikku 10 vuotta
Treeni
Uutiset
16.12.2020
Jaa

Kuntokeskus Liikku täyttää vuonna 2020 kymmenen vuotta. Sen kunniaksi muistamme ja palkitsemme kymmenen jäsentämme. Palkinnot jaetaan matkalla kohti kahden miljoonan treenin tavoitetta, 200 000 treenin välein. Vuoden 1 400 000. treenaaja on Juha Jyväskylästä.

 

Kuka olet? 

Olen Juha, 46-vuotias liikkulainen Jyväskylästä.

Millainen treenitaustasi on? 

Teininä tuli tehtyä penkkipunnerrusta enemmänkin, mutta sitten tulikin monta vuotta taukoa. Säännöllisemmin aloin käydä salilla vuonna 2014. Salilla käymisen lisäksi tulee hölkkäiltyä ja pyöräiltyä sekä ulkoiltua monipuolisesti.

Kuinka päädyit treenaamaan juuri Liikkuun? 

Kävin pari vuotta aluksi toisella salilla, mutta siellä oli kovin ruuhkaista ja epäsiistiä. Ymmärsin, että haluan käydä jatkossakin salilla, ja että treeniympäristöllä on iso vaikutus tekemiseen ja lähtemiseen. 

Satuin huomaamaan Liikun tutustumismahdollisuuden ja kävin testitreenillä. Tykkäsin paikasta hirveästi. Isot ja siistit tilat sekä toimiva ilmastointi. Heinäkuussa käyn mielelläni salilla vähän jäähdyttelemässä. Lisäksi valoisuus sekä hyvät pukkarit vaikuttavat paljon omaan mielialaani. Liikun tilat todella tukevat omaa juttuani, mielekästä ja sujuvaa treenaamista. 

Miten treenaat Liikussa?

Nuorempana penkki ja hauis oli se juttu, mutta se ei sitten ollutkaan aivan oikea tie. Penkkiäkään en enää oikeastaan tee, vaan keskityn muihin perusliikkeisiin ja sellaisen arkivoiman kehittämiseen. Voi sitten lapioida pihahommissa vähän rivakammin. 

Tällä hetkellä treenejä tulee tehtyä 2-3 viikossa. Keskityn jalkojen treenaamiseen sekä erityisesti keskivartalon kehittämiseen. Kyykky ja maastaveto ovat tällä hetkellä sellaisia suosikkiliikkeitä, joihin olen myös hakenut vähän erilaisia variaatioita.

Itselleni tärkeää kuntosaliharjoittelussa on, että tekee omaa juttua eikä lähde niin sanotusti yliyrittämään. Treenaa niin, että nauttii ja paikat pysyvät hyvänä. Ei tarvitse pakolla puskea. 


Parasta kuntosaliharjoittelussa?

Kyllä se hyvä olo kropassa on paras ja suurin juttu. Kotona löytyy paljon pihatöitä, ja niiden suorittaminen helpottuu, kun käy treenaamassa. Lisäksi kävelylenkilläkin tuntuu, että jalat vetää jo ihan itsestään. 


Mitä kertoisit kanssatreenaajille? 

Koen, että itse tuli kokeiltua treenaamista aluksi vähän kantapään kautta ilman kenenkään apua. Treenasin vähän liian kovaa ja yksipuolisesti. Jonkinlainen valmentaja voisi olla hyvä jokaiselle treenaajalle, ja varsinkin saliharrastusta aloittelevalle. Valmentajan avulla saa alusta asti katsottua, että liikeradat menevät oikein, ja sillä välttää erilaiset vaivat sekä myös sen ylitreenaamisen. Ei laiteta liikaa jalkaa kaasulle, vaikka treenaaminen kivaa onkin.