Jäsenkorttitalkoot

Liikku 10 vuotta
24.8.2020
Jaa

Oletko kokeillut joskus tehdä samaa aika monotonista, mutta silti tarkkuutta vaativaa asiaa noin viisisataa kertaa putkeen? Me olemme. Määrä on vaihdellut, mutta sama tehtävä toistui päivittäisenä rutiinina kahdeksan vuoden ajan. Se on kummallista, miten samaa asiaa toistaessa tekee asioita kuin automaattiohjauksella, mutta silti huomaa heti, jos tekee jonkin virheen. Printtaus, paperit, klikkaus, väliyönti, kortti, piip, paperi, kortti, kuori, toista…

Ensimmäiset kahdeksan vuotta toimitimme Liikun jäsenkortit postitse suoraan asiakkaille. Pitkään tämä toimi erittäin hyvin, joskin se teetti paljon käsityötä. Alasintien toimipisteen naapurissa oli Postin lajittelupiste, josta lähetimme Liikun kirjeet ykköspostina aina saman päivän aikana tilauksesta. Kortit olivat yleensä asiakkailla jo seuraavana päivänä, mikä usein oli mukava yllätys. Varmuuden vuoksi annoimme ensimmäiset kolme päivää jäsenyydestä ilmaiseksi, jotta kortti varmasti oli asiakkaalla, kun laskutusjakso käynnistyi. Reilu peli ennen kaikkea. Jossain vaiheessa Postin toimitukset muuttuivat hitaammiksi ja pidensimme alun ilmaisen jakson varalta viideksi päiväksi.

Viime vuosina Postin toiminta heikentyi, toimitusajat pitenivät entisestään ja lopulta jopa kirjeiden toimitusvarmuus huononi. Jokainen hukattu kirje harmitti meitä vietävästi, sillä meille on kunnia-asia, että homma toimii niin kuin on luvattu. Päätimme siirtyä käyttämään Postin sijaan jäsenkorttiautomaatteja. Investointi oli suuri, mutta automaattien ansioista jäsenyyden saa käyttöön välittömästi oston jälkeen minä tahansa päivänä vuodessa klo 05-23:00 välisenä aikana. Postin on vaikea kilpailla tällaisen tehokkuuden kanssa.

Viimeiset talkoot, kun vielä postitimme kaikki kortit Alasintieltä asiakkaille, alkoivat jo olla aikamoisia urakoita, joihin osallistui tiimistämme tarpeen mukaan useampi henkilö. Keskuksia oli 25 ja jäsenkortteja saattoi lähteä päivässä helposti yli viisisataa. Kiireisinä aikoina muodostimme oikein oppikirjamaisen tuotantoketjun, milloin Alasintien toimistossa ja milloin vaikka uuden salin avajaisissa – missä vain satuimme olemaan.  Joku printtasi ja taitteli papereita, joku koodasi kortteja, joku pakkasi koodatut kortit ja kirjeet kuoriin ja joku sulki kuoret ja (jos valmiiksi maksetut kuoret pääsivät loppumaan) liimasi niihin postimerkit. Onneksi kehitys kehittyy.

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy