Katsaus koronarajoituksiin 3.12.

Liikku tiedottaa
3.12.2021
Jaa

Koronarajoitukset ovat jälleen nousseet keskustelun aiheeksi ja saattavat aiheuttaa kysymyksiä. Tässäpä katsaus tämän hetken tilanteeseen kuntokeskusten ja etenkin Liikkujen osalta. Seuraamme tuttuun tapaan tiedotustilaisuuksia sekä viranomaispäätöksiä, käymme keskustelua muun muassa aluehallintovirastojen kanssa, ja infoamme sinulle ajantasaisesti tuoreinta tietoa.

Kuntokeskukset (yksilöliikunnan osalta) on luokiteltu matalan riskin paikoiksi

THL:n riskiluokituksen mukaan yksilöurheiluun käytettävät sisätilat ovat alimman riskitason paikkoja sekä tartuntariskin että leviämispotentiaalin osalta (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/arvio-tapahtumien-ja-kokoontumisten-koronavirukseen-liittyvasta-riskista).  

 

Koronapassi ei ole käytössä kuntosaliharjoittelussa

Koronapassikeskustelu koskee ryhmäliikuntaa - ei kuntosaliharjoittelua. Tällä hetkellä näköpiirissä ei ole, että koronapassit  otettaisiin käyttöön yleisesti kuntokeskuksissa. Kuntokeskus Liikussa ei ole koronapassi käytössä.

Tietyillä alueilla on voimassa tartuntatautilain pykälä 58 d.  Liikuntatilojen osalta tämä tarkoittaa, että tiloissa tulee olla mahdollisuus pitää etäisyyttä niin, että yli 15 minuuttia kestävät lähikontaktit (etäisyys alle kaksi metriä) on mahdollista välttää. Aiemmin tehtyjen satunnaisten viranomaistarkastusten mukaan kaikki c ja d pykälissä säädetyt vaatimukset toteutuvat Liikussa moitteettomasti.

 

Jatketaan treenejä fiksusti, kuten tähänkin asti

Hyvä fyysinen kunto edesauttaa immuunipuolustusta, saattaa suojata koronaviruksen aiheuttamilta vakavilta oireilta sekä nopeuttaa taudeista toipumista. Ennen kaikkea se virkistää mieltä ja vähentää stressiä. Huolehditaan porukalla, että treenaaminen on miellyttävää ja sujuvaa kaikille.

Laitteiden ja välineiden kahvat voi halutessaan puhdistaa omaa käyttöä varten salilla olevilla puhdistusaineilla. Yleisestä siivouksesta huolehtivat ammattilaiset siivoussuunnitelman mukaisesti. Liikuissa on reilusti tilaa laitteiden välillä, mikä mahdollistaa etäisyyden pitämisen. Liikussa on myös tehokas ilmanvaihto, joka huuhtelee sisäilman useita kertoja tunnissa.

 

Rauhallisimmat harjoitteluajat ovat aamut, alkuiltapäivä sekä myöhäinen ilta.

Vilkkainta on yleensä aina arki-iltaisin klo 17-20. 

 

Jatkamme ajantasaista tiedottamista. Mikäli uutisissa tulee kuntokeskuksiin liittyviä merkittäviä päätöksiä tai keskustelua, niin saat meiltä tiedotteen aiheeseen liittyen yhden vuorokauden sisällä uutisoinnista.

 

Treeni-iloa toivottaen,

Johanna Riihijärvi

Toimitusjohtaja ja perustaja

Kuntokeskus Liikku Oy


Lue myös