Liikkuja lähikuvassa: Lassen 10 viikon kehonmuokkaushaaste

Treeni
7.1.2021
Jaa

Hollolan Liikussa treenaava Lasse osallistui Timo Haikaraisen 10 viikon kehonmuokkaushaasteeseen. Pidemmäksi venyneen tauon jälkeen into treenaamiseen löytyi jälleen, ja lisäksi haasteen aikana kiloja karisi yhteensä 6kg ja senttejä lähti vyötäröltä 9cm. ”Sain valmennuksesta juuri sen, mitä lähdin hakemaankin!”

Raksalta paluu salille


Rintamamiestalon remontointi oli lohkaissut 36-vuotiaan Lassen vapaa-ajasta ison palan ja remontin pikkuhiljaa vähentyessä mieleen alkoi hiipiä paluu salitreenien pariin. Mieli ja keho janosi kuitenkin selkeää tavoitteellisuutta ja järkevää kokonaisuutta, joten Lasse päätti lopulta hypätä mukaan Liikun ja Haikaraisen Timon 10 viikon kehonmuokkaushaaste -valmennukseen. “Minulle ei sovi oikein treenaaminen ilman tavoitteita, joten tämä valmennus oli hyvä lähtökohta paluulle treeneihin. Painoakin oli ehtinyt salakavalasti kertyä ja toimistotyö kaipasi vastapainoa”, Hollolan Liikussa treenaava Lasse kuvailee. Aiempaa taustaa treenaamisesta toki oli sekä kuntosalilta että myös triathlonista, mutta paluu salille tuntui selvästi paremmalta, kun mukana olisi selkeä suunnitelma ja tukea homman käyntiin saamiseksi. 

Juuri sopivasti haastetta!


Valmennukseen osallistumisen parhaiksi puoliksi Lasse nostaa sen, että valmennuksessa tuli mentyä rohkeasti omalle epämukavuusalueelle, eikä tullut jäätyä jumiin vanhoihin, juurtuneisiin tapoihin. “Epämukavuusalueellahan se kehitys oikeasti tapahtuu! Itse suunnitelluissa ohjelmissa sitä helposti ajautuu toistamaan tuttuja asioita ja mukavia liikkeitä, jolloin kehityskin helposti jämähtää”, Lasse täydentää. Parhaaksi jutuksi valmennuksessa Lasse mainitsee selkeän valmennusohjelman sekä sen, että tukea ja opastusta sai tarvittaessa etätuessa valmentajalta Timolta. Myös ryhmän tuki Facebook -ryhmässä oli mahtava juttu, ja vastauksia ja vertaistukea omiin pohdintoihin sai nopeasti. Myös Syke-applikaatio, jossa treeniohjelmat ja opastevideot olivat, saa kiitosta Lasselta. Sovellukseen oli helppo syöttää treenin aikana tehdyt sarjat ja painot sekä seurata omaa kehittymistä myös sitä kautta, ei vain peilistä tai mittanauhalla. Kun kehittymisen näkee valmennuksen aikana konkreettisesti ja useasta eri paikasta, se motivoi myös jatkamaan hommia! Myös sovelluksessa ollut kello oli Lasselle mieluinen lisä, mikä laittoi salilla sopivasti vipinää kinttuihin ja nosti sykettä, jos palautusajat tuppasivat venyä liian pitkiksi. 

Ohjelmat olivat sopivan vaativia, mutta palautumiseen oli kiinnitetty hyvin huomiota ja Lasse kuvaileekin kuinka mahtavaa oli pysyä terveenä koko jakson ajan. Uusperhe-elämää viettävälle Lasselle omat treenit sopivat parhaiten aamuun, ennen päiväkoti- ja työmatkarumbaa ja tähän rytmiin sopivat treeni- ja ravitsemusohjeet Lasse koki saavansa valmennuksesta. “Vaikka valmennuksessa oli mukana paljon tosi hyviä yksityiskohtia, niin kyllähän ne tulokset silti ovat parasta, mitä valmennuksesta sain”, Lasse toteaa. “Se että pystyy treenata 10 viikkoa nousujohteisesti ja terveenä, oli tosi huippu homma! Kaiken lisäksi painoa tippui ja kroppa muokkaantui kiinteämmäksi”, Lasse täydentää. 

Farkkukauppa odottaa!


Päätavoitteeksi valmennukseen Lasse otti ensisijaisesti rasvanpolton, sillä lihas on tarttunut salilla mukavasti ennenkin, mutta paino on usein ollut noususuuntainen. Valmennus tuotti loistavia tuloksia ja 10 viikon aikana paino tippui 6kg ja vyötäröstä karisi 9 cm ympärysmittaa. Samalla reisiin, hauikseen ja muihinkin ympärysmittoihin tuli kiitettävää kasvua. Vyöhön sai tehdä lisää reikiä ja farkkukauppaan lähtemistä ei voi enää lykätä, kun vanhat farkut kiristävät reisistä, mutta vyötäröltä löytyy extra-tilaa. 

“Sain valmennuksesta juuri sen mitä lähdin hakemaankin”, toteaa Lasse. Into treenaamiseen palautui pidemmän tauon jälkeen ja koska nälkä tuppaa kasvamaan syödessä, niin treenit Timon valmennuksessa jatkuvat edelleen. Tästä on loistava jatkaa hommia eteenpäin!

 

Haluaisitko sinä olla seuraava onnistuja? Tutustu Timon tammikuussa alkaviin verkkovalmennuksiin täältä