Palautetta ja ensimmäinen toiminnanohjauskirja

Liikku 10 vuotta
10.8.2020
Jaa

Ensimmäinen Liikku avattiin lokakuussa 2010 Oulun Alasintiellä. Avasimme ovet heti kun sali oli valmis. Sattui olemaan perjantai-ilta. Kuka oikeasti avaisi salin perjantai-iltana? Se on ehkä kaikista viikonpäivistä typerin kuntosalin avajaisaika ikinä.

Useimmilla sattuu olemaan muuta puuhaa perjantai-iltaisin, kuin tulla erikseen tutustumaan uuteen, tuntemattomaan kuntosaliin. Avajaisissa kävi alle 50 ihmistä, mutta onneksi sana lähti liikkeelle heidän kauttaan. Heikin isännöimät tutustumisillat maanantaista torstaihin (nykyään ma-ke) alkoivat kerätä kävijöitä ja mikä mukavinta, lähes 100 % tutustuneista osti myös jäsenyyden!

Avajaisiin ostimme kilotolkulla hedelmiä, koska ajattelimme, että se antaa kivan vaikutelman salista. Hedelmät jäivät suurilta osin oman perheemme syötäväksi, mutta hyvä, että itse sali kiinnosti enemmän kuin tarjottavat. Heikki teki sitä, mistä eniten nauttii, eli viihdytti ja neuvoi tutustujia, ja minä naputin tietokonetta takahuoneessa ja pidin huolen että kaikki toimii. Hymyillen kuuntelimme, kun muutamatkin tutustujat totesivat keskenään että ”eivätpä taida yrittäjät ymmärtää, että myyvät tätä ihan liian halvalla”.

Yksi ensimmäisten iltojen käsinkirjoitetuista palautteista päätyi Liikun toimiston seinälle useaksi vuodeksi. Siinä luki ytimekkäästi: ”Iha vitu hyvä sali. Elekää menkö konkurssiin”. Voiko sitä paremmin sanoa! Kyseisestä palautteesta tuli meille eräänlainen toiminnanohjauskäsikirja vuosiksi eteenpäin. Ajattelimme, että jos me keskitymme pitämään Liikun kaupungin parhaana kuntosalina, pidämme kiinni omasta tyylistämme ja samalla huolehdimme, että kustannukset eivät lähde laukalle, niin kyllä me pärjäämme. Kiitos palautteen antajalle! Tässä sitä ollaan edelleen. Usein simppelit strategiat ovat niitä parhaita.

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy