Perustaminen 2010: Miksi ihmiset eivät tulisi?

Liikku 10 vuotta
3.8.2020
Jaa

Vuosi 2010. Edessä on paperi, joka sitoo 10 vuoden vuokrasopimukseen, 300 000 euron laiteleasingiin ja joka ikiseen yrittäjän vastuuseen ja sitoumukseen. Takana satoja tunteja taustatyötä, oppia ulkomailta, idean pallottelua, intoa ja analysointia.

Lopulta Heikki kysyi: ”Mutta miksi ihmiset eivät tulisi? Jos laitteet ja tilat on huippuluokkaa, hinta on 29 euroa kuukaudessa, sopimuksen voi lopettaa kuukauden irtisanomisajalla ja kaikki taloudellinen riski on meillä, niin miksi ihmeessä ne eivät tulisi?”. Kun kumpikaan meistä ei keksinyt yhtään syytä, ja kun molemmat olemme myös ikuisia optimisteja ja uskomme kovaan työhön, niin heti seuraavana päivänä kirjoitimme nimet papereihin. Jännitti.

Meillä ei ollut rahaa, joten Heikin isä, Erkki, takasi lainan. Kerroimme Erkille sopimuksen allekirjoittamisesta vasta päivää myöhemmin. Hän, entisenä kauppiaana, ei suinkaan kehunut meitä rohkeaksi vaan piti tekoamme ennemminkin uhkarohkeana. Ja sitähän se oli. Meillä oli kuitenkin vahva visio Liikusta. Kun on luja usko onnistumiseen ja vierellä se paras mahdollinen luottopakki (sanan varsinaisessa merkityksessä), niin pakkohan se on kokeilla, mihin asti ajatus kantaa.

Nyt 10 vuotta myöhemmin edelleen uskomme ideaamme ja pidämme Liikkua Suomen parhaana kuntokeskusketjuna. Allekirjoituspäätös ei ole kaduttanut koskaan. Ei, vaikka matkan varrelle mahtuu totta kai myös niitä hetkiä, jolloin koko firman olisi puolestani voinut myydä vaikka yhdellä eurolla… Nyt niitä hetkiä muistelee jo hymyillen. Ajattelin jakaa teille muutaman muiston matkan varrelta. Toivottavasti tykkäätte.

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy