Rusko ja tapahtumia tuulikaapissa

Liikku 10 vuotta
19.8.2020
Jaa

Ruskon Liikun avajaisten aikaan Oulussa oli kovat pakkaset, kuten vuoden vaihteessa usein on. Jokainen tietää, että vesi ja pakkanen ovat usein huono yhdistelmä, joka aiheuttaa rakennuksissa joskus mitä jännittävimpiä tapahtumia.

Kävipä sitten meillekin niin, että eräänä ensimmäisen viikon tutustumisilloista salin viemäriputki jumahti jäähän, eivätkä vessojen ja suihkujen vedet liikahtaneet enää mihinkään. Tämähän ei anna uudesta salista kovin mairittelevaa kuvaa uusille treenaajille ja kalliiksikin moinen temppu voi tulla. Näppäränä poikana Heikki sai pikaisesti hoidettua viemärihuollon imuletkuineen paikalle ja ammattilaiset saivat ongelman ratkaistua, ennen kuin tilanne ehti kirjaimellisesti päälle.
 
No, tarinahan ei vielä pääty tähän. Kuntokeskuksen ulko-ovesta pukuhuoneisiin ujutettu viemäriauton imuletku piti ulko-ovea raollaan ja päästi kylmää pakkasilmaa sisälle. Pieni raikas tuulahdus treenatessa ei sinänsä haittaa, mutta tuulikaapin vesikiertoiset lämmitysputket ottivat kylmästä osumaa yllättävänkin nopeasti. Hetki kun heilahti, niin kuului räsähdys, pam, ja putket alkoivat tuutata tuulikaappiin kuumaa vettä sillä seurauksella, että kun ulko-ovi avattiin ja kylmä ilma pääsi sisään, muuttui tuulikaappi kertaheitolla jättimäiseksi höyrysaunaksi. Tutustujat ja muut treenaajat toivotettiin sinä iltana kirjaimellisesti lämpimästi tervetulleiksi ja Liikun ”Näinkin voi siis käydä” -kirjaan lisättiin jälleen uusi luku. Onneksi oli Heikki paikalla. Loppu hyvin kaikki hyvin.

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy