Rusko Oulu ja erilainen joulu

Liikku 10 vuotta
17.8.2020
Jaa

Ensimmäiset kaksi salia vetivät mukavasti treenaajia ja arki pyöri Heikin, Jussin ja minun toimesta varsin sujuvasti. Puuhakkaana miehenä Heikki alkoi puhua kolmannesta salista. Ei kahta ilman kolmatta. En ensin oikein lämmennyt asialle. Neuvottelukeinona Heikki muun muassa lupasi, että saisin ostaa jokaista avattavaa Liikkua kohden uuden hevosen. Oli lupauksella vaikutusta tai ei, sopivien tilojen löydyttyä aloimme suunnitella uutta Liikkua. Eipä tiedetty silloin, että viiden vuoden kuluttua Liikkuja on jo 31. Hevosia ei sentään ole kertynyt samaa tahtia, lupauksesta huolimatta.

Päätimme etukäteen, että uusi sali avataan tammikuun ensimmäisenä päivänä. Olisihan se komeaa avata heti vuoden alussa. Jälkiviisaana ajankohta oli jälleen vähän hölmö, sillä avajaispäivänä suuri osa ihmisistä oli vielä toipumassa edellisen illan juhlinnasta ja uudenvuoden lupaukset olivat vasta suunnitteluasteella. Joka tapauksessa väki kutsuttiin paikalle uuteen, upeaan Kuntokeskus Liikkuun, jossa tilaa oli 2000 neliötä ja tilassa korkeuttakin huimat yhdeksän metriä.

Pieniltä ja suurilta sydämentykytyksiltä ei Ruskonkaan kohdalla vältytty. Olimme tilanneet 2000 neliötä, eli aivan valtavan määrän mattoa päivämäärälle 22.12. Olimme jopa muistaneet varata työntekijätkin sitä asentamaan. No, päivämäärän lähestyessä kuljetusfirma ilmoitti, että matto on jumissa Hollannissa eikä ehdi toimitukseen kuin vasta 28.12. Tämähän ei tietenkään käy. Maalaisjärkikin sanoo, että maton on hyvä olla lattialla ennen satojen kilojen painoisten kuntosalilaitteiden asennusta, joka tapahtuisi 27.-29.12. Ei ole sellaista ammattilaista olemassa, joka mielellään pujottelee kokolattiamaton jo asennettujen (siis maahan pultattujen) kuntosalilaitteiden alle ja tekee sen vieläpä yhdessä yössä. Ilman mattoa ja kuntosalilaitteita avajaisia taas on huono pitää. Hankala tilanne kaikin puolin siis.

Alkoi kuumeinen soittokierros ja tiukkasävyisiä puheluita lähti ensin Hollantiin, sitten Helsingin varastoihin ja sen jälkeen lukemattomiin kuljetusfirmoihin. Jotenkin ihmeen kaupalla kaikki palikat saatiin kohdilleen ja Kuljetus Kinnunen Oulusta toi mattokuorman Ruskoon jouluaattona aamulla kello kahdeksan. Arvaahan sen, että maton asentajia ei ollut joulun pyhinä jonoksi asti, joten Heikki ja Jussi saivat joululahjaksi 2000 neliötä mattoa ja laminaattia sekä asennushaalarit. En tiedä miten, mutta niin vain nuo ihmemiehet onnistuivat urakassa ja laitteet päästiin asentamaan aikataulun mukaisesti. Liikku Rusko avattiin 1.1.2015. Hyvä siitä tuli, lopulta, ja Heikki ja Jussikin toipuivat urakasta jossain vaiheessa kevättä.

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy