Säästä ja älä säästä – Liikun rakentaminen

Liikku 10 vuotta
5.8.2020
Jaa

Kuinka rakentaa kuntosali ilman rahaa? No, kaivamalla itsestä esiin mahdollisimman monipuolinen tee-se-itse-mies.

Rahaa ei todellakaan ollut liikoja. Heikki rakensi itse kaiken, mitä osasi ja osaksi sellaistakin mitä ei oikeasti osannut. Lvi- ja sähköurakointiin käytettiin ammattilaisia, mutta tuttuja sellaisia, koska oli tarpeen tingata kaikki mahdolliset säälialennukset, joita vain oli tarjolla.

Listasimme asiat, joista ei säästetä ja ensimmäisenä listalla oli ilmanvaihto. Sen tehokkuus on ollut alusta asti tärkeä osa Liikun konseptia. Meillä molemmilla oli useampia kokemuksia erilaisten liikuntatilojen heikosta ilmanvaihdosta ja sitä tunkkaista kokemusta me emme omalle salillemme halunneet. Kunnon ilmanvaihto maksaa aina paljon, budjettiin nähden järkyttävän paljon, mutta siitä ei säästetty silloin, eikä siitä ole säästetty sen jälkeen. Kyllä salilla pitää voida hengittää vapaasti, raikkaasti ja nenän kautta.

Älä säästä -listan kärkipäässä oli myös laitteet. Valitsimme saksalaiselta perheyhtiö Gym80:lta, jota pidetään kuntosalilaitteiden Rolls Roycena, sekä amerikkalaiselta Matrixilta. Sittemmin mukaan on otettu laitteita myös amerikkalaiselta Precorilta. Kaikkien alun pakollisten säästövinkkien keskellä meille oli itsestään selvää, että edullinen kuukausihinta ei tarkoita jäsenillemme heikompaa laatua. Ammattiurheilijana ja personal trainerina Heikin laatukäsitys oli korkealla. Lisäksi Heikille on ollut kunnia-asia, että huolto pelaa ja laitteet eivät ole viikkokausia pois käytöstä.

Laitetoimittajat menivät nappiin. Ensimmäisen Liikun (legendaarinen Alasintien Liikku Oulussa) alkuperäiset laitteet ovat edelleen huippukunnossa ja voin taata, että ne ovat olleet kovassa käytössä! Vain pieniä kuluvia osia sekä verhoiluja on korjattu ja vaihdettu.

Koko kesä 2010 rakennettiin aamusta iltaan. Heikki opetteli, teki ja ohjasi ja meidän kolme lastamme keräsivät iltaisin rakennusjätettä työmaalta. Urakan jälkeen käytiin yhdessä uimassa.

Laitteet saapuivat syyskuussa ja lokakuun alussa vuonna 2010 avattiin meidän itse suunnittelema, itse rakentama, ikioma kuntosali Oulun Limingantulliin. Avajaisista lisää myöhemmin.

Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy