Täyden kympin hetket

Treeni
6.9.2021
Jaa

Klisee mutta tosi: elämä koostuu hetkistä. Mitä enemmän hyviä hetkiä huomaa, sitä enemmän niitä tuntuu olevan.  
 
Meillä Liikussa on vahvasti kulttuurissa sellainen ajatusmalli, että juhlimme hyviä tekoja ja hyviä hetkiä. Niitä täyden kympin hetkiä, jotka valaisevat mielen ja saavat hymyilemään. Siitä on kyse myös syyskuun teemassamme.  
 
Nyt menneen puolentoistavuoden aikana hyvien hetkien bongaaminen on ollut hitusen haastavampaa kuin aiemmin, ainakin näin töiden ja liiketoiminnan osalta. Toisaalta jokainen positiivinen palaute vaikkapa tiedottamisesta tai salin siisteydestä on arjessa erottuva, hyvä hetki. 
 
Se, mikä reilun vuoden aikana on käynyt selväksi, on että hyvien hetkien tunnistaminen vaatii energiaa. Liialle stressille ei voi antaa valtaa ja palautumisen on oltava riittävää. Säännöllinen liikunta lienee avainasemassa energiatasojen säilyttämisessä riittävällä tasolla. Useimmille liikunta tuo mukanaan iloa ja virkistäytymistä ja sen vaikutus heijastuu ihan tavalliseen arkeen.  
 
Itselleni täyden kympin hetkiä ovat muun muassa satunnaiset pukuhuonekeskustelut, kun joku treenin jälkeen spontaanisti (minua tunnistamatta) toteaa kuin itselleen, että tulipa jälleen hyvä olo. Tai ne, kun joku kertoo elämänlaatunsa parantuneen treenien myötä. Muita täyden kympin hetkiä ovat vierailut Liikku Kuntokeskuksissa, kun huomaan, että kaikki on juuri niin kuin pitää ja niin kuin on suunniteltu, ja salilla on hyväntuulisia ja keskittyneitä treenaajia. Siitä tulee upea olo. Kymppihetkiin kuuluvat myös spontaanit naurut, hyvä lounas ja vaikkapa vihreä linja liikennevaloissa. 
 
Töiden ulkopuolella täyden kympin hetkeni löytyvät usein hevostallilta ja maastosta. Kunnon ylläpito ja arjen kannalta riittävän hyvä suorituskyky mahdollistavat rakkaat harrastukset ja täysipainoisen elämän.  
 
Täyden kympin hetket eivät tapahdu yksistään liikunnan parissa, mutta liikunnan kauneus ja vaikuttavuus on siinä, että liikunta ja hyvinvointi toimivat moottorina taustalla: hyvinvoiva ihminen jaksaa nähdä ja nauttia hetkistä – niistä pienistä ja piiloutuvistakin. 
 
Johanna Riihijärvi 
Perustaja, toimitusjohtaja 
Kuntokeskus Liikku Oy