Tiedote koronavirukseen liittyen 15.9.2020

Liikku tiedottaa
15.9.2020
Jaa

Yle uutisoi mahdollisista korona-altistuksista Mikkelissä


Mikkelin koronatilanne on ollut viikonlopun aikana uutisissa. Maanantaina 14.9. Yle uutisoi Essoten ilmoittamista mahdollisista altistuksista, joista yhden oletetaan tapahtuneen Kuntokeskus Liikussa Mikkelissä. Ylen mukaan mahdollinen altistus olisi tapahtunut Liikussa keskiviikkona 9.9. klo 12-14. Tapauksesta ei ole tullut tietoa Kuntokeskus Liikulle Essotelta tai yksityishenkilöiltä, vaan tietomme perustuvat Ylen uutiseen: https://yle.fi/uutiset/3-11542857">https://yle.fi/uutiset/3-11542857
 
Olemme tutustuneet tilanteeseen Ylen tietojen sekä Liikun kulunvalvontaraporttien ja valvontakameroiden perusteella. Mahdollisen altistuksen aikaan Liikussa on ollut noin kymmenen henkilöä tuntia kohti. Jäsenillä on ollut reilusti tilaa treenata yli tuhannen neliön tiloissamme ja lähikontakteja ei ole ollut. Liikussa on syrjäyttävä ilmanvaihto, mikä tarkoittaa, että ilma poistuu yläkautta ja raikas ilma tulee tilaan alhaalta eikä sama ilma jää tilaan kiertämään. Laskennallisesti ilma vaihtuu tilassa useita kertoja tunnissa.
 
Virus tarttuu THL:n mukaan ensisijaisesti pisaratartuntana. Pinnoilta tarttumista ei pidetä merkittävänä tartuntatapana. Pisaratartunta vaatii tämän hetken käsityksen mukaan lähikontaktin. 
 
Ilmoitamme, mikäli saamme lisätietoja Essoten kautta, mutta tällä hetkellä tapaus ei aiheuta toimenpiteitä salin toimintaan tai jäsenille. Mikäli olo tuntuu kipeältä, jätetään treenit väliin. Huolehditaan käsihygieniasta ja sopivasta etäisyydestä. Mikkelin terveysviranomaiset kehottavat edelleen ahkeraan käsienpesuun ja lähikontaktien välttämiseen. 


Johanna Riihijärvi,
Toimitusjohtaja
Kuntokeskus Liikku


Lue myös