Tiedote koronavirukseen liittyen 19.2.2021

Liikku tiedottaa
19.2.2021
Jaa

Väliaikainen lakimuutos voimaan - ei aiheuta muutoksia Liikun aukioloaikoihin

 

Eduskunta on tänään päättänyt, että väliaikainen tartuntatautilain muutos astuu voimaan maanantaina 22.2. Lakimuutos ei vaikuta Liikkujen aukioloon, eli kaikki keskukset ovat auki normaalisti. 

Lakimuutos mahdollistaa sen, että yksityisten elinkeinoharjoittajien toimintaa voidaan tarvittaessa rajoittaa paikallisesti ja alueellisesti kunta- tai aluehallintoviraston määräyksellä. Väliaikaisessa laissa on määritetty kriteerit, joiden pitää täyttyä, jotta elinkeinojen sulkeminen on mahdollista. Sulkemisen voi tehdä kahdeksi viikoksi kerrallaan ja se on aina viimesijainen keino. Tartuntatautilain muutos on voimassa 30.6. saakka.

Jos kunta- tai aluehallintovirasto päätyy käyttämään väliaikaista rajoitusmahdollisuutta kuntokeskuksiin sellaisella alueella, jossa on Liikku, ilmoitamme toimipisteen jäsenille asiasta välittömästi ja annamme yksityiskohtaiset ohjeet jäsenyyteen ja laskutukseen liittyen. 

Tutkimus- tai tilastotietoa ei ole esitetty siitä, että nykyaikaiset, hyvin ilmastoidut kuntokeskukset olisivat tartuntavaaran kannalta erityisen riskialttiita tiloja. Treenin sujuvuuteen voimme vaikuttaa ennen kaikkea omalla käytöksellämme. Pidetään yhdessä huolta siitä, että treenit sujuvat Liikussa joustavasti ja turvallisesti. Liikunnan harrastamisella on valtavan hyvä vaikutus sekä fyysiseen että psyykkiseen terveyteen, ja siksi on tärkeää, että jokainen meistä noudattaa jatkossakin yhteisiä hygienia- ja turvaväliohjeita.

 

Noudata yleisiä hygieniaohjeita, jotta treeni on sujuvaa ja mahdollisimman turvallista

 

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Turvaetäisyydet sekä hyvä yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja. Noudata ohjeita tarkasti

 • Saliharjoittelu on tehokasta vain kun olet täysin terve. Jätä treenit väliin jos tunnet olosi yhtään kipeäksi.
 • Huolehdi riittävästä etäisyydestä muihin treenaajiin salin puolella ja pukuhuoneessa. Anna tilaa muille. Odota tarvittaessa vuoroasi. 
 • Pukuhuoneessa voit käyttää maskia. Huomioi maskin käytössä alueelliset suositukset ja noudata niitä.
 • Pese kädet vedellä ja saippualla 20 sekunnin ajan aina salille tullessa ja sieltä lähtiessä.
 • Peitä suu ja nenä paperilla yskimisen ja aivastamisen yhteydessä. Jos paperia ei ole, peitä suusi kyynärtaipeella. Laita paperi heti roskiin ja pese kädet aina aivastamisen ja yskimisen jälkeen.
 • On suositeltavaa puhdistaa laitteiden kosketuspinnat omaa käyttöäsi varten. Suihkuta sumutinpulloissa olevaa puhdistusainetta paperiin, pyyhi kosketuspinnat paperilla ja laita paperi roskikseen
 
Tässä kootusti Liikun toimenpiteet:
 • Keskusten siivousta on tehostettu. Siivouksesta huolehtivat siivousalan ammattilaiset asianmukaisilla puhdistusaineilla.
 • Keskuksissa on varmistettu käsisaippuan, käsipyyhepaperin, puhdistusaineiden sekä pehmopaperin on riittävyys.
 • Viruksen leviämisvaiheessa olevissa maakunnissa joka toinen cardiolaite on poistettu käytöstä.
 • Jokaiselle uudelle jäsenelle lähetetään liittymisen yhteydessä sähköpostitse ohjeet salin yleisistä hygieniasäännöistä ja käytännöistä.
 • Seuraamme jäsenmääriä, käyttöasteita ja tutustujamääriä päiväkohtaisesti. Suljemme sellaisten keskusten myynnin, joissa jäsenmäärä lähestyy määrittelemäämme ylärajaa.
 • Mahdollisissa altistustapauksissa tiedotamme koko toimipisteen jäsenistöä välittömästi tiedon saatuamme. Laitamme lisäksi erillisen viestin kulunvalvonnan perusteella paikalla olleille ja välitämme heille sairaanhoitopiirin antamat ohjeet.
 • Jos kuntokeskuksen aukioloon tulisi muutoksia, tiedotamme kaikkia jäseniä sähköpostitse ja kerromme lisäohjeet tilanteeseen liittyen. 

Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin koronavirustilanteeseen ja kuntosaliharjoitteluun liittyen löytyvät täältä.

 

Kiitos kaikille jäsenillemme ohjeiden ahkerasta ja sinnikkäästä noudattamisesta! 

Ystävällisin terveisin,

Johanna Riihijärvi

 


Lue myös