Tiedote koronavirukseen liittyen 22.10.

Liikku tiedottaa
22.10.2020
Jaa

Jatkamme aktiivista tiedottamista Suomen koronavirustilanteen vaikutuksista Liikku Kuntokeskuksiin. Tätä kautta saat aina ajantasaisimman tiedon tilanteeseen liittyen. Suosittelemme pitämään Liikun jäsenkirjeen tilauksen voimassa, jotta saat myös nämä ajankohtaiset tiedotteet. Mikäli perut jäsenkirjeen tilauksen, poistut myös tärkeiden tiedotteiden vastaanottajalistalta.

Tässä tiedotteessa kertaamme rauhallisimmat treeniajat ja yleiset pelisäännöt hygieniaohjeiden osalta. Vastaamme myös muutamaan yleisemmin kysyttyyn kysymykseen, jotka tässä tiedotteessa koskevat laitteiden ja käsien puhdistusta. 

Rauhallisimmat treeniajat:

Rauhallisimmat treeniajat Liikussa ovat

  • Klo 05-16. Lisäksi myöhäiset illat klo 21-23
  • Loppuviikko, to-pe, salilla on rauhallisempaa kuin alkuviikko

Vilkkainta Liikussa on

  • Ma-ke illat klo 17-20. Vältä näitä aikoja, mikäli haluat treenata rauhallisempaan aikaan.


Toisin kuin usein luullaan, alkuviikon vilkkaus ei johdu tutustuja-ajoista, vaan siitä, että useimmilla meistä on tapana treenata alkuviikosta töiden jälkeen illalla. Tutustujamäärät eivät tavallisena viikkona nosta salin käyttöastetta juuri lainkaan. Suosittelemme testaamaan aamu- tai lounastreenejä. Niihin oppii yllättävän mukavasti, kun treenille lähtö on valmisteltu jo edellisenä iltana.

Tässä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin laitteiden ja käsien puhdistamisesta:

Pitääkö laitteet puhdistaa ja miksi kaikki eivät puhdista laitteita?
Laitteiden puhdistaminen Liikussa on mahdollista ja suositeltavaa. Voit puhdistaa laitteiden kahvat omaa käyttövuoroasi varten, jolloin kosket puhtaita pintoja. Muiden toiminta sinua ennen tai jälkeesi on toissijaista, kun olet itse huolehtinut kosketuspintojen puhtaudesta. Siksi sinun ei tarvitse huolehtia toisten käyttäytymisestä puhdistamisen suhteen. Pintoja ei ole pakollista puhdistaa, mutta se on fiksu tapa. Puhdistamisesta huolimatta kannattaa kasvojen koskettelua välttää ellet ole juuri pessyt käsiäsi. Laitteiden ja muiden pintojen puhdistamisesta vastaavat Kuntokeskus Liikussa siivousalan ammattilaiset.

Mitä ainetta laitteiden puhdistusaineena käytetään?
Salilla olevissa sumutinpulloissa on desinfioivaa yleispuhdistusainetta, joka tulee toimipisteen siivouspalveluiden kautta. Puhdistusaineen hankinnasta ja sopivuudesta vastaavat siivousalan ammattilaiset. Sumutinpullot täytetään ohjeen mukaisesti laimennetulla puhdistusaineella päivittäin.

Miten käytän sumutinpulloissa olevaa puhdistusainetta?
Suihkuta puhdistusainetta pehmopaperiin ja pyyhi laitteen kahvat ja kosketuspinnat paperilla. Laita paperi käytön jälkeen heti roskiin. Puhdistusainetta ei saa suihkuttaa suoraa laitteeseen tai välineeseen, sillä se kuluttaa laitteen pintoja. Sumutinpulloja tulee käyttää vain paperitelineiden luona, jotta pullot ovat varmasti kaikkien jäsenten käytettävissä.

Miksi Liikussa ei ole käsidesiä?
THL suosittelee ensisijaisesti huolellista käsienpesua vedellä ja saippualla. Käsidesi on korvaava, mutta heikompi vaihtoehto silloin, kun käsien pesuun ei ole mahdollisuutta. Liikussa ohjeistamme pesemään kädet vedellä ja saippualla salille tullessa ja salilta lähtiessä, sekä aina kun siihen on tarve. Liikussa ei ole käsidesiä, sillä siellä on käsienpesumahdollisuus. Omaa käsidesiä voi kuljettaa mukana salitreeneissä, mutta silloinkaan ei tule unohtaa suositusten mukaista käsien pesua.

Miksi salin puolella olevalla vesipisteellä ei ole käsienpesumahdollisuutta?
Salin puolella olevat vesipisteet on määritetty vedenottopisteiksi. Terveysviranomaisten säädösten mukaisesti vedenottopisteet eivät saa samanaikaisesti olla käytössä muihin tarkoituksiin, kuten käsien pesuun. Tämän vuoksi salin puolen vesipisteillä ei ole saippua-annostelijaa. 

Kerrataanpa vielä yleiset hygieniaohjeet

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-jarokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19). Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja.

  • Saliharjoittelu on tehokasta vain kun olet täysin terve. Jätä treenit väliin jos tunnet olosi yhtään kipeäksi.
  • Pese kädet vedellä ja saippualla aina salille tullessa ja sieltä lähtiessä.
  • Aivastamisen ja yskimisen yhteydessä suu tulee suojata paperilla tai jos paperia ei ole, peitä suusi kyynärtaipeella. Kädet pestään aina aivastamisen ja yskimisen jälkeen.
  • Voit puhdistaa laitteiden kosketuspinnat ennen ja jälkeen käytön. Suihkuta sumutinpulloissa olevaa puhdistusainetta paperiin, pyyhi kosketuspinnat paperilla ja laita paperi roskikseen.
  • Huolehdi riittävästä etäisyydestä muihin treenaajiin salin puolella ja pukuhuoneessa.


Treeniterveisin,

Liikun väki


Lue myös