Tiedote koronavirukseen liittyen 26.11.2020

Liikku tiedottaa
26.11.2020
Jaa

Tiedote koronavirukseen liittyen 26.11.2020

 

Uutisissa on tänään ollut kattavasti tietoa uusista toimenpiteistä Suomen koronavirustilanteeseen liittyen. Kuntokeskukset ovat auki ja treenit tehdään yhteisiä pelisääntöjä noudattaen. Alueelliset suositukset eivät tuo muutoksia Liikku kuntokeskusten toimintaan. Keskukset ovat normaaliin tapaan auki ja jäseniä pyydetään huomioimaan turvaväliohjeistukset.

USA:ssa, Australiassa, Iso-Britanniassa ja naapurimaassamme Norjassa toteutetut tutkimukset osoittavat, että kuntokeskukset eivät ole koronaviruksen tartuntakanavana merkittävän riskialttiita paikkoja, kunhan turvatoimista pidetään kiinni. Suomessa kuntokeskukset ovat lähtökohtaisesti väljempiä ja käyttöasteet matalampia kuin ulkomaiset verrokkinsa. Varmistetaan yhdessä mahdollisimman turvalliset treenit ja jatketaan yleisten hygieniaohjeiden ja turvavälien noudattamista yhtä tarkasti kuin tähänkin asti. 

 

Kerrataan vielä yhteiset ohjeemme:

  • Saliharjoittelu on tehokasta vain kun olet täysin terve. Jätä treenit väliin jos tunnet olosi yhtään kipeäksi.
  • Huolehdi riittävästä etäisyydestä muihin treenaajiin salin puolella ja pukuhuoneessa.
  • Pese kädet vedellä ja saippualla huolellisesti aina salille tullessa ja sieltä lähtiessä. Omaa käsidesiä voit kuljettaa mukana halutessasi, mutta muista silloinkin saippuapesu.
  • Aivastamisen ja yskimisen yhteydessä suu tulee suojata paperilla tai jos paperia ei ole, peitä suusi kyynertaipeellasi. Pese kädet aina aivastamisen ja yskimisen jälkeen.
  • Voit puhdistaa laitteiden kosketuspinnat itseäsi varten ennen ja jälkeen käytön. Suihkuta sumutinpulloissa olevaa puhdistusainetta paperiin, pyyhi kosketuspinnat paperilla ja laita paperi roskikseen. Puhdistusainetta ei tule suihkuttaa suoraan laitteeseen.

 

On tärkeää muistaa, että hyvä lihaskunto parantaa vastustuskykyä, vähentää infektioalttiutta ja vaikuttaa myönteisesti kaikkiin fyysisen terveyden mittareihin. Se myös lisää stressinsietokykyä ja psyykkistä jaksamista, ja tuo energiaa ja hyvää mieltä arkeen. Treenataan vastuullisesti ja toisistamme huolehtien.


 

Tässä vielä kootusti vastauksia muutamiin yleisimpiin kysymyksiin:

 

Miten Liikku seuraa uutisointia ja päättää toimenpiteistä?

Liikun johto ja henkilökunta seuraa tiiviisti uutisointia, tutkimuksia ja asiantuntijalausuntoja sekä Suomessa että kansainvälisesti. Keskustelemme asioista terveysalan asiantuntijoiden ja muiden kuntokeskustoimijoiden kanssa. Tiedotamme aina välittömästi, mikäli käytännöt syystä tai toisesta muuttuvat. Tiedotamme ajantasaisesti siitäkin, kun uutiset eivät vaikuta toimintaan.

 

Aiheuttaako koronatilanne muutoksia Liikun jäsenyyteen? Kuuluuko jäsenyyteen tauotusmahdollisuus?

Liikun jäsenyyttä koskevat normaalit sopimusehdot. Sopimusehtoihin ei kuulu tauotusominaisuutta.

 

Miten ilmanvaihto toimii Liikussa?

Liikuissa on käytössä syrjäyttävä ilmanvaihto, joka laskennallisesti huuhtelee sisäilman useita kertoja tunnin aikana. Raikas ilma puhalletaan saliin alhaalta, ja ilma poistuu yläkautta. Näin sama ilma ei jää tilaan pyörimään pitkäksi aikaa. 

 

Miten Liikku valvoo kävijämääriä?

Yksityisten kuntokeskusten kävijämääriä ei ole rajattu. Seuraamme keskusten käyttöasteita ja jäsenmääriä viikoittain. Jokaiselle keskukselle on jo perustamisvaiheessa määritetty tilaan perustuva enimmäis jäsenmäärä, jonka yli emme myy jäsenyyksiä. 

 

Miksi käytössä olevien laitteiden määrää ei rajoiteta?

Liikun kaikki laitteet ovat normaaliin tapaan käytössä. Laitteiden välillä on pääosin reilusti tilaa ja niissä on mahdollista säilyttää vähintään metrin turvaväli. Laitteita ei poisteta käytöstä, sillä haluamme varmistaa sujuvan treenin. Laitteiden poistaminen voisi paitsi kaventaa, myös ruuhkauttaa harjoittelua, mikä ei ole treenikokemuksen eikä turvallisuuden kannalta hyvä juttu. Vierekkäistenkin laitteiden käyttöä voi vuorotella, ja kiinnittää huomiota siihen, että jättää muille riittävästi tilaa.

 

Koskeeko maskisuositus kuntokeskuksia?

Maskisuositus ei koske yksityisiä kuntokeskuksia eivätkä asiantuntijat myöskään velvoita pitämään maskia urheilusuorituksissa. Maskisuositus on pääsääntöisesti voimassa julkisissa tiloissa ja silloin, kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Huomioi maskisuositukset esimerkiksi julkisissa kulkuvälineissä matkalla Liikkuun ja kauppakeskuksissa, jos kulku Liikkuun tapahtuu kauppakeskuksen kautta. Liikussa voit pitää maskia halutessasi, mutta se ei ole yleisten suositusten piirissä. Tärkeintä on pitää turvavälit.

 

Mitkä ovat rauhallisimpia treeniaikoja Liikussa?

Rauhallisimmat treeniajat Liikussa ovat aamut, aamupäivät ja alkuiltapäivät sekä myöhäiset illat. Loppuviikko on aina alkuviikkoa rauhallisempaa. Vilkkainta on aina alkuviikko ja alkuillat. Tutustujat eivät nosta salien käyttöastetta, vaan suuri osa jäsenistä sijoittaa treeninsä ma-to iltoihin.

Aiemman tiedotteen vastaukset koskien mm. laitteiden puhdistamista ja hygieniaohjeita löytyy TÄÄLTÄ

 

Terveisin,

Johanna Riihijärvi

Toimitusjohtaja


Lue myös