Tiedote koronavirukseen liittyen 28.2.

Liikku tiedottaa
1.3.2021
Jaa

 

Tilannekatsaus koronarajoituksiin: Uusimaa ja muu Suomi

Koronatoimenpiteisiin liittyvien päätösten seuraaminen on ollut tällä viikolla erityisen haastavaa. Toimenpiteistä on ollut lukuisia tiedotustilaisuuksia ja tulkintoja. Kerromme tässä tiedotteessa tiivistetysti kuntokeskuksia koskevasta tämän hetken tilanteesta (28.2.).

 

Uusimaa

Uudenmaan Kuntokeskukset suljetaan aluehallintoviraston päätöksellä. Liikku Tammisto (Vantaa), Itäkeskus (Helsinki) ja Tuusula suljetaan Avi:n päätöksen mukaisesti kahdeksi viikoksi 1.-14.3. Kuntokeskukset voidaan Avin tulkinnan mukaan pitää auki, mikäli niissä on alle 10 henkilöä kerrallaan. STM haastaa tätä näkemystä ja vaatii kuntokeskusten kategorista sulkemista. Emme voi palvella jäseniämme tasavertaisesti, jos kävijät jaetaan alle 10 hengen vuoroihin, sillä silloin kaikki Liikun jäsenet Uudellamaalla eivät pääsisi sulkuaikana treenaamaan välttämättä edes yhtä kertaa. Siksi joudumme valitettavasti sulkemaan Uudellamaalla sijaitsevat keskukset 1.3. väliaikaisesti, ja jäädytämme kyseisten toimipisteiden jäsenyydet sulkuajaksi.

 

Muu Suomi

Muualla Suomessa kuntokeskukset ovat normaalisti auki. Alueilla sovelletaan väliaikaisen tartuntatautilain kohtia, jotka eivät rajoita aukioloa. Tiloissa on pystyttävä pitämään turvavälit, eli välttämään henkilöiden tai seurueiden yli 15 minuutin mittaista oleskelua alle 2 metrin päässä toisistaan. Pyydämme, että jokaisessa Liikussa kiinnitetään erityishuomiota turvaetäisyyksiin ja yleisiin hygieniasääntöihin.

Kiitos teille yhteisten pelisääntöjen noudattamisesta. Arvostamme sitä, että Liikussa käy fiksuja ja vastuullisia treenaajia. 

Toimitaan edelleen niin, että terveysturvallisuus Liikuissa toteutuu mahdollisimman hyvin. Laitamme tietoa aina mahdollisimman pian, jos ja kun jotain muutoksia vallitsevaan tilanteeseen tulee.

Ystävällisin terveisin,
Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja
Kuntokeskus Liikku Oy
 


Lue myös