Tiedote koronavirukseen liittyen 30.11.

Liikku tiedottaa
30.11.2020
Jaa

Tiedote koronavirukseen liittyen 30.11.

Suomessa on tällä hetkellä neljä maakuntaa, jotka on määritelty olevan koronaviruksen leviämisvaiheessa. Nämä maakunnat ovat Uusimaa, Päijät-Häme, Kanta-Häme ja Pohjois-Pohjanmaa. Lisäksi Pirkanmaa on kiristänyt rajoituksia. Näissä maakunnissa Liikuissa on poistettu joka toinen cardiolaite pois käytöstä. Muut laitteet ovat normaalisti käytössä. Turvavälit tulee huomioida jokaisella paikkakunnalla ja toimipisteestä riippumatta.

Liikut pysyvät normaalisti auki koko maassa. Liikuissa on mahdollista pitää turvavälit, ilmanvaihto on lähes poikkeuksetta parempi kuin muissa julkisissa tiloissa ja treenaamassa käy lähtökohtaisesti vain terveet ihmiset. Suosittelemme, että treenejä jaetaan rauhallisimmille ajoille, kuten aamuun, aamupäivään ja alkuiltapäivään. Myös loppuviikko on aina alkuviikkoa rauhallisempaa.
 

Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä

Tämä on kaikista tärkein muistettava asia.  Käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälit ovat asioita, joita ei voi ulkoistaa muille kotona, kaupassa, työpaikalla, kuntosaleilla tai muuallakaan. Käsienpesu, yskimishygienia ja etäisyyden pitäminen kanssatreenaajiin ovat jokaisen meidän vastuulla ja niillä on valtavan suuri merkitys nykytilanteessa. Kasvomaskit ja tehostettu siivous eivät vähennä käsi- ja yskimishygienian ja turvavälien tärkeyttä, vaan ovat hyviä lisäkeinoja niiden ohella. Treenatessa kasvomaskia ei tarvitse käyttää.

Olemme koonneet yleisimmät kysymykset ja vastaukset koronavirustilanteeseen liittyen TÄNNE.

Kaikki tiedotteemme löytyvät nettisivuiltamme kohdasta “Liikku tiedottaa”.

 

Tässä kootusti Liikun toimenpiteet:

Keskusten siivousta on tehostettu. Siivouksesta huolehtivat siivousalan ammattilaiset asianmukaisilla puhdistusaineilla.

Keskuksissa kiinnitetään erityistä huomioita siihen, että käsisaippuaa, käsipyyhepaperia, puhdistusaineita sekä pehmopaperia on riittävästi.

Lähtökohtaisesti Liikuissa on reilusti tilaa ja turvavälit on mahdollista säilyttää. Kaikki laitteet ovat pääsääntöisesti käytössä, jotta treeni on sujuvaa ja nopeaa. Viruksen leviämisvaiheessa olevissa maakunnissa Liikkujen joka toinen cardiolaite on poistettu käytöstä.

Salilla olevien sumutinpullojen määrää on lisätty. Pullot sisältävät terveysviranomaisten suosittelemaa puhdistusainetta. Laitteiden käsikahvat ja muut tarpeelliset osat voi puhdistaa puhdistusaineella kostutetulla paperilla ennen ja jälkeen käytön, jolloin laite on aina puhdas omaa käyttöä varten. 

Liikussa ei ole käsidesiä. Käsidesi ei korvaa kunnollista saippuapesua. Omaa käsidesiä voi kuljettaa mukana, mikäli haluaa, ja silloinkin kädet on pestävä saippualla tullessa ja lähtiessä. Salin puolella olevalla vesipisteellä ei ole saippuaa, sillä se on merkitty vedenottopisteeksi ja terveysviranomaisten säädösten mukaan vedenottopistettä ei saa käyttää käsien pesuun.

Liikku seuraa jäsenmääriä, käyttöasteita ja tutustujamääriä päiväkohtaisesti. Kulunvalvonta antaa tietoa kellonaikakohtaisista käyttöasteista. Kannustamme käymään rauhallisimpina aikoina, joita ovat aamut, aamupäivät sekä alkuiltapäivät. Yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten henkilömäärärajoitukset eivät koske kauppoja, kuntokeskuksia ja muita vastaavia tiloja ja palveluja. Muistetaan pitää turvavälit.

Mikäli salilla tapahtuisi altistus, josta Liikku saa tiedon, paikalla olleet saadaan kulunvalvontaraportin perusteella kontaktoitua nopeasti.

 

Ymmärrämme, että nykytilanne aiheuttaa monelle huolta ja epävarmuutta. Pidetään silti ajatukset valoisina ja keskitytään arjen hyviin asioihin tässä poikkeuksellisessa ajassa.


Terveisin,
Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja
 


Lue myös