Tiedote koronavirukseen liittyen 5.5.

Liikku tiedottaa
5.5.2020
Jaa

Rajoituksia aletaan purkaa asteittain

Suomen hallitus tiedotti eilen, että koronavirustilanteeseen liittyviä rajoituksia aletaan nyt purkaa harkitusti ja asteittain. Yli 70 -vuotiaiden tulee edelleen välttää fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan ja muiden riskiryhmään kuuluvien pitää käyttää rajoitusten suhteen omaa harkintaa.

Rajoitusten purkaminen on erittäin rohkaiseva uutinen. On hyvä muistaa, että liikuntasuosituksista ei ole luovuttu missään vaiheessa poikkeustilannetta. Vahva lihaskunto ja aerobisesta kunnosta huolehtiminen ovat nyt kenties tärkeämmässä roolissa kuin aikoihin. Hyvä fyysinen kunto on paitsi erinomainen arjen voimavara, se mitä todennäköisimmin helpottaa ja nopeuttaa mistä tahansa taudista toipumista. Säännöllisellä liikunnalla saa aikaan terveyttä edistäviä vaikutuksia jo parissa viikossa.

Kuntokeskus Liikut ovat auki päivittäin klo 05-23:00. Pidäthän edelleen erityisen hyvää huolta omasta yskimis- ja käsihygieniastasi kuntosalilla ja tule salille vain täysin terveenä. Kunnioita kanssatreenaajiasi pitämällä riittävä etäisyys ja puhdista laitteet oman käyttösi aikana. Yhteisillä pelisäännöillä varmistamme, että treenaaminen ja omasta kunnosta huolehtiminen on kaikille mahdollisimman turvallista ja sujuvaa. 

Kiitos teille kaikille, jotka olette olleet mukanamme tähän saakka ja kiitos siitä, että saleilla on noudatettu ohjeita erittäin hyvin nyt poikkeusolojen aikana. 
Tästä on ilo jatkaa yhdessä kohti kesää.

Aurinkoisin terveisin,
Johanna Riihijärvi
Toimitusjohtaja ja perustaja
Kuntokeskus Liikku Oy


Tässä vielä tärkeää tietoa ja ohjeita, joita sinun ja Liikun tulee yhdessä noudattaa

  • Keskuksissa on hygienia- ja turvaväliohjeet sekä inforuudulla että printteinä. Ohjeita on edelleen noudatettava. 
  • Pese kädet saippualla salille tullessa ja lähtiessä, sekä aina, kun siihen on tarvetta. Vältä kasvojen koskettelua treenin aikana.
  • Kuljeta mukana omaa juomapulloa. Voit ostaa sellaisen myös Liikun välipala-automaatista mikäli omasi unohtuu kotiin. Vältä koskemasta pullonsuuhun käsillä. Liikussa salin puolella oleva vesipiste on tarkoitettu juomapullojen täyttämiseen.
  • Salilla olevat sumutinpullot sisältävät terveysviranomaisten suosittelemaa puhdistusainetta. Laitteiden käsikahvat ja muut tarpeelliset osat tulee puhdistaa ennen ja jälkeen käytön. Sumutinpullojen ja pehmopaperin määrää on lisätty keskuksissa.
  • Huolehdi pehmopaperit heti roskakoriin. Laita ne huolellisesti roskakorin sisälle.
  • Saippuan ja käsipyyhepaperin riittävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Käsidesiä saleilla ei ole. Omaa käsidesiä voi kuljettaa mukana. Mikäli käytät salihanskoja, muista, että myös silloin tulee huomioida kaikki normaalit hygieniaohjeet.
  • Osa aerobisista laitteista on poistettu käytöstä, jotta turvaväli säilyy myös lämmittelylaitteilla.
  • Siivoojat puhdistavat laitteiden käsikahvat muiden tehtävien lisäksi jokaisella siivouskierroksella.
  • Yleisesti hiljaisimpia aikoja treenille ovat aikaiset aamut, aamupäivä, varhainen iltapäivä sekä myöhäinen ilta.
  • Kuntokeskukset, kuten kaupatkaan, eivät ole aluehallintoviraston linjauksen mukaisesti kokoontumisrajoitusten piirissä, sillä ne eivät ole yleisötilaisuuksia. Liikku kuntokeskuksissa on lähtökohtaisesti väljää ja turvavälin pitäminen on Liikussa mahdollista.

Lue myös