Valmentajana Liikussa: Anna Karjalainen

Onnistumistarinat
Treeni
Valmentajat
6.11.2020
Jaa

Anna Karjalainen, Liikku Rovaniemi

Valmentajana Liikussa 24.9.2018 lähtien

Moi Anna! Millainen koulutustausta sinulla on ja kuinka päädyit Liikkuun valmentajaksi?

Valmistuin 2017 liikunnanohjaajaksi Lapin ammattikorkeakoulusta ja koulun jälkeen työskentelin eräällä salilla. Olen Oulusta kotoisin ja tiesin Liikun olemassaolosta jo ennen kuin Liikku oli saapunut Rovaniemelle. Kuulin huhupuheiden kautta, että Rollon Lähteentielle olisi tulossa Kuntokeskus Liikku ja päätimme yhtiökumppanini Joonaksen kanssa ottaa Liikkuun yhteyttä. Joonaksen kanssa olimme tehneet jo ennen Liikkua yhteistyötä saman alan parissa ja etsimme yhdessä toimipaikkaa missä lähteä toteuttamaan valmennuksia. Nyt saan valmentaa päätyökseni ja toimia Rovaniemen Liikun vastuuvalmentajana, yritykseni New U:n kautta. 

Miten kuvailisit itseäsi valmentajana? Mitkä ovat erityisiä vahvuuksiasi?

Vahvuuksiani valmentajana ovat aito välittäminen asiakkaista, vuorovaikutus ja kuuntelutaidot. Tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja nautin vuorovaikutustilanteista erilaisten persoonien kanssa. Valmennustyössä erityisosaamistani ovat ehdottomasti toiminnallisuus sekä soveltamiskyky. 

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiviini kuuluu Liikun erilaiset askareet aina asiakkaiden palvelemisesta siisteydestä huolehtimiseen. Päivät koostuvat yleensä useammasta valmennustapaamisesta, Liikun tutustujien ja jäsenten vastaanottamisesta ja kohtaamisista salilla sekä tietenkin myös omista treeneistä. 

Mitkä asiat koet tärkeäksi asiakastyössä ja valmennuksessa yleensä?

Haluan tarjota asiakkailleni juuri sitä mitä he tarvitsevat. Haluan synnyttää onnistumisen elämyksiä sekä saada asiakkaalle ahaa-elämyksiä tämän oman kehon potentiaalista ja sen kehittymisestä.  Nautin siitä, kun huomaan asiakkaassa edistymistä tai kuulen, kuinka hän on saanut positiivisia kokemuksia arjessa, treenissä ja liikunnallisen elämäntavan omaksumisessa. Haluan jakaa hyvinvointia ja liikunnan iloa asiakkailleni. Koen tärkeäksi, että voin tarjota heille laadukasta, monipuolista ja jatkuvasti kehittävää valmennusta, jossa on myös tilaa epäonnistua.

Millainen paikka Liikku on valmentaa? 

Liikku toimii loistavana pelikenttänä valmennuksiani ajatellen. Täällä on riittävästi vapaata tilaa toiminnalliselle treenille sekä riittävästi välineistöä vastustreenille. Yksilövalmennukseen Liikun tilat sopivat todella hyvin ja asiakkaat kokevat mielekkääksi Liikussa treenaamisen. Yksi arjen tekemisen kannalta oleellinen asia on myös se, että koska Liikun tilat ovat niin avarat, niin jokainen salilla treenaaja ei kuule valmennuksia aivan vierestä. Näin sekä minä että asiakas saadaan omaa rauhaa tekemiselle. 

Millaisia asiakkaita sinulla pääasiassa on?

Asiakkaat ovat koostuneet pääsääntöisesti keski-ikäisistä, salitreeniä aloittelevista, joiden tavoitteena on yleisen hyvinvoinnin kohottaminen tai painonpudotus. Sekaan sopii kuitenkin myös muutama nuorempikin treenaaja.

Miten asiakkaasi kokevat Liikussa treenaamisen?

Liikku on loistava paikka aloittaa kuntosaliharjoittelu. Laitteet ovat yksinkertaisia ohjeineen ja kuntosalilta välittyy aina turvallinen ja välittävä fiilis. Liikussa on todella hyvä ilmanlaatu ja tilat ovat avarat, joissa on mielekästä treenata. Salilla huokuu myös rento ja auttava tunnelma. Muita treenaajia on aina helppo lähestyä ja he mielellään auttavat kanssakuntoilijoita. Liikku sopii mielestäni kaikenikäisille. 

Millainen on Liikku-tiimi?

Koen itseni liikkulaiseksi ja nautin siinä mukanaolosta. Tiimimme on tiivis ja yhteisöllinen, vaikka olemmekin hajaantuneet ympäri Suomea. Jokaiselle annetaan tilaa toteuttaa omaa työtään omalla tavallaan. Liikun kollegoilta on myös helppo saada uutta näkökulmaa ja ajatusmaailmaa omiin valmennuksiin. Lisäksi valmennuskokemuksia on mukava jakaa muiden kanssa. Liikussa valmentamisen arki on helppoa ja sujuvaa, sillä valmennuksille jää tosi hyvin tilaa myös vastuuvalmentajan tehtävien ja tutustumisiltojen ohella. Liikun valmennussopimus on mielestäni tosi reilu! Lisäksi koen tärkeänä, että Liikun toimiston tiimi on kiinnostunut meidän valmentajien asiakastilanteesta, mikä kertoo välittämisestä. Liikun brändi tukeekin hyvin omaa ammattiani ja vaikuttaa positiivisesti ”imagooni”. Asiakkailla on tietoisuus siitä, että Liikun valmentajaksi valitaan ammattitaitoisia osaajia, mikä nostaa myös valmennuksen laatua ja uskottavuutta.

Mistä olet tällä hetkellä erityisen innostunut ja kiinnostunut valmentajana? 

Tällä hetkellä minua kiinnostaa voima ja ihmisen mieli. Siinäpä onkin jo kaksi isoa palaa purtavaksi kerralla. Jatkuva tiedonhaku, tiedon nälkä ja sitä kautta uuden oppiminen ovat mielestäni valmennuksen kulmakiviä, jotka takaavat sen, että voin tarjota asiakkaalleni parasta mahdollista valmennusta.

Annalle valmennukseen?

http://newu.fi/

Valmentajaksi Liikkuun? Lue lisää ja ota yhteyttä