Venla | Olen saanut treenistä paljon hyvää oloa, energiaa ja voimavaroja omaan arkeeni

Onnistumistarinat
Treeni
25.2.2019
Jaa

Venla hakeutui valmentajan puheille, koska hän halusi parantaa omaa suorituskykyään ja hyvinvointiaan. Etukäteen Venla tiesi kertoa tavoitteekseen syvien tukilihasten vahvistamisen, kestävyyden parantamisen ja ylipäätään energisemmän ja paremman olon saavuttamisen.

Alkuhaastattelussa käytiin läpi Venlan tanssipainotteista arkea. Venla opiskelee tanssinopettajaksi: hän opettaa tanssia viikossa useamman tunnin ja vielä treenaa, mitäpä muuta kuin tanssia. Lisäksi kävimme läpi myös muuta elämää: mikä on kunnossa ja mikä voisi olla vielä paremmin.

Kehonkartoituksessa löysimme tanssijalle aika tyypillisiä fyysisiä ominaisuuksia, joihin valmennuksen aikana alkaisimme kiinnittää huomiota. 

  • Selässä on kiertojäykkyyttä
  • Nilkan alueen kanssa riittää vahvistavaa työtä
  • Syviä vatsalihaksia vahvemmiksi
  • Niska- hartiaseudulle helpotusta vahvistamalla yläselkää ja lapatukea
  • Etureidet ja lonkankoukistajat ovat jäykät, voimantuotto takaketjulta tuottaa haasteita

Nämä asiat ovat olleet meidän harjoittelun lähtökohtana. Myös kuntosalimaailma oli Venlalle täysin uusi ja vieras, mutta jo muutaman kerran jälkeen paikka on alkanut tuntua omalle ja sieltä saatava apu arkeen ja tanssimiseen on ollut huomattavissa. Lisäksi olemme hakeneet vastapainoa tanssille ja salille ihan ulkoilmasta kevyesti lenkkeilemällä. Yhteistreenejä on takana nyt 5 kertaa.

Venlan kommentit valmennuksesta:

”Samulin kanssa treenatessa parasta on se, että vaikka treenaamisen yhtenä isona tavoitteena on parantaa suorituskykyä omassa lajissa, on minulla sellainen olo, että minut kohdataan ihmisenä ja yksilönä, eikä ainoastaan tanssijana. Treeneissä on avoin ja tsemppaava ilmapiiri, mikä mahdollistaa myös tällaiselle pohtijalle sen, että aina uskaltaa kysyä ja analysoida asioita ääneen. Samuli osaa tökkiä minua eteenpäin oikeista kohdista niin henkisesti kuin fyysisestikin ja tuntuu mahtavalta huomata, miten ne omat ns. heikot alueet alkavat kehittyä ja ottaa askeleita eteenpäin. Sitä myöten myös motivaatio kasvaa. Vaikka treenaaminen on vielä aika alussa, olen saanut siitä paljon hyvää oloa, energiaa ja voimavaroja omaan arkeeni ja huomaan jo nyt, miten se kehittää tanssiani.”

Valmentajan vinkkelistä

Venla on ihana ja samalla haastava valmennettava. Opettajan luonne puskee monessa asiassa läpi ja välillä haastetaan valmentajaa ihan kunnolla. Kehitys on ollut muutaman ensimmäisen tunnin aikana huimaa. Isoimmat kehitysaskeleet ovat tulleet, kun olemme toistojen kautta oppineet tunnistamaan syvät lihasketjut, joiden yhtäaikainen aktivoituminen on oleellista sekä fysiikkaharjoittelussa, että lajiharjoittelussa. Paljon on menty eteenpäin myös liikkuvuuden kanssa: esimerkiksi nilkan alueen liikkuvuus vaikuttaa niin suoraan tanssimiseen, että tähän on kiinnitetty paljon huomiota ja otettu isoja askeleita kohti parempaa. Tämän naisen kanssa on ollut ilo tehdä töitä ja matka on vasta alussa!
 

Valmentaja Samuli Koivuniemi