Yhteistä aikaa ja uusia ennätyksiä

Liikku 10 vuotta
Onnistumistarinat
Uutiset
12.6.2020
Jaa

Kuka olet?

Olen Turo, 35-vuotias liikkulainen Porista. Tällä hetkellä treenaan Pori Mikkolan Liikussa.

Millainen treenitaustasi on?

Minulla oli noin 15 vuoden tauko kuntosaliharjoittelusta, kun päätimme syksyllä 2019 vaimoni kanssa, että haluamme kohentaa kuntoa ja tarvitsemme treeniä elämäämme. Salitreeni onkin tehnyt todella hyvää ja istumatyöläisenä minua aiemmin vaivanneet niska-hartiavaivat ovat vähentyneet. Lisäksi ulkoilemme ja käymme kävelyillä vaimoni kanssa.

Kuinka päädyit treenaamaan juuri Liikkuun?

Liikku valikoitui kuntosalikseni sen sijainnin ja maltillisen kuukausihinnan puolesta. Työnantajan tarjoama tuki alentaa kuukausihintaa entisestään. Lisäksi Liikku on mukavan avoin, viihtyisä ja raikas sali - ei yhtään tunkkainen.

Miten treenaat Liikussa?

Treenaan Liikussa noin 2-3 kertaa viikossa. Pääasiassa liikun vaimoni kanssa, joskus myös yksin. Useimmiten käyn salilla arkipäivisin töiden jälkeen. Toisinaan käyn salilla myös viikonloppuisin. Silloin treenaan aiemmin, noin puolenpäivän aikaan. 

Treenit sujuvat insinöörimäisellä tarkkuudella Exceliin tekemäni treeniohjelman avulla. Nopeita tuloksia tuntuu tulevan etenkin jalkaprässistä ja sitä onkin tullut tehtyä viime aikoina paljon. Parhaan jees -fiiliksen saan yleensä ojentajatreenistä, jolloin käsivarsissa kyllä tuntee, että jotain on tehty.

Parasta kuntosaliharjoittelussa?

Yhteinen tekeminen vaimoni kanssa on tärkeässä roolissa. Vaimo onkin tärkein kannustajani saliharrastuksessa. Kerrankin, kun en olisi millään jaksanut lähteä, totesimme, että se olisi ainoa päivä, kun pääsemme yhdessä treenaamaan. Joten sitten mentiin.

Koronaviruksen takia saliharjoitteluun tuli pidempi tauko. Nyt on taas niin paras fiilis, kun olen päässyt takaisin treenien pariin ja rikkomaan jälleen niitä ennätyksiä, joita alkukeväästä tuli tehtyä. Löytyy se fiilis taas!

Mitä kertoisit kanssatreenaajille?

Alkuun kannattaa lähteä rauhallisesti, ettei heti alussa revi hurjia painoja. Treeni kyllä kannattaa, sillä se tuo tosi paljon energiaa muuhunkin elämään. Pari kertaa viikossa, kun käy hikoilemassa, niin arki on muutenkin paljon energisempää ja monin tavoin parempaa! Ja yöunetkin maistuvat paljon makiammin, kun käy vähän hikoilemassa.