Koronavirus ja kuntosaliharjoittelu: vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Liikku tiedottaa
12.5.2020
Jaa

Tältä sivulta löydät vastaukset useimmiten kysyttyihin kysymyksiin koronavirukseen ja kuntosaliharjoitteluun liittyen.

Vaikuttaako koronavirus Kuntokeskus Liikun aukioloon?

 • Kuntokeskus Liikut ovat avoinna normaalisti joka päivä klo 05-23. 
 • Tutustumaan pääsee ma-ke klo 16-19.
 • Pyydämme huomioimaan yleiset hygieniaohjeistukset ja välimatkan kanssatreenaajiin. 
 • Jätä treeni väliin, mikäli tunnet olosi nuhaiseksi tai kipeäksi. 

Miten poikkeustilanne on huomioitu kuntosaleilla?

 • Keskusten siivousta on tehostettu. Siivoojat puhdistavat laitteiden käsikahvat muiden tehtävien lisäksi jokaisella siivouskierroksella.
 • Keskuksissa kiinnitetään erityistä huomioita siihen, että käsisaippuaa, käsipyyhepaperia, puhdistusaineita sekä pehmopaperia on riittävästi. Siivouksesta huolehtivat siivousalan ammattilaiset.
 • Lähtökohtaisesti Liikuissa on reilusti tilaa eikä laitteita ole tarvinnut erikseen siirtää kauemmas toisistaan turvavälien säilyttämiseksi.
 • Salilla olevien sumutinpullojen määrää on lisätty. Pullot sisältävät terveysviranomaisten suosittelemaa puhdistusainetta. Laitteiden käsikahvat ja muut tarpeelliset osat voi puhdistaa ennen ja jälkeen käytön. 
 • Liikussa ei ole käsidesiä. Käsidesi ei korvaa kunnollista saippuapesua. Omaa käsidesiä voi kuljettaa mukana, mikäli haluaa.

Miten voin itse huomioida oman ja kanssatreenaajien turvallisuuden salilla?

Siivouspalvelut toimivat tehostetusti ja myös henkilökunta huolehtii siisteydestä, mutta edelleen jokaisella on vastuu omasta treenihygieniastaan. 

 • Muista, että kipeänä ei tulla salille. Näin suojaat itseäsi ja muita.
 • Pidä huolta hyvästä yskimis- ja aivastushygieniasta. Peitä suusi ja nenäsi paperilla tai hihalla ja pese kädet yskimisen / aivastamisen jälkeen. Yskäisenä ei saa tulla salille.
 • Vie käytetyt paperit suoraan roskakoriin. Laita ne huolellisesti roskakorin sisälle.
 • Pese kädet huolellisesti 20 sekunnin ajan saippualla salille tullessa ja sieltä lähtiessä sekä aina, kun siihen on tarvetta.
 • Kunnioita turvaväliä ja pidä 1-2 metriä etäisyyttä muihin treenaajiin. Huomioi tämä myös taljalaitteessa. Voit itse ystävällisesti huomauttaa, mikäli koet että turvaväli ei ole riittävä, mutta huolehdi myös, että kanssatreenaajilla on mahdollisuus laitteiden käyttöön.
 • Puhdista laitteiden ja välineiden käsikahvat ennen ja jälkeen käytön. Näin pidät huolta omasta käsihygieniasta, vaikka joku toinen olisi jättänyt laitteen puhdistamatta.

Kuntosaliharjoittelu ei ole minulle tällä hetkellä mahdollista. Miten toimin?

 • Liikun jäsenyyksissä ei ole tauotusmahdollisuutta. Mikäli harjoittelu ja jäsenyyden pitäminen ei ole mahdollista, voit irtisanoa kuukausijäsenyytesi OmaLiikussa. Jäsenyydessä on kuukauden irtisanomisaika. Pidä e-laskusopimuksesi voimassa kunnes jäsenyyden irtisanomisaika on virallisesti päättynyt. Irtisanomisaikana saapuneet laskut tulee maksaa. Pidä vanha jäsenkorttisi tallessa, jolloin voit aktivoida jäsenyytesi helposti uudelleen OmaLiikussa vain 9 eurolla. Jäsenkorttisi toimii välittömästi aktivoinnin jälkeen. Vuosijäsenyydessä ei ole irtisanomismahdollisuutta. 
 • Liikun lahjakortit, alkaen 29€, ovat myynnissä verkkokaupassamme. Lahjakortin voit ostaa nyt, ja voit hyödyntää sen kuukausimaksusi maksamiseen milloin tahansa myöhemmin: lahjakortti on voimassa vuoden ostopäivästä alkaen. Voit antaa lahjakortin myös ystävällesi. Lahjakorttikoodin saat heti oston jälkeen sähköpostiisi.

Minulla on kysymyksiä jäsenyydestäni, miten toimin?

Tutustu yllä listattuihin ohjeisiin ja Liikun usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa info@liikku.fi. Kerro nimesi, Liikku-toimipisteesi, asiakasnumerosi sekä mahdollisimman tarkka kuvaus ongelmastasi. Vastaamme viestiisi noin kahden arkipäivän kuluessa.

Näin teet asioinnistasi mahdollisimman helppoa ja sujuvaa:
 • Tiedotamme kaikista poikkeuksista ja muuttuvista käytännöistä sähköpostitse aina mahdollisimman ajantasaisesti. Yleisten uutisten kohdalla odota yksi vuorokausi ennen kuin laitat viestiä. Saat todennäköisesti meiltä yhteisen tiedotteen asiasta.
 • Mainitse viestissäsi erikseen aina koko nimesi (etu- ja sukunimi) sekä toimipiste, jonka jäsen olet. Jos laitat viestiä toisen henkilön puolesta, kerro myös hänen nimensä ja toimipiste. Tämä nopeuttaa käsittelyä valtavasti. 
 • Pyri esittämään asiasi riittävällä tarkkuudella niin, että viestistä käy selkeästi ilmi, mikä on tilanne ja mitä haluat kysyä tai tehdä. 
 • Laita vastauksesi aina osaksi aikaisempaa viestiketjua, jos sellainen on. Näin keskustelua on sujuvampi seurata. Laita viesti joko nettisivujemme palautelomakkeen kautta tai sähköpostina info@liikku.fi. Yksi kanava ja yksi viesti riittää. Liikulla ei ole asiakaspalvelun puhelinnumeroa.
 • Kaikki viestit käsitellään ja kaikkiin viesteihin vastataan. Odota siis rauhassa, näin nopeutat myös oman viestisi käsittelyä.

Mitkä rajoitukset kuntosaleja tällä hetkellä koskevat?

Kuntokeskuksille ei ole määrätty muista poikkeavia rajoituksia. Kokoontumisrajoitukset eivät koske kuntosalien peruspalveluja. Aluehallintovirasto toteaa seuraavaa: Lähtökohta on, että kuntosalit eivät ole yleisötilaisuuksia, joten ne eivät ole kokoontumisrajoitusten piirissä. Koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi on tärkeää varmistaa kuntoilutilojen riittävä fyysinen väljyys ja kävijöiden väliset etäisyydet, laitteiden puhtaus jne. (Avi: http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset#C-12)

Riskiryhmiin kuuluvien (yli 70 -vuotiaat) tulee itse noudattaa heitä koskevia rajoituksia. Muihin riskiryhmiin kuuluvien tulee käyttää omaa harkintaa.

Lisää vastauksia koronavirukseen liittyviin kysymyksiin löydät kootusti täältä.