Rakastan liikkua

Mikä ikinä rakas lajisi onkaan, lajinomainen kuntosaliharjoittelu auttaa kehittymään ja ehkäisee loukkaantumisia.  Ja onhan kuntosaliharjoittelu lisäksi aika mukavaakin puuhaa. Tutustu tarkemmin viiden liikkujan tarinaan ja lue lajikohtaiset vinkit kuntosaliharjoitteluun.

Juoksu

"Treenatessa tunnen eläväni, se tarjoaa niin paljon. Rakastan liikkua."

Lue lisää juoksijan lihaskunnosta ja ota kokeiluun myös lajinomainen treeniohjelma.

Golf

"Fyysinen kunto auttaa tosi monessa asiassa. Se myös tukee mentaalista puolta. Kun jännittää ja kroppa on kunnossa, niin pystyy silti suoriutumaan hyvin. Rakastan liikkua."

Miten kuntosaliharjoittelu vaikuttaa golfharrastajan peliin? Millaisia liikkeitä golfarin kannattaa suosia? Lue tästä.

Uinti

"Kun mä treenaan Liikussa, mä saan sen saman fiiliksen kuin uidessa. Jotenkin siellä on niin paljon tilaa ja saan olla yksin omien ajatusteni kanssa."

Lihaskunto on tärkeää myös uidessa. Tutustu uimarin voimaharjoitteluun ja uimarille sopiviin kuntosaliliikkeisiin.

Ratsastus

"Käyn kuntosalilla, jotta saisin korjattua omat vinoudet ja kireydet, että silloin, kun ratsastan, en estä hevosta liikkumasta vaan me ollaan kumppaneita. Rakastan liikkua."

Lue lisää kuntosaliharjoittelun merkityksestä ratsastuksessa ja katso myös ratsastajan kuntosaliohjelma.

Vesilautailu / Wakeboarding

"Wake antaa syyn lähteä liikkumaan. Uusien juttujen oppiminen motivoi, ja lajissa saa päästää oman luovuutensa irti. Sen takia rakastan liikkua."

Vesilautailu on aidosti fyysinen laji ja rasittaa koko kehoa. Sopiva kuntosalitreeni auttaa viemään harrastuksen uudelle tasolle ja ehkäisee vammoja.

Videokuvaus

"Kaikki alkaa hyvästä tarinasta. Jotta tarina saataisiin kerrottua mahdollisimman hyvin, tarvitaan hyvää videota. Se vaatii työtä, paljon työtä. Ilman hyvää fyysistä kuntoa, ei tästä hommasta tulisi yhtään mitään."

Videokuvaus vaatii paitsi visuaalista silmää, myös paikoin hyvää lihaskuntoa. Otollisimmat kuvakulmat ja raskaan kaluston kannattelu edellyttää lihasvoimaa, ja pitkät kuvauspäivätkin sujuvat helpommin, kun keho pysyy menossa mukana.

Perhe-elämä

"Mun mielestä arjen pitää olla tosi hyvää. Sytyn siitä, kun saa asioita aikaan ja valmiiksi. Treenaan yleensä aina aamuisin. Vaikka loppupäivä olisi yhtä säätämistä, niin mulla on ollut aamulla se hetki, että tää on nyt minun. Siksi rakastan liikkua."

Perhe-elämä on arjen superurheilua. Kodin askareet, lasten kanssa puuhastelu ja päivätyöt vaativat keholta erilaisia asentoja, voimaa ja kestävyyttä. Kun keho on hyvässä kunnossa, riittää energiaa töiden jälkeen myös niihin elämämme tärkeimpiin asioihin. Millainen kuntosaliharjoittelu tukee yleistä hyvinvointia?

Olisi kiva kuulla, mikä on juuri sinun lajisi. Kerro meille.