Kuntokeskus Liikku on Suomen Golfliiton virallinen yhteistyökumppani

2022 - kaikkien aikojen vahvin golfkesä?

Helsingin sanomissa oli jokin aika sitten artikkeli siitä, kuinka lääkäri arvioi 54-vuotiaan Baba Lybeckin aivot 30-vuotiaan aivoiksi. Syyksi todettiin Baban aktiivinen liikkuminen. Aivoterveyden yhteydessä puhutaan usein ristisanatehtävistä, muistipeleistä tai omega 3-rasvahapoista. Näiden vaikutusta ei sovi vähätellä, mutta nykytiedon valossa myös liikuntaan keskittyminen kannattaa, sillä juuri liikunnalla on yksittäisistä elämäntavoista suurin vaikutus aivojen terveyteen. Hyöty arjessa näkyy mm. päätöksenteossa, stressin ja pettymysten sietämisessä sekä erilaisten muutosten käsittelyssä. Liikunnan hyödyt aivoissa, ja sitä kautta arjessa, näkyvät iästä ja liikuntataustasta riippumatta, eikä koskaan ole liian myöhäistä aloittaa! 

Miten liikunta käytännössä vaikuttaa aivoihin?

Haluatko nuorentaa aivojasi? Se onnistuu treenaamalla. Liikunnalla on positiivinen vaikutus moniin aivojen rakenteisiin ja sitä kautta muistiin, oppimiseen, järkeilyyn ja tunteisiin. Liikunnan avulla koko kropan verisuonisto pysyy kunnossa, mukaan lukien siis myös aivot. Kun veri kiertää kehossa paremmin ja tehokkaammin, myös aivojen aineenvaihdunta toimii paremmin. On huomattu, että liikkuvilla aikuisilla aivojen kokonaistilavuudet ovat suurempia ja myös aivokuoret paksumpia verrattuna vähän liikkuviin. Liikkujat ovat siis kovapäisempiä, sanoisi puujalkavitsien taitaja. Jo yksittäisellä treenikerralla on aivojen kannalta väliä.  Onnittele itseäsi siitä, että olet jo aktiivinen!

Nyt on paras aika siirtyä lihaskuntoharjoittelun pariin

Kesän lämmin ja valoisa golf-kausi alkaa olla takana. Nyt on mitä mainioin aika keskittyä lihaskuntoharjoitteluun, eli alkaa pohjustaa ensi kesän menestyksekkäitä ja kivuttomia pelikierroksia. Pelkkä aerobinen liikunta, eli esimerkiksi kävely, tai suomalaisten suosikkiharrastus hiihto, ei yksistään riitä lihaskunnon kehittämiseen ja ylläpitoon, vaan liikuntasuositusten mukaisesti viikkoon on hyvä sisällyttää pari lihaskuntoharjoitusta viikossa. Lihaskuntoharjoittelulla on lukematon määrä suoraan arkeen siirtyviä hyötyjä. Tässäpä niistä muutama. Säännöllinen lihaskuntoharjoittelu:

  • Vahvistaa luustoa
  • Suojaa niveliä
  • Parantaa tasapainoa
  • Lykkää dementiaa
  • Suojaa sydäntä
  • Tasaa verensokeria
  • Helpottaa nukkumista

Näitä hyötyjä saat jo kahdella lihaskuntoharjoituksella viikossa. Lihaskuntoharjoittelua voi tehdä kotona, mutta varta vasten lihaskuntoharjoittelua varten suunnitellussa kuntokeskuksessa harjoittelu on yleensä kotitreeniä monipuolisempaa, säännöllisempää sekä sosiaalisempaa. Ja siihen kuntosaliharjoittelu nimenomaan tähtää: toimivaan, suorituskykyiseen, kivuttomaan ja hyvinvoivaan kehoon.

Kuntokeskus Liikku on Suomen Golfliiton virallinen yhteistyökumppani. Tunnemme golffareiden ja hyvinvointiliikkujien tarpeet ja keskuksemme on rakennettu aikuiseen makuun. Jokaisessa Liikussa on taatusti riittävästi tilaa, happea ja raikkautta. Tule tutustumaan Kuntokeskus Liikkuun ilmaiseksi ma-ke klo 16-19. Tarvittaessa kokeneet valmentajamme auttavat sinut alkuun. Kenties kesä 2022 on kaikkien aikojen vahvin golf-kesäsi!
 

Kuntokeskus Liikun Golfjumppa

Alkulämmittely

Alavartalo

Ylävartalo

Kuntokeskus Liikun Golfjumppa - Behind the Scenes

Kuntokeskus Liikku toteutti Suomen Golfliiton kumppanina golfaajan lihaskuntojumpan, joka sopii tehtäväksi ennen kierrosta tai vaikka työpäivän välissä. Ohjaajana toimii Liikun valmentaja, personal trainer ja fysioterapeutti Päivi Kosonen. Mallina ja esimerkkioppilaana toimii kukapa muu, kuin Kuntokeskus Liikun toinen perustaja ja intohimoinen golf-harrastaja Heikki Riihijärvi. Katso, miten kaksikon yhteistyö sujui kulissien takana!