Rakastu rutiineihin

Treeni
Tukea treeneihin
4.4.2023
Jaa

Oman treenirutiinin muodostuminen ei aina ole helppoa. Sen muodostumisen eteen kannattaa kuitenkin nähdä hetki vaivaa, sillä lopputulos palkitsee - ja isosti. Treenirutiinin avulla saavutat tavoitteesi ja liikkuminen on helpompaa ilman jatkuvaa aloittamista. Tässä alla 10 vinkkiämme siihen, kuinka liikkuminen saadaan juurrutettua ympärivuotiseksi rutiiniksi ja tavaksi asti - vieläpä mukavaksi sellaiseksi!

  1. Aseta selkeä tavoite. Kirjaa se ylös, kerro se muille ja tee se näkyväksi. Selkeä, seurattava tavoite ylläpitää motivaatiota. Kuten Liikun pukukaapit sanovat; Muista miksi aloitit. 
  2. Löydä oma tapasi ja aikasi treenata. Aamutreeni, lounastreeni, iltatreeni, oman kehon painoilla, enemmän aerobista harjoittelua, toiminnallisempaa, laitteissa tapahtuvaa tai vapailla painoilla... Tulosta teet useilla eri tavoilla! 
  3. Kalenteroi treenit ja pakkaa treenikassi valmiiksi jo edellisenä päivänä. Poista esteet lähtemiseltä. 
  4. Yhdistä treeni elämään - älä toisinpäin. Säännöllinen liikkuminen mahdollistaa parempaa arkea. Treeni lisää paitsi fyysistä, niin myös psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia
  5. Aloita pienin askelin. Isojen muutosten tekeminen voi tuntua ylivoimaiselta, joten kannattaa aloittaa pienestä. Käy salilla aluksi esimerkiksi vain kerran viikossa ja lisää sitten käyntejä vähitellen. Anna itsellesi aikaa sopeutua uuteen rutiiniin.
  6. Muista myös lepo ja kehonhuolto! Aloita kevyesti käsijarrun kanssa ja lisää intensiteettiä vähitellen. 
  7. Treenaa yhdessä kaverin kanssa. Mikä ihana hyvinvointia lisäävä rutiini! Kaverin voit tuoda tutustumaan Liikkuun ilmaiseksi ma-ke klo 16-19
  8. Seuraa ja palkitse. Seuraa edistymistäsi uuden rutiinin muodostamisessa. Kirjaa esimerkiksi ylös, miten olet onnistunut uuden rutiinin toteuttamisessa ja mitä haasteita olet kohdannut. Muista myös palkita itsesi onnistumisesta.
  9. Kiinnitä uusi rutiini vanhaan rutiiniin. Uusi tapa ja rutiini kannattaa ankkuroida johonkin vanhaan rutiiniin. Näin uusi rutiini pysyy varmemmin paikallaan. Esimerkiksi: "Treenaan päivinä, jolloin teen työpäivän toimistolla", "käyn treenaamassa aina kun lapsella on pesis-harkat" tai "käyn treenaamassa aina lauantaina ennen saunavuoroa."
  10. Ota avuksi Liikun valmentaja. Valmentajan avulla saat treeniisi paitsi suunnitelmallisuutta niin myös tavoitteidesi seurantaa. Kun suunta ja tekemisen mallit ovat selvillä, jää sinulle enää toteutus. Tutustu Liikun valmentajiin täällä

 

Treenitehdas - yhteistä tavoitetta kohti

Liikun Treenitehdas on käynnissä huhti-kesäkuun ajan. Tavoitteena on saavuttaa yhdessä 1,5 miljoonan treenin raja 30.6.2023 mennessä. Treenitehdasta seuraat näppärästi Liikun Instagramissa, blogissa ja Liikkujen info-TV:ssä. Liikkulaiset voivat seurata omaa, henkilökohtaista treenimäärää myös näppärästi OmaLiikun Treenihistoria-osiosta. 

 

Miten aloittaa treenit Liikussa?

Tutustu ilmaiseksi Liikkuun ma-ke klo 16-19. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua, riittää kun saavut paikalle klo 19 mennessä. Treenaamaan saa toki jäädä pidemmäksi aikaa.

Aloita treenit Liikun jäsenenä:

1. Liity jäseneksi verkossa
2. Nouda kortti salin jäsenkorttiautomaatista
3. Aloita treenit

Lue lisää jäsenyydestä täällä.

Haluatko treenata yhdellä kortilla kaikissa Suomen Liikuissa? Lisää +5 € kuukausihintaan, ja treenaa kaikissa Liikuissa ympäri Suomen! Laajenna jäsenyytesi kätevästi OmaLiikussa.