10 viikon kehonmuokkaushaaste

Haluatko olla elämäsi kunnossa 10 viikon päästä? Polta rasvaa ja rakenna lihasmuotoja ennätysvauhtia, vedä kuntotasosi katosta läpi ja opi tie kestäviin tuloksiin! 

Uusi verkkovalmennus, jossa Suomen kokenein PT, Timo Haikarainen, tarjoaa käyttöösi tehokkaimmat, tähän asti vain henkilökohtaisessa valmennuksessa ja kiireellisimmissä tapauksissa käyttämänsä työkalut! 

Miltä kuulostaisi:

•    6-15 cm pois vyötäröltä? 
•    5-12 kilon rasvanpoltto? 
•    1,5 kg, 2 kg, 3 kg, tai jopa 5 kg lisää lihasta (jos päätavoitteenasi on lisätä lihasta)
•    Arjen energiataso, joka saa ystäväsi ihmettelemään, ”miksi hymyilet koko ajan?”

Haikaraisen Timo tässä, moi! 

Kyllä, ymmärrän erittäin hyvin. Tällaiset tulokset kuulostivat itsestänikin täysin utopistisilta 18 vuotta sitten, kun aloitin PT-urani. Enkä urani alkuvaiheessa pystynyt niitä asiakkailleni todellakaan tuottamaan. Ja tiedän, että kropanmuokkaus EI aina ole helppoa. 

Mutta 18 vuoden ja yli 26 000 pt-kerran ja lukemattomien yritysten ja erehdysten kautta pääsin lopulta tilanteeseen, jossa nämä tulokset ovat tyypillisiä asiakkaillani. Kun luet eteenpäin, kerron sinulle miksi 10 viikon kehonmuokkaushaaste -valmennuksen työkalut tuottavat poikkeuksellisia, huomiota herättäviä tuloksia. 

Mutta ensin vielä pari kysymystä:

  • Oletko unelmoinut usein juuri sellaisista vaatteista, joita haluat käyttää – sen sijasta että käyttäisit niitä, joihin satut mahtumaan?
  • Haluatko, että kroppasi muuttuu tehokkaasti – ei ”minimaalisilla muutoksilla pikku hiljaa, ollaan tyytyväisiä jos vuoden päästä tapahtuu jotain”.  Mutta silti järkevällä ja kestävällä tavalla? 
  • Oletko käynyt treenaamassa, ehkä jo kauankin, mutta se ei näy kropastasi? Ainakaan niin paljon kuin haluaisit? Ja haluat tilanteen muuttuvan? 
  • Haluatko lisää sporttisia lihasmuotoja? Ja juuri oikeisiin paikkoihin, niin että sinusta todella näkee, että treenaat? 
  • Haluatko haastaa itseäsi ja katsoa, mitä saat aikaan optimaalisilla treeni- ja ravintomenelmillä?
  • Oletko yrittänyt itse kiinteyttää kroppaasi, mutta et ole saanut haluamiasi tuloksia ja olet antanut homman repsahtaa?
  • Timmin vatsan sijasta vyöröltäsi löytyy ”röllykkä” ja ”jenkkakahvat”, jotka eivät tunnu sulavan millään – ja haluat asian muuttuvan?
  • Haluatko kiinteyttää ja muokata kroppaasi sellaista vauhtia, että ystäväsi ja työkaverisi kyselevät kilpaa mitä teet itsellesi ja alkavat jopa utelemaan sinulta treeni- ja ruokavinkkejä?
  • Pelkäätkö, että teet harjoitteet väärin ja rikot itsesi tai vaan haaskaat aikaasi? Sen sijasta, että saisit loistavia tuloksia?
  • Haluatko oppia valtavasti harjoittelusta, ruokavaliosta ja palautumisesta, jotta teet tuloksistasi pysyviä?

Jos vastasit näihin kyllä, tämä voi olla tärkein viesti, joka eteesi on pitkään aikaan tullut. Lue siis eteenpäin! 

Mutta ensin kerron sinulle, millaisiin tavoitteisiin tämä valmennus sopii: 

Tämä valmennus sopii kuin nakutettu kolmeen eri tarkoitukseen: Kuuluvatko nämä sinun tavoitelistallesi?

1. Todella tehokas kiinteytyminen: Pelkkään rasvanpolttoon on useita toimivia menetelmiä. Mutta se ei vielä riitä. Jos menetät samalla lihasmassaa, kuten 90-95% yleisistä treenimenetelmistä tapahtuu, sinusta ei tule kiinteää tai atleettista, vaan pelkästään laiha. Pahimmassa tauksessa ns. ”laiha läski”. Mutta tässä valmennuksessa hankit rasvanpolton yhteydessä sporttisia lihasmuotoja. Tämä aiheuttaa kiinteytymisen ”Wow-efektin”, jonka takia muut treenaajat pyytävät usein asiakkaitani usein opettamaan heille treeniohjelmansa.
 

 

Pari kuvaa asiakaskansiostani: Kroppa kiinteytyy 2-3 kuukaudessa todella radikaalisti, kun menetelmät ovat oikeat. 

2. Nopea lihasmassan hankkiminen: Jos ET halua vähentää rasvaa kehostasi, vaan keskittyä pelkästään lihasmassan lisäämiseen, tämä valmennus toimii erinomaisesti. Silloin valitset valmennuksen verkkoympäristöstä hieman viilatun version ravitsemuksesta ja treenistä. 

Tämä asiakkaani hankki 10 viikossa lähes 6 kg lihasmassaa treenaamalla salilla 3 kertaa viikossa (kuten sinä teet tässä valmennuksessa). HUOM! Jos ET tavoittele maksimaalista lihaskasvua, tai lihaksesi alkavat kasvaa nopeammin kuin haluat, voit helposti kääntää kasvun lihasten ylläpidoksi valmennuksen ohjein. 

3. Nopea painonpudotus terveellä ja kestävällä tavalla: Jos haluat pudottaa painoa nopeasti ja kestävän painonhallinnan periaatteet oppien, ilman jatkuvaa nälkää, uupumista treenissä tai ketoosin aiheuttamaa pahanhajuista hengitystä ja aineenvaihduntasi hidastumista tämä valmennus on sinua varten. 

"Mun noin 7,5 viikkoa. Aloitin tiistaina 23.10. Hetken mielijohteesta, aika skeptisellä fiiliksellä. Kuitenkin, TODELLA helpot viikot. Yhdet pikkujoulut puolivälissä. Sokruhiiri ihmettelee, kun ei makeaa ole tehnyt mieli."

Painonpudotukseen tähtäävän valmennusasiakkaani tuloksia 7,5 viikon jälkeen. Huomaa vyötärömuutokset.

 

"Puolet matkasta takana ja ihan älytön fiilis, mitä kropalle on tapahtunut tässä ajassa... Tasan tarkkaan on ohjeiden mukaan menty ja ilman takaiskuja taaplattu eteenpäin. "

Tämän valmennuksen menetelmät saavat aikaan nopeita muutoksia. Tässä 4 viikon muutoksia valmennettavallani. 

Tästä valmennuksesta saat vielä seuraavat ”lisähyödyt”, olipa tavoitteesi mikä tahansa 

 

Lisääntynyt energiataso arjessa: ”Kello 16 kooma katosi taivaan tuuliin!”. Tämä lause on hyvin tyypillinen asiakkaideni suusta. Kun luet eteenpäin, kerron miksi tämä valmennus ei uuvuta, vaan antaa lisää virtaa. 

Nuorennut silmissä: Eräs asiakkaani nuortui kehonikä-mittauksessa kymmenen vuotta kahden kuukauden aikana. Toiselta taas kysellään: ”Miksi hymyilet koko ajan?”. Kolmas hyppäsi hiljattain hiihtohousuihinsa, jotka eivät olleet mahtuneet hänelle 13 vuoteen. 

"Kävin tänään kehonkoostumusmittauksessa, tuloksia: rasvaa oli lähtenyt 4,6 kg, metabolinen ikä tippui 10 vuodella (2 kk sitten 41, nyt 31), viskeraalirasva oli tippunut nelosesta kolmoseen (tulosgraafissa haarukka 0-60), painoindeksi 26,3:sta tippunut 24,4:ään, koko kehon rasvaprosentti 33,1:stä 29,3:een. Suunta on siis oikea!"

Asiakkaani kehon metabolinen ikä tippui jo 8 viikossa 10 vuodella.
 

Parannat terveyttäsi: Jos kärsit erimerkiksi vyötärölihavuudesta, tämä valmennus voi saada aikaan fantastista parannusta terveysmuuttujiisi. Lue eteenpäin, niin kerron sinulle innostavia esimerkkejä tavallisista treenaajista, jotka ovat valmennuksen menetelmillä saaneet huimia muutoksia esimerkiksi kolesteroliarvoihin. 

Väite: ”Nopeat tulokset vaativat hirveää rääkkiä aamusta iltaan, eivätkä ne ole koskaan pysyviä!”. Minä sanon tähän, että ”Pötyä!”

Miksi väitän näin? Joo, tiedän että nopeat tulokset liitetään yleensä järjettömiin kitudieetteihin tai 5 saliin ja 6 tyhjällä mahalla tehtyyn aamuaerobiseen viikossa. Mutta tiedätkö mitä? Itse asiassa a) näillä menetelmillä EI yleensä saa supertuloksia ja b) juuri nämä rääkkimenetelmät johtavat uupumiseen siihen, että kilot tulevat takaisin korkojen kera. 

Nimittäin tehokkain kropanmuokkaussuunnitelma perustuu aina palautumiseen ja juuri oikeaan määrään täsmä-ärsykkeitä treenistä. Kun aikoinaan aloin tajuta tämän, olin suorastaan ällikällä lyöty tuloksista, joita tämä treenitapa tuotti. 

Kroppa nimittäin kehittyy AINA levossa. Ei treenin aikana. Siksi 6-12 kertaa viikossa treenaavat voivat olla onnellisia, jos lihasmassaa häviää vain ”vähän” rasvanpolton aikana. Näin käy, koska lihakselle ei anneta aikaa palautua ja kehittyä. Omat asiakkaani KASVATTAVAT lihaksia rasvanpolton aikana, mikä tuo fantastisen kiinteytysvaikutuksen.

Lisäksi kaloreiden jahtaaminen liikunnalla ja ”rasvanpolton optimointi” aamuaerobisilla on järjetöntä. Ne vain uuvuttavat sinut, jolloin alat lipsua ruokavaliossa, väsyt ja uuvahdat. Et saa hyviä tuloksia ja pahimmassa tapauksessa lopetat kokonaan!  

Siksi treenaat tässä valmennuksessa vain 4-5 kertaa viikossa, aikataulustasi ja ajankäyttömahdollisuuksistasi riippuen. Niistä kolme on kuntosalitreeniä ja 1-2 (aikataulustasi riippuen) aerobista treeniä.

Ok, monet äsken mainitsemani asiat kuulostavat ehkä kummallisilta. Niin ne kuulostivat minustakin aikoinaan. Siksi kerron nyt, mitkä neljä elementtiä tarvitset saadaksesi huomiota herättäviä tuloksia.

 

Nämä neljä asiaa tarvitset, jos haluat poikkeuksellisia ja huomiota herättäviä kropanmuokkaustuloksia 

 
1. Treeniohjelman, joka EI tähtää maksimaaliseen kalorinkulutukseen vaan maksimaaliseen kehittymiseen

Märkäkorva-PT:nä 18-vuotta sitten luotin ajatukseen ”kuluta liikunnalla mahdollisimman paljon kaloreita ja liiku tyhjällä mahalla, jotta rasva palaa tehokkaimmin!”. Ihmettelin, kun asiakkaat uupuivat, heidän voimatasonsa tippuivat ja lihakset sulivat rasvan mukana. 

Olin epätoivoinen ja hyvä etten lopettanut hommia kokonaan. Oli pakko keksiä jotain muuta. Satojen tutkimusten penkomisen ja tuhansien valmennustuntien kautta kehitin suunnitelman, joka alkoikin toimia. Ja niin hyvin, että olin todella yllättynyt tuloksista. Aluksi luulin, että ne ovat sattumaa ja johtuivat siitä, että minulle oli sattunut tulemaan superlahjakas asiakas. Mutta ilokseni huomasin, että poikkeuksia tuloksia alkoi tulla kuin liukuhihnalta hyvin erilaisilla ihmisillä. Nuorilla, keski-ikäisillä, naisilla, miehillä, vuosia ilman tuloksia junnanneilla. Tajusin, että tärkeintä rasvanpolttoliikunnassa on suorituskyvyn kehittäminen (sarjapainot ja hapenottokyky), ei kaloreiden jahtaaminen. Tätä suunnitelmaa käytät tässä valmennuksessa.

Viilasin suunnitelmaani vielä lisää, ja huomasin, että asiakkaani ovat virkeitä, ja he kasvattavat lihasmassaa samaan aikaan kun he polttavat rasvaa. 

Kuntosaliharjoittelussa on tärkeää, että lihaksessa on rakentava tila päällä koko ajan.  Silloin et menetä lihasmassaasi rasvanpolton aikana ja muutu "laihaksi läskiksi". Ja jos pyrit pelkästään lihaskasvuun, tämä on tietenkin myös tärkeää. 

Oikeanlaisella treenillä ikään kuin kutsut lihaksen ”rakennustyöläiset” hommiin lihaksissasi juuri oikeaan aikaa. Jos treenaat liian harvoin, rakennustyöläiset ikään kuin tekevät hommansa ja sitten löhöävät pahimmillaan päivätolkulla. Jos teet treenin liian usein TAI teet liikaa palautumista häiritseviä jumppia tai kestävyystreenejä, homma ei toimi. Se on sama, kuin rakennustyöläisteen niskaan tulisi ”hirmumyrsky” silloin, kun työ on kesken. 
Siksi on tärkeää antaa juuri oikea kuntosaliärsyke juuri oikeaan aikaan ja tehdä juuri oikea ja maltillinen määrä aerobista treeniä. Silloin rakennustyöläiset tekevät työtä niin tehokkaasti kun se fysiologisesti on mahdollista. Eli palaudut hyvin ja kehityt treenistä toiseen niin nopeasti kuin se on mahdollista. 

Samalla lepoaineenvaihduntasi säilyy todella virkeänä ja myös poltat rasvaa todella tehokkaasti kellon ympäri, 24/7. Sen sijaan, että jahtaisit muutamia rasvagrammoja tuhottomalla aerobisella treenillä ja samalla lamauttaisit rasvanpolttoa treenin ulkopuolella. 

Tässä vain muutama ote treenisisällöstä, jotka valmennuksessa saat käyttöösi:
•    Mukana on niin kutsuttu ”hybridi-ohjelmani”. Tämä kuntosalitreenin mallini sisältää kolme salitreeniä viikossa. Olen viilannut mallin sadoilla ja sadoilla asiakkaillani sellaiseksi, että se pistää kaikki lihakset kehittymään maksimivauhtia. Uusi ärsyke tulee juuri oikeaan aikaan, kun lihas on palautunut ja lihaksen ”rakennustyöläiset” ovat saaneet hommansa valmiiksi. HUOM! Jos ET halua todella nopeaa lihaskasvua, laitan verkkoympäristöön ohjeen, jolla säilytät nykyisen lihasmassan. 
•    Liikuntatutkijoiden kehittämän HIIT-strategian, jonka olen 18 vuoden ja pitkien valmennuspäivien aikana muokannut käytännössä erittäin toimivaksi step-by-step -malliksi. Se polttaa rasvaa ilman summamutikassa tehtyyn HIIT –treeniin liittyvää uupumusta ja ylirasitusta.
•    Palautumisen ja kehittymisen takaavan harjoittelun kevennysstrategiani. Treeniä kannattaa välillä keventää systemaattisesti ja juuri oikeaan aikaan, jotta kehityt optimaalisesti.
•    Valmennuksen info-osasta näet, mitä jännittäviä harjoitustekniikoita opit näiden ohjelman pääosien lisäksi. 

Pauliina poltti kropastaan 5,9 kg rasvaa ja kavensi vyötäröään 11,5 cm, mikä näkyy kuvista!

2. Ruokavalion, joka ei seuraa tehottomia muoti-ilmiöitä, vaan perustuu pilkuntarkkaan tieteeseen ja 18 vuoden kokemukseen kehonkoostumusravitsemuksesta, aloittelijasta ammattiurheilijaan

Tässä valmennuksessa tiedät tarkalleen, mitä, kuinka paljon ja milloin syödä, jotta saat supertuloksia ilman arpapeliä.
Eräs asiakkaani kertoi hiljattain: ”Yleensä, kun olen polttanut rasvaa, voimatasot ovat tippuneet. Nyt ne nousevat koko ajan! Herättää vähän ihmetystä salilla, jossa treenaan!”. 

Miten tämä on mahdollista? Todella tärkeä osa tässä on ruokavalio, joka tukee treeniä optimaalisesti. Tässä käytän hyväkseni urheiluravitsemuksen huippututkimustiedon pohjalta kehittämääni 24/7 -palautumis- ja kehittymiskelloa ja proteiinin ajoitus -strategiaani. 

Nämä menetelmät EIVÄT perustu lisäravinteille. Itse asiassa suurin osa niistä on täysin hyödyttömiä. Parhaat edut saat menetelmillä, jotka perustuvat tavallisen lähikaupparuuan optimaaliseen käyttöön treenin tukemisessa (valtaosa ihmisistä ei tee tätä oikein. Se ei ole heidän vikansa, vaan johtuu muun muassa väärää tietoa syöttävästä lisäravinnemainonnasta). 

Tässä muutama esimerkki ruokavaliotyökaluista, joita opit ja saat käyttöösi valmennuksessa:
•    Tarkat ruokavalio-ohjeet. Tiedät tarkalleen mitä syödä ja kuinka paljon. Olen suhteuttanut ohjeet painoon, aktiivisuustasoon ja tavoitteeseen. Ohjeissa on kuitenkin mukavaa jousto- ja sovellusvaraa, sillä kukapa söisi pelkkää kananrintaa, riisiä ja parsakaalia loppuelämänsä? 
•    Opit myös, miksi palautumisjuoma EI ole läheskään tärkein palautumista ja kehittymistä edistävä asia ruokavaliossa (vaikka sitä voi pienen hyödyn saada) 
•    Mitkä suositut, monista ohjelmista ja valmennuksista löytyvät lisäravinteet kannattaa jättää suosiolla väliin, koska ne eivät toimi ja ovat pelkkää rahanhukkaa. Ja eivät kehitä mitään muuta kuin lisäravinnekauppiaan pankkitiliä. 
•    Yksinkertaisen ravintokikan, joka saattaa tutkitusti jopa kaksinkertaistaa lihaskasvun  
•    Neuvot, joilla vältät yleiset virheet ruokailun ajoituksessa ja ruokarytmissä – virheet, jotka saattavat hidastaa kehitystäsi jopa kymmeniä prosentteja.
•    Kuinka hyödynnät yksinkertaista energiansaannin vaihtelua, joka ”huijaa” kroppasi polttamaan rasvaa ilman turhauttavia tasanteita ja pitää aineenvaihduntasi todella vilkkaana
•    Kuinka syöt silloin tällöin herkkuja, vaikka teet supertuloksia. Kyllä, niitä VOI syödä. Kerron sinulle täsmälleen, kuinka usein, kuinka paljon ja millaisia herkkuja voit syödä. (Herkkuja ei tietenkään ole pakko syödä, jos et halua) 

Ja mikä parasta, ruokavalio sisältää periaatteet, jotka yhdistävät tutkitusti painonhallinnassa, eli karistettujen kilojen poispitämisessä, onnistuneita ihmisiä. Näin saat pohjan kestäville tuloksille! 

3. Tietoa, joka tekee tuloksistasi kestäviä ja lisää motivaatiotasi

Kun opit jatkuvasti, MIKSI teet tiettyjä asioita, tuloksistasi tulee kestäviä. Näitä asioita opit viikkovideoissani, jotka tsemppaavat sinua eteenpäin ja lisäävät koko ajan tietoasi siitä, mitä treenissä kannattaa tehdä myös pitkässä juoksussa. 

Ja voit olla varma, että videoni ja informaatioartikkelini ovat selkeitä ja ymmärrettäviä. Vaikka meikäläinen on liikuntatieteen yliopistokoulutuksen saanut ja liikuntatieteen tutkimuksissa neljä vuotta työskennellyt kaveri, joka joskus juttelee lääkärinä, PT:nä tai fysioterapeutina työskentelevien asiakkaideni (asiakkaistani noin 20% on liikunta- ja terveysalan ammattilaisia) kanssa ”munkkilatinaa”, tämä tieto on takuulla selkeää ja ymmärrettävää, vaikka sinulla ei olisi minkäänlaista ammattitaustaa! 

Näistä videoista opit, miksi teet tiettyjä asioita. Näin teet loistotuloksistasi kestäviä. Videoilla kerron selvällä suomenkielellä mitä teet ja miksi. Opit monia monia konsteja, joita et löydä mistään muualta, sillä ne ovat kehittämiäni malleja. 

Näihin videoihin olen kiteyttänyt sen, mikä todella toimii kropanmuokkauksessa. Näin teet tuloksista pysyviä. Videoilta saat myös motivaatiobuustia, sillä kerron parhaita konsteja, jotka pitävät sinut innostuneena treenin parissa myös silloin, kun arjessa on kiirettä tai pieniä vastoinkäymisiä.

•    Opit 12 tapaa, joilla tehostat treeniäsi. Nämä ovat pienen pieniä juttuja, mutta kun niitä ajaa sisään, treenin teho nousee erittäin merkittävästi! Esimerkiksi viikolla 3 oppimasi kikka parantaa voimansuorituksen tehoa saman tien jopa 11,4%! 
•    Kuinka ”loppuun” treenisarjat kannattaa tarkalleen tehdä? Vinkki: Jos teet jokaisen sarja ääriuupumukseen, kehittymisesi ei ole optimaalista!
•    Opit, kuinka voit yksinkertaisella hengityksen ja otteen yhdistävällä kikalla saada liikkeissä 1-1,5 lisätoistoa HETI. Kuvittele, mikä teholisä tämä on! Et takuulla saa sitä esimerkiksi laturijuomilla.
•    Opit erikoistekniikkamenetelmäni, jolla lisäät kuntosalitreenin tehoa juuri oikeaan aikaan. Vinkki: Erikoistekniikoiden käyttö vain harvoin tiukoilla viikoilla tai koko ajan EI toimi. Ne pitää annostella ohjelmaan juuri oikealla tavalla. 
•    Opit nopeita ja tehokkaita mentaaliharjoittelun keinoja, joilla tehostat treeniäsi ja motivaatiotasi samantien. 

"Kiitos Timo Haikarainen hyvästä kurssista, oppimisen kannalta käytät lähes kaikkia moderneja pedagogisia keinoja, joita tarvitaan. Olen voimakkaampi kuin kaksi kuukautta sitten, kevyempikin. Ruokavalio poikkesi riittävän vähän aiemmasta, jotta voin sitä noudattaa jatkossakin. Kalorivajeen ylläpitäminen vaati iminulta kirjaamista, oli kurssilla opittu oivallus. Kuntosalitreenaaminen oli tullut systemaattisemmaksi."

4. Etätukeni, jossa saat paitsi vastauksen jokaiseen kysymykseesi Suomen kokeneimmalta PT:ltä myös vertaistukea ja tsemppiä 

Facebook-ryhmä on yhteinen ”salaseuramme”, jossa buustaamme ja motivoimme toisiamme kohti kovempia tuloksia. Ja joskus eteen tulee haastepaikkoja ja kysymyksiä. Niihin saat nopeasti vastauksen etätuessa.
Valmennuksen aikana et ole satunaisten treenivinkkien ja salilla usein hyvää tarkoittavien, mutta joskus jopa ahdistavien ”neuvojien” varassa. Tässä valmennuksessa saat näppärästi kotonasi vastaukset kysymyksiisi valmentajalta, joiden luokse treenaajat matkustavat satoja kilometrejä oppimaan harjoittelusta ja kääntämään turhauttavat tasannevaiheet huimaksi kehitykseksi.

Tämä valmennus voi kohentaa huimasti myös terveysmuuttujiasi: Näin valmennuksen menetelmät saivat kolesterolilaboratorion hämmennykseen, korjasivat rasvamaksan ja nostivat huimasti testosteronitasoja (tietenkin luontaisella tavalla).

Tehokkaaseen kehonmuokkaukseen on muodikasta liittää terveysriskejä ja kauhutarinoita. Mutta tilanne on päinvastoin silloin, kun asiat tekee optimaalisesti - eikä järjettömien kitudieettien ja uuvuttavien rääkkiohjelmien avulla. Terveyttä edistävä ruokavalio, voimaa, lihasmassaa ja kestävyyttä kehittävä harjoittelu, sekä palautumisen varmistava treeni ja kropan haitallisten rasvavarastojen todella tehokas väheneminen tekevät ihmeitä. Tässä muutamia esimerkkejä valmennuskansioistani: 

Eräs naisasiakkaani kutsuttiin sairaalaan antamaan uudelleen kolesterolimittauksen kontrollinäyte, sillä: ”Näytteenotossa on pakosti tapahtunut virhe, sillä kokonaiskolesteroli on tippunut 2,8 millimoolia 2,5 kuukaudessa.”. Näytteessä EI ollut virhettä ja kontrollinäytteen uusinta osoitti samaa, nopeaa pudotusta. Asiakkaani oli saanut muutokset aikaan ruokavaliolla, treenillä ja vähentämällä rasvaa kehosta optimaalisilla menetelmillä. 

Miesasiakkaani sai tämän vuoden keväällä lääkäriltä varoituksen rasvamaksasta, sillä maksa-arvot pyörivät punaisella, näyttäen noin 140 tasoa. Valmennuksessa kavensimme vyötäröä 13 cm ja maksa-arvot tippuivat 60 tasoon.

Eräs nelikymppinen asiakkaani huomasi tämän kesän ”kymmenvuotiskatsastuksessaan” testosteroniarvojensa pompanneen viitearvojen alapuolella laahanneista tasoista viitearvojen ylälaitaa paukuttelevaksi, vaikka ikää oli tullut mittariin kymmenen vuotta lisää. Rasvan määrä kehossa vaikuttaa testosteronin määrään ja asiakkaani pudotti rasvaprosenttinsa ennen nelikymppisiään 22,4% tasosta 7,2% tasoon, eli muutti itsensä ”kotletista atleetiksi!”. 

Nelikymppinen asiakkaani pudotti rasvaprosenttiaan 15,2 prosenttiyksikköä ja kohotti luontaiset testosteronitasonsa viitearvojen alalaidassa laahaavista ylärajaa paukutteleviksi. 

HUOM! Liikunta ja ruokavalio EIVÄT aiheuta kaikille näin dramaattisia muutoksia terveysmuuttujiin, mutta et tiedä vaikutusta, ennen kuin kokeilet, mitä nopeasti rasvaa polttavat ja samalla terveyttäsi edistävät treeni ja ruokavalio saavat aikaan omalla kohdallasi. 

Tämä valmennus ei sovi kaikille

Ennen kuin lähdet mukaan valmennukseen, haluan vielä kertoa pari tärkeää asiaa. Näin osaat arvioida paremmin, sopiiko tämä valmennus sinulle. Tämä valmennus EI sovi sinulle, jos:

• Olet aivan aloittelija. Jos et ole juuri treenannut säännöllisesti kuntosalilla tai kuntotasosi on muuten heikko, suosittelen sinulle Keho kuntoon 8 viikossa -valmennustani. Jos olet kuntoillut jatkuvasti, salitreeni on sinulle tuttua, tai olet käynyt jo ”Keho kuntoon 8 viikossa” -valmennukseni, tämä valmennus sopii sinulle erinomaisesti! 
• Et pääse tekemään tai et halua tehdä kuntosaliharjoittelua. Kuntosaliharjoittelu on olennainen osa tätä valmennusta ja tehokas ja optimaalinen lihaskuntotreeni on helpointa tehdä salilla. Mutta jos kolme salikertaa viikossa onnistuu, tämä sopii sinulle kuin nakutettu! 
• Treenaat samaan aikaan jotain muuta haastavaa lajia esimerkiksi 3-5 kertaa viikossa, etkä ole valmis tinkimään tästä lajista kymmenen viikon ajaksi optimoidaksesi tulokset. Valmennus on aina kuin resepti, joka sisältää juuri oikeat ainekset,  juuri oikeassa suhteessa. Tämä valmennus sopii treenaajalle, joka on jo tottunut harjoitteluun ja haluaa erinomaisia tuloksia ilman turhauttavaa arpapeliä järkevällä, turvallisella ja arkeen sopivalla tavalla –treenaamalla yhteensä 4-5 kertaa viikossa. Jos sinulla on muita harrastuksia, ne kannattaa jättää vähemmälle valmennuksen ajaksi. 
• Et ole valmis ottamaan lainkaan vastuuta omasta kehittymisestäsi. Kyllä, valmennus motivoi Sinua takuulla. Ja kyllä, teen kaikkeni buustatakseni sinua eteenpäin etätukiryhmässämme. Mutta treenejä EN voi puolestasi tehdä enkä laittaa mitään suuhusi tai ottaa mitään suustasi pois –mutta tämän varmaan tiesitkin. 

Sinä teet päätöksen 

Nyt valinta on sinun. Kun olet lukenut tänne asti, sinua todennäköisesti kiinnostaa saada tuloksia harjoittelustasi. Tai kenties parempia tuloksia, mitä olet tähän menneessä saanut. Jos et aloita nyt tai tee asioita eri tavalla, olet kevään korvilla samassa kunnossa kuin nyt. Mikään ei ole muuttunut. 

•    Kehosi ei ole kiinteämpi
•    Lihasmassa ei ole kasvanut poikkeuksellisen nopeasti, jos on ollenkaan
•    Energiatasosi eivät ole tippaakaan korkeammalla
•    Ihmiset eivät kysele ihastuneina, uteliaina (ja ehkä hieman kateellisinakin), mitä oikein olet tehnyt itsellesi, vaan sen sijaan kuulet saman: ”No, mitäs sulle tänään..?”

Mutta jos aloitat, ja teet asioita 18 vuoden aika huippuun viilatuilla, jo sadoilla ja sadoille ihmisille huipputuloksia tuottaneella suunnitelmalla, tilanne voi olla täysin erilainen.
 

Kuvittele tilanne 10 viikon päästä: 

•    Olet täynnä energiaa. 
•    Mahdut vaatteisiin, jotka nyt kiristävät tai eivät edes mahdu päällesi. 
•    Jos tavoitteenasi on hankkia enemmän lihasmuotoja, kaverit ihastelevat jopa pikkuriikkisen kadehtien: ”Sä olet alkanut käydä salilla!”. Tai pyytävät sinua kilvan opettamaan heille ohjelmasi (kuten asiakkailleni usein tehdään) 
•    Sporttinen ja virkeä olemuksesi kääntää katseita kadulla ja saattaapa niihin liittyä muutama silmäniskukin! ;)

Tämä toinen vaihtoehto on aika paljon mukavampi, eikö vaan? Ja sinustahan löytyy ainesta tuon ensimmäisen vaihtoehdon toteuttamiseen, siitä olen varma! Tämän valmennuksen ohjelmilla, ohjeilla, tuella ja tsempillä pystyt siihen! 

Tee siis elämäsi paras päätös nyt ja hyppää mukaan alla olevasta linkistä. Saat itsellesi hyvissä ajoin tunnukset verkkoympäristöön ja kutsun etätukiryhmään, jossa tuen ja tsemppaan sinua elämäsi tuloksiin ja vastaan kaikkiin kysymyksiin, mitä sinulle saattaa matkan varrella herätä! 

Tehdään yhdessä supertuloksia, olet lämpimästi tervetullut mukaan! 

Tämä valmennus on suunnattu vain Liikun asiakkaille. 

Timo Haikarainen
 

Lisätietoja:

Timo Haikarainen
timo.haikarainen(at)th-valmennus.com