Valmentajana Liikussa: Mikko Korhonen

ValmentajatarinaLukuaika: 4 minuuttia

Terve Mikko! Olet valmentanut Liikussa vuodesta 2016. Mitä teit ennen vastuuvalmentajan pestiä ja kuinka päädyit Liikun valmentajaksi?

Noin puoli vuotta ennen siirtymistä Liikun valmentajaksi olin usean vuoden tauon jälkeen kokeilemassa siipieni kantavuutta luokanopettajan hommissa. Tätä ennen olin päätoiminen pesäpallovalmentaja Sotkamon Jymyssä ja Vuokatti-Ruka –urheiluakatemiassa. Koinkin olevani jonkinlaisessa aikuiselämän muutos- ja murrosvaiheessa. Mieli halusi jotain uutta ja halusin mennä eteenpäin. Kuulin jotain reittejä pitkin, että Liikku olisi tulossa Kajaaniin ja päätinkin olla aktiivinen ja laitoin CV:ni Riihijärville menemään. Nyt pääsen tekemään valmennustyötä kokopäiväisesti!

Mitkä ovat vahvuuksiasi valmentajana?

Suhtaudun sekä valmentamiseen että itseni kehittämiseen valmentajana ammattimaisen tosissaan, intohimoisesti. Viime aikoina olen pyrkinyt hakemaan lisäoppia mm. ihmisen käyttäytymisen ymmärtämiseen sekä vuorovaikutustaitojen kehittämiseen. Haluan, että valmennuksissani mukana olevien omat itsensä valmentamis- ja johtamistaidot kehittyvät valmennuksen yhteydessä. Pyrin ennen kaikkea tarjoamaan ja jakamaan tietoa ja saamaan asiakkaalle omaan reppuun sellaisia eväitä ja työkaluja mitä he voivat hyödyntää itsenäisesti, mahdollisimman monissa tilanteissa: mitä tehdä, miksi tehdä, miten tehdä ja milloin tehdä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aloitan valmentamiset aamulla aikaisintaan klo 8. Joskus aiemmin tein hyvinkin aikaisia aamuvalmennuksia, mutta oma suhtautuminen uneen ja palautumiseen on muuttunut ja siksi en enää niitä tee. Tällä hetkellä valmennukset painottuvat pääsääntöisesti aamupäiviin (klo 8-12) sekä alkuiltoihin (klo 16-20).

Kuinka Liikku kuntokeskuksena palvelee valmennustoimintaasi / yritystä?

Voin kyllä sanoa ettei valmentaminen oli jäänyt ainakaan tiloista ja välineistöstä kiinni. Liikun kautta on tullut näiden kolmen vuoden aikana useita valmennussuhteita. Useimmat näistä ovat syntyneet Liikun tutustumisiltojen sekä Liikun Kuntosaliopastus–ohjausten kautta.

Millaisia asiakkuuksia/asiakkaita sinulla on ollut Liikun valmentajana ollessa?

Skaala on ollut laaja, niin lähtötason kuin iänkin suhteen. Aivan liikunnan ns. vasta-alkajista aina urheilua kovin tavoittein tekeviin.

Koetko Liikun tukevan sinua itsesi ja ammattitaitosi kehittämisessä?

Olen tykännyt, että Liikun tiimipäivien ohjelmassa on aina ollut jokin valmentajan ammattitaitoa tukeva luento tai esiintyminen sen alan asiantuntjalta. Joskus aiheena on ollut valmentaminen, toisinaan myynti, markkinointi ja vuorovaikutustaidot. Lisäksi Liikun tarjoamat edut valmennuskoulutuksiin ja muihin alan työkaluihin ovat olleet hyvä kädenojennus.

Kuinka sujuvaksi koet toimimisen Liikun kanssa?

Homma on helppoa, selkeää, sopivan jämäkkää mutta joustavaa. Sopimuksen Liikun kanssa olen kokenut aina todella reiluksi. Liikulta saan loistavat toimitilat käyttööni ja Liikun hyvä imago tukee toimintaani.

Oletko tyytyväinen palkkioosi personal trainerina?

Vaikka valmennuskulttuuri Kajaanin korkeudella on vielä sangen nuorta ja moni saattaa edelleen ajatella, että oman valmentajan ottaminen olisi jollain tapaa elitististä, niin valmennettavia on riittänyt hyvin koko ajan. Tällä hetkellä olen itse vahvasti myös mukana joukkuevalmennuksissa (Kajaanin Hokki, Joensuun Maila) , joten vastuuvalmentajan pesti sekä yksilövalmennukset joukkueiden lisäksi täyttävät oman kalenterini käytännössä kokonaan.

Mistä asioista sytyt juuri nyt? Mistä olet innostunut ja mistä haluat oppia lisää?

Olen kiinnostunut itsetuntemuksen kehittämisestä ja itsensä johtamisesta, ihmisen käyttäytymisestä ja sen paremmasta ymmärtämisestä.

Mitä haluaisit sanoa kuntosaliharjoittelun aloittamista pohtivalle liikkujalle?

Yksi suosikkilauseistani on, etten ole vielä löytänyt tai keksinyt sellaista ihmistä, joka ei hyötyisi kuntosaliharjoittelusta. Eli jokaisen ihmisen mielestäni kannattaa jollain tasolla mahduttaa arkeensa kuntosaliharjoittelua, ihan oman toimintakyvyn kannalta.

Mitä haluaisit sanoa valmentajan uraa aloittelevalle personal trainerille?

Kehitä omaa osaamistasi jatkuvasti. Pohdi ja päivitä myös omaa valmennusidentiteettiäsi –ja filosofiaa säännöllisesti.

Valmentajaksi kotimaiseen Kuntokeskus Liikkuun? Lue lisää täältä.