Salinäkymää Kuntokeskus Liikusta

10 syytä treenata Liikussa

JäsenyysLukuaika: 2 minuuttia

Käydäänpä heti asiaan ja listataan tähän kymmenen syytä, miksi salitreenit kannattaa aloittaa heti nyt ja tietysti juuri Liikussa!

  1. Lisää voimaa arkeen. Laadukkampi vapaa-aika, lapsen nostaminen harteille, portaiden nouseminen toimistolle, ruuhkavuosikiireessä jaksaminen tai vaikkapa säilykepurkin avaaminen. Siinäpä vain murto-osa vaikutuksista, joita salilta saat viedä mukanasi arjen touhuihin.
  2. Parempi kehonkoostumus. Lihaskuntoharjoittelu vaikuttaa positiivisesti aineenvaihduntaan ja lihasmassan määrään. Suurempi lihasmassa nostaa perusaineenvaihduntaasi, mikä tarkoittaa sitä, että jopa vakaasti vaaka-asennossa levätessäsi kulutat enemmän energiaa kuin passiivinen kaverisi. Hyvällä kehonkoostumuksella on positiivinen vaikutus myös terveyteen.
  3. Selkä- niska- ja hartiakivut väistyvät. Istumatyö ja passiiviset työasennot ovat meille liikkumaan luoduille oma haasteensa. Ilman lihasten vahvistusta ryhtimme painuu ajan saatossa kumaraan kuin huomaamatta, mikä johtaa pian erilaisiin vaivoihin ja kolotuksiin. Liike on lääke!
  4. Itsevarmuus ja pystyvyyden tunne. Hyvin pian treenien aloittamisen jälkeen huomaat muutoksia kehossasi. Yleensä jo parin ensimmäisen viikon aikana kehonhallinta alkaa parantua ja pian muutokset näkyvät muuallakin. Kehon, lihasten ja myös mielen totuttua säännölliseen treeniin voit lisätä vastusta liikkeisiin. Ne myös sujuvat helpommin kuin edellisellä kerralla. Kuinka mahtavaa on huomata oma onnistuminen ja kehittyminen! “Minä pystyn tähän! Minä osaan tämän!” Nämä huomiot antavat lisää virtaa, sinnikkyyttä ja itseluottamusta myös salin ulkopuolella.
  5. Hyvästi stressi! Treeni on mielen hyvinvointia parhaimmillaan. Emmepä ole vielä kertaakaan Liikussa tavanneet henkilöä joka olisi katunut tehtyä treeniä. Olipa olo salille saapuessa innostunut tai väsähtänyt, on olo treenin jälkeen kerrassaan mainio! Treenin aikana ajatukset selkiytyvät ja unikin tulee paremmin.
  6. Pysy nuorena. Matalampi verenpaine, parempi sydän- ja verensuonielimistön kunto, sokeriaineenvaihdunnan paraneminen, luuston vahvuus… Siinäpä vain osa siitä hyvästä, jota lihaskuntoharjoittelulla saa aikaan. Lihaskuntotreenillä voit hidastaa iän mukanaan tuomia vaivoja ja olla salitreenin avulla 40-vuotiaana paremmassa kunnossa kuin 25-vuotias.
  7. Treeni tekee hyvää mielelle. Nykytutkimuksen valossa liikunnalla on mielenterveyden hoidossa ja mm. masennuksen ennaltaehkäisyssä tärkeä rooli. Treenin mieleen vaikuttava hyöty arjessa näkyy mm. päätöksenteossa, stressin ja pettymysten sietämisessä sekä erilaisten muutosten käsittelyssä. Treenin on todettu vaikuttavan myös aivoihin, muistiin ja oppimiseen.
  8. Tasaisempi verensokeri. Yhtenä lihassolujen tehtävänä on tasapainottaa verensokeria, jonka ailahteluun treeni auttaa. Salitreenillä pienennät näin myös diabeteksen riskiä. Lisäksi nautit arjesta enemmän, kun verensokerin myötä myös energiatasot pysyvät tasaisena.
  9. Vältä vammat. Voimatreeni vahvistaa niveliä tukevia isoja ja pieniä lihaksia, joten et loukkaannu niin helposti, vaikka saisit kovankin iskun. Lihaskuntotreenin kautta saavutettu parempi kehonhallinta ja niveliä suojaavat vahvemmat lihakset laskevat loukkaantumisriskiä.
  10. Olet tyytyväisempi työhösi. Tiesitkö, että aktiiviliikkujat ovat tutkitusti tyytyväisempiä työpaikkaansa? Suomi työssä 2021 -tutkimuksen mukaan liikuntaa aktiivisesti harrastavat kokevat selvästi enemmän onnistumisen tunteita työssään kuin harvemmin liikkuvat työkaverinsa. Liikkujat kokevat myös työilmapiirin kannustavammaksi ja omassa työssä koetaan enemmän innostuksen tunnetta kuin myös luovuutta. Aika mahtavaa!

Kymmenen aika hyvää syytä, eikö, joten mitä enää odotat? Liikku on kuntokeskus, johon on helppo tulla. Tule ja tutustu Liikkuun ilmaiseksi ma-ke klo 16-19 tai liity jäseneksi heti netissä ja aloita treenit vaikka saman tien!