Sopimusehdot

Kuntokeskus Liikun yleiset sopimusehdot

1. Kuntokeskus Liikun jäsenyys

Näitä sopimusehtoja sovelletaan Kuntokeskus Liikun (jäljempänä ”Liikku”) ja nimetyn henkilön (jäljempänä ”Jäsen”) välillä.

Liikun jäsenyys on aina henkilökohtainen ja sen alaikäraja on 13 vuotta. Jäsenellä on velvollisuus pitää omat, jäsenyyteen liittyvät tietonsa ajan tasalla. Jäsenyyteen liittyviksi tiedoiksi luetaan koko nimi, osoite, sähköpostiosoite sekä henkilötunnus. Jäsentietojen päivittäminen tapahtuu OmaLiikussa tai sähköpostitse osoitteessa info@liikku.fi

Jäsenyys oikeuttaa jäsenyystyypistä riippuen joko yhden, tai lisämaksusta kaikkien Liikku-kuntokeskusten rajattomaan käyttöön sopimuksen voimassaoloaikana jäsenehtojen ja aukioloaikojen mukaisesti. Jäsenyys ei sisällä laiteopastusta eikä henkilökohtaista kuntosaliohjausta tai -ohjelmaa.

2. Jäseneksi liittyminen

Liikun jäseneksi liittyminen on mahdollista ainoastaan Liikun verkkokaupassa osoitteessa www.liikku.fi. Jäseneksi liittyvä henkilö täyttää verkkokaupassa pyydetyt tiedot jäsenyyden perustamista varten ja vastaa tietojen oikeellisuudesta. Suomalainen henkilötunnus tarvitaan tunnistautumista, e-laskutilauksen identifioimista sekä mahdollisia perintätoimia varten. Erillinen tietosuojaselostus löytyy Liikun verkkosivuilta (https://www.liikku.fi/liikku-tietosuojaseloste).

Jäsenyys vahvistetaan hyväksymällä Liikun sopimusehdot ja maksamalla kertaluonteinen liittymismaksu, sekä jäsenyystyypistä riippuen joko ensimmäisen kuukauden kuukausimaksu tai vuosijäsenyyden jäsenmaksu.

2.1. Liittymismaksu

Kertaluonteinen liittymismaksu kattaa jäsenyyden perustamiskulut sekä kulkukortin kustannukset. Liittymismaksua ei palauteta. Liittymismaksu veloitetaan aina jäsenyyden perustamisen yhteydessä.

2.2. Verkko-oston peruutusoikeus

Verkkokaupasta ostetulla jäsenyydellä on kuluttajansuojalain (KSL) mukainen 14 vuorokauden peruutusoikeus (KSL 6:14). Jos jäsenyys perutaan 14 vuorokauden kuluessa, Liikku pidättää itsellään maksetun liittymismaksun KSL 6:19:n mukaisena kohtuullisena korvauksena. Jäsenyyden peruutuksesta tulee ilmoittaa osoitteeseen info@liikku.fi 14 vuorokauden sisällä ostohetkestä.

2.3. Alaikäisen jäsenyys

Alle 18-vuotias henkilö voi liittyä Liikun jäseneksi vain huoltajan suostumuksella. Jäsenyyden alaikäraja on 13 vuotta. Alaikäisen jäsenyydestä, sekä sen maksuista vastaa alaikäisen huoltaja. Alaikäiselle perustetun jäsenyyden maksajan / huoltajan laskutusosoite tulee ilmoittaa Liikkuun OmaLiikusta löytyvällä lomakkeella tai sähköpostitse info@liikku.fi. ¬

3. Jäsenkortti

Liikun jäsenkortti on aina henkilökohtainen. Sitä ei saa luovuttaa toisen henkilön käyttöön eikä sillä saa päästää toista henkilöä Liikun tiloihin. Jäsen vastaa itse jäsenkorttinsa säilytyksestä ja käytöstä, sekä sillä tehdyistä ostoista.

Jäsenkortti toimii Liikun kulunvalvonnassa henkilökohtaisena tunnistautumisvälineenä ja kulkukorttina Liikun tiloihin. Jokainen käynti on rekisteröitävä jäsenkortilla kulkuportin kortinlukijassa. Jäsenkortti mahdollistaa Liikun palvelujen käytön jäsenyyden aikana. Jäsenkortti toimii myös pukukaappien avaimena sekä välipala-automaatin maksuvälineenä.

Uuden jäsenen jäsenkortti noudetaan ensisijaiseksi Liikuksi valitun keskuksen jäsenkorttiautomaatista sähköpostitse saapuneella PIN-koodilla. PIN-koodi on voimassa 72 tuntia ostotapahtumasta. Jos 72 tuntia ylittyy, jäsenkortti noudetaan Liikusta keskusvastaavalta ma-ke klo 16.00-19.00.

Jäsenkortin katoamisesta on viipymättä ilmoitettava OmaLiikku-palvelussa tai sähköpostitse osoitteeseen info@liikku.fi. Katoamisilmoitusta edeltävät välipalaostot ovat kortinhaltijan vastuulla. Korvaavan jäsenkortin kadonneen tai vaurioituneen kortin tilalle voi noutaa Liikusta ma-ke klo 16.00-19.00. Käytössä vaurioituneen tai kadonneen kortin uusimisesta veloitetaan erillinen korvaus voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Vialliset kortit vaihdetaan veloituksetta.

4. Jäsenyystyypit

4.1. Toistaiseksi voimassa oleva jäsenyys

Toistaiseksi voimassa oleva jäsenyys (myös nimellä ”kuukausijäsenyys”) on jatkuva. Sopimus astuu voimaan siitä hetkestä, kun henkilö hyväksyy nämä sopimusehdot, vahvistaa jäsenyysoston Liikun verkkokaupassa ja suorittaa siihen liittyvät maksut kokonaisuudessaan. Sopimusvahvistus lähetetään jäsenen sähköpostiin. Ensimmäinen laskutuskausi alkaa kolmen päivän kuluttua liittymisestä, mutta jäsenyys on voimassa ostohetkestä alkaen. Voimassa olevat sopimusehdot löytyvät Liikun verkkosivuilta.

Toistaiseksi voimassa oleva kuukausijäsenyys on voimassa niin kauan, kunnes se erikseen kirjallisesti irtisanotaan. Toistaiseksi voimassa oleva jäsenyys laskutetaan kuukausittain. Sen irtisanomisaika on yksi jäsenkuukausi. Jäsenkuukaudella tarkoitetaan kuukausilaskutuksen eräpäivien välistä aikaa. Irtisanomiskäytäntö kuvataan erikseen näissä jäsenehdoissa.

4.2. Vuosijäsenyys

Vuosijäsenyys on voimassa yhden (1) vuoden määräajan jäsenyyden alkamispäivästä lukien ja se maksetaan kerralla koko määräajaksi. Ensimmäinen laskutuskausi alkaa kolmen päivän kuluttua liittymisestä, mutta jäsenyys on voimassa ostohetkestä alkaen. Vuosijäsenyyttä ei voi tauottaa eikä irtisanoa päättymään kesken sopimuskauden. Kun sopimuskausi päättyy, jäsenyyden voi uusia, lopettaa tai sen voi vaihtaa toistaiseksi voimassa olevaksi kuukausisopimukseksi.

5. Laskutus

Toistaiseksi voimassa oleva jäsenyys laskutetaan kuukausittain jäsenyyden eräpäivän mukaisesti. Kuukausimaksujen eräpäivä on liittymispäivä lisättynä kolmella (3) päivällä. Jos jäseneksi liittyminen tapahtuu esimerkiksi kuun 7. päivä, tulee eräpäiväksi seuraavina kuukausina aina kuun 10. päivä.

Liittymisen yhteydessä maksetaan verkkokaupassa hyväksytyllä maksutavalla kertaluonteinen liittymismaksu sekä ensimmäisen jäsenkuukauden kuukausimaksu. Verkkokaupassa suoritettavaa maksua ei voi jakaa usean eri maksuvälineen kesken, pois lukien Liikun lahjakortti. Toisesta jäsenkuukaudesta eteenpäin kuukausimaksu maksetaan verkkopankissa e-laskulla (vaatii e-laskutilauksen) tai erikseen sopimusehdoissa selostetuilla erikoismaksuvälineillä.

6. Maksutavat

6.1. Toistaiseksi voimassa oleva jäsenyys: e-lasku

Toistaiseksi voimassa oleva jäsenyys, jäsenkortilla tehdyt välipalaostot ja muut mahdolliset maksut laskutetaan kuukausittain e-laskulla. E-lasku lähetetään jäsenen verkkopankkiin kuukausittain. Jäsenen tulee tehdä e-laskusopimus omassa verkkopankissa kolmen (3) päivän sisällä liittymisestä. Ohjeet e-laskusopimuksen tekemiseen lähetetään jäsenelle sähköpostitse liittymisen yhteydessä. Jäsenen tulee tutustua huolellisesti ohjeeseen, jotta maksu tulee suoritettua oikein.

Jäsen vastaa itse e-laskujen vastaanottamisesta ja siitä, että hänellä on voimassa olevaa e-laskusopimus koko jäsenyyden keston ajan. Jos e-laskusopimusta ei ole, lasku lähetetään postitse. Se tulee joko postitse paperilaskuna tai ilmoituksena asiakkaan valitsemaan sähköiseen postilaatikkopalveluun. Näin toimitettuun laskuun lisätään 5 euron laskutuslisä.

Laskun jättäminen maksamatta tai e-laskusopimuksen irtisanominen ei irtisano toistaiseksi voimassa olevaa jäsensopimusta. Jäsen vastaa kaikista kustannuksista, jotka aiheutuvat seuraavista syistä: jäsen ei ole tehnyt e-laskusopimusta, jäsen on irtisanonut e-laskusopimuksen ennen jäsenyyden päättymistä, jäsen on poistanut laskun verkkopankista, jäsen ei ole vahvistanut ja maksanut laskua verkkopankissa eräpäivään mennessä. Jäsenen vastuulla on ilmoittaa virheellisestä laskusta osoitteeseen info@liikku.fi

6.2. Vuosijäsenyys: kertamaksu verkkokaupassa

Vuosimaksu ja liittymismaksu maksetaan kokonaisuudessaan jäsenyyden perustamisvaiheessa Liikun verkkokaupassa. Ennen määräajan päättymistä jäsen saa Liikulta maksuehdotuksen seuraavasta yhden vuoden määräaikaisesta sopimuskaudesta. Maksuehdotuksen maksamalla jäsenyys jatkuu katkeamatta seuraavan yhden vuoden määräaikaisen sopimuskauden ajan. Jos maksuehdotusta ei maksa, jäsenyys päättyy automaattisesti sopimuskauden loppuun.

Mahdolliset välipalaostot laskutetaan vuosijäsenyydessä kuukausittain e-laskusopimuksella, jos ostoja on vähintään kolme tai summa vähintään 9 €. Muissa tapauksissa välipalaostot laskutetaan neljännesvuosittain. Ne vaativat voimassa olevan e-laskusopimuksen. Jos voimassa olevaa e-laskusopimusta ei ole, välipalaostot ja muut mahdolliset maksut laskutetaan postitse, jolloin mukana on viiden (5) euron laskutuslisä.

6.3. Laskutuspalvelu: Cash-In Consulting

Jäsenyyksien laskutuksen sekä maksamattomien laskujen perinnän hoitaa Cash-In Consulting (Y-tunnus: 0646115-8). Liikulla on oikeus siirtää maksamattomat laskut perintään.

Liikasuoritusten ja virheellisten maksujen palautuksesta peritään 5 euron palvelumaksu.

7. Liikuntaedut ja Liikun lahjakortti

Liikku hyväksyy jäsenyyden maksutavoiksi Liikun lahjakortin sekä useimmat liikuntaedut, joita kutsutaan näissä ehdoissa erikoismaksuvälineiksi. Käytössä olevat liikuntaedut on listattu Liikun verkkosivuilla. Liikuntaedun tai lahjakortin käyttäminen ei poista jäsenen vastuuta huolehtia ensisijaisen maksutavan (e-laskusopimuksen) voimassaolosta. Liikun lahjakortti käy jäsenmaksun lisäksi myös välipala-automaattiostojen maksamiseen. Liikuntaetua voi käyttää ainoastaan jäsenmaksuun.

Liikun verkkokaupassa hyväksytyt erikoismaksuvälineet ovat Smartum Saldo, ePassi ja Liikun lahjakortti. Muilla Liikun hyväksymillä erikoismaksuvälineillä jäsenyyttä voi maksaa toisesta jäsenkuukaudesta alkaen.

7.1. Liikuntaedulla ja lahjakortilla maksu tulee tehdä neljä viikkoa ennen laskun eräpäivää

Liikuntaedulla suoritettu maksu tulee aina tehdä neljä (4) viikkoa ennen sen laskun eräpäivää, johon maksun haluaa kohdistaa. Jo tullutta, tai laskutusjärjestelmässä jo muodostunutta laskua, tai perinnässä tai muistutustilassa olevia laskuja ei voi maksaa erikoismaksuvälineellä.

Maksu tehdään siirtämällä liikuntaedun saldoa Kuntokeskus Liikkuun tai aktivoimalla lahjakortti OmaLiikussa ja se kohdistuu aikaisintaan neljän viikon päästä erääntyvään laskuun. Saldoa voi siirtää kerralla useamman kuukauden jäsenmaksun verran. Erikoismaksuvälineellä tehty maksu lisätään jäsenen OmaLiikku-tilin saldoon, ja käytetään automaattisesti tulevien jäsenyysmaksujen maksamiseen.

OmaLiikku tilille siirretty liikuntaetusaldo ja asiakasnumerolle aktivoitu lahjakorttisaldo säilyy OmaLiikussa kolme (3) vuotta latauspäivästä alkaen, jos jäsenyys ei ole voimassa. Sen jälkeen saldo nollautuu, jos jäsenyys ei ole aktiivisena. Liikkuun ladattuja erikoismaksuvälinesaldoja ei palauteta eikä muuteta käteiseksi. Ajantasaiset ohjeet erikoismaksuvälineellä maksamiseen löytyvät Liikun verkkosivuilta.

8. Jäsenyyden tauotus

Määräaikaisessa vuosijäsenyydessä ei ole tauotus- tai keskeytysmahdollisuutta.

Toistaiseksi voimassa olevassa jäsenyydessä ei ole tauotusmahdollisuutta muutoin kuin raskauden, asepalveluksen tai vakavan sairauden perusteella. Tauon ehtona on vähintään 12 kuukautta kestänyt yhtäjaksoinen jäsenyys.

Edellä mainitun taukoperusteen täytyy kestää vähintään yhden (1) kuukauden ajan, jotta tauotus on mahdollinen. Tauosta tulee sopia sähköpostitse osoitteessa info@liikku.fi, jonka jälkeen perusteesta tulee erillisen pyynnön mukaisesti esittää luotettava todistus. Jäsen huolehtii itse todistuksen tietoturvallisesta lähettämisestä. Todistus tulee lähettää salattuna sähköpostina jäsenen oman sähköpostioperaattorin ohjeiden mukaisesti. Vaihtoehtoisesti todistuksen voi lähettää postitse osoitteeseen Asiakaspalvelu, Kuntokeskus Liikku, Saaristonkatu 22, 90100 Oulu. Todistuksen toimittaessaan henkilö hyväksyy tietojen käsittelyn.

Liikku poistaa todistuksen omista järjestelmistään välittömästi sen jälkeen, kun taukopäivämäärät on merkitty jäsenen tietoihin. Liikku ei tallenna muita tietoja todistuksesta. Todistuksesta tulee käydä ilmi, mihin saakka tauotuksen peruste on voimassa ja kenelle se on myönnetty. Arkaluonteiset tiedot voi peittää.

Jäsenyys jatkuu automaattisesti taukoajan jälkeen. Tauotus ja irtisanomisaika eivät voi olla yhtä aikaa käynnissä. Tauotusta ei koskaan voi tehdä takautuvasti.

9. Jäsenyyden irtisanominen

Vuosijäsenyyttä ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden.

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanomisaika on yksi (1) jäsenkuukausi. Jäsenyyden irtisanominen tehdään OmaLiikku-palvelussa tai sähköpostitse vapaamuotoisella irtisanomisilmoituksella osoitteeseen info@liikku.fi. Laskujen maksamatta jättäminen tai se, että ei käytä palvelua, ei irtisano sopimusta. Sopimuksen irtisanominen tehdään aina kirjallisesti ja se lasketaan tehdyksi sinä päivänä, kun Liikku on vastaanottanut irtisanomisilmoituksen.

Irtisanotun jäsenyyden päättymispäivä määräytyy jäsenen henkilökohtaisen laskutuseräpäivän mukaan. Se ilmoitetaan jäsenelle irtisanoutumisvahvistuksessa sähköpostitse. Jäsenyys päättyy irtisanomisajan loppuun, ellei irtisanomista peruta ennen sitä. Irtisanomisen voi perua maksutta irtisanomisajan aikana kirjallisella ilmoituksella.

Esimerkki: Jäsenen laskun eräpäivä on aina kuun 5. päivä. Jäsen irtisanoo jäsenyytensä 20.1. Kuluvan jäsenkuukauden maksettu treeniaika tulee täyteen 4.2 ja jäsenyys päättyy yhden kuukauden irtisanomisajan jälkeen, eli 4.3. Irtisanomiskuukauden kuukausimaksu maksetaan normaalisti.

10. Yleiset jäsenehdot

10.1. Väärinkäytökset ja muut sopimuksen päättämisen ehdot

Liikun jäsenyys on aina henkilökohtainen. Jäsenyyttä ei voi siirtää tai vuokrata toiselle henkilölle. Jäsenkorttia ei saa luovuttaa toisen henkilön käyttöön eikä sillä saa päästää toista henkilöä Liikun tiloihin. Jäsenkortin luovuttaminen toisen henkilön käyttöön on sopimuksen välittömän katkaisemisen peruste.

Jos Liikku havaitsee jäsenyyden väärinkäytön, sillä on oikeus päättää jäsenyys välittömästi ja periä jäseneltä 200 euron sopimusrikkomusmaksu. Jos jäsenyys on päätetty väärinkäytöksen takia, Liikulla ei ole velvollisuutta palauttaa maksettuja maksuja jäsenelle, tai hyvittää jo muodostunutta seuraavan jäsenkuukauden laskua.

Liikku voi harkintansa mukaan joko keskeyttää tai päättää jäsenyyden yksipuolisesti esimerkiksi, mutta ei esimerkkeihin rajoittuen, seuraavissa tapauksissa:

  • maksamattomat jäsenmaksut
  • jäsenyyden / jäsenkortin väärinkäyttö
  • kuntosalin ilmapiiriin sopimaton käytös
  • yleisten sopimusehtojen rikkominen

Näissä tapauksissa Liikulla ei ole velvollisuutta palauttaa etukäteen maksettuja jäsenmaksuja tai hyvittää jo muodostunutta laskua. Jäsenyyden keskeyttäminen tai päättäminen maksamattoman laskun vuoksi ei poista jäsenen maksuvelvollisuutta tulleista ja muodostuneista laskuista.

Jos jäsenyys on keskeytetty maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi, jäsenen tulee ottaa yhteyttä sähköpostilla Liikkuun osoitteeseen info@liikku.fi ja sopia maksamattomien laskujen maksamisesta ja jäsenyyden palauttamisesta. Liikulla on oikeus siirtää maksamattomat laskut perintään.

10.2. Jäsenen vastuut ja muut huomioitavat seikat

Jäsenen tulee antaa jäseneksi liittyessä oikeat tiedot ja jatkossa ilmoittaa Liikkuun nimen, puhelinnumeron, osoitteen ja henkilötunnuksen muutoksesta. Osoite- ja henkilötiedot eivät päivity automaattisesti Liikun tietoihin tai laskutukseen. Alaikäisen jäsenyydestä ja tietojen oikeellisuudesta vastaa jäsenen huoltaja.

Jäsen vastaa siitä, että jäsenkortti on ainoastaan sen omistajaksi merkityn jäsenen käytössä.

Liikussa on tallentava kameravalvonta.

Jäsen vastaa itse vakuutuksistaan. Kuntoilu Liikussa tapahtuu jäsenen omalla vastuulla, ja jäsenen tulee noudattaa Liikun kuntosaleilla esillä olevia laitteiden käyttöohjeita ja muuta ohjeistusta.

Jäsenen tulee huomioida, että Liikussa ei ole aina henkilökuntaa paikalla. Jäsen vastaa itse siitä, että hänen terveydentilansa on sellainen, että hän voi turvallisesti harjoitella Liikussa.

Jäsen on vastuussa laitteiden ja välineiden oikeanmukaisesta käytöstä, Liikkuun sopivien harjoitusmenetelmien noudattamisesta sekä Liikun henkilöstön erikseen kirjallisesti tai suullisesti antamien ohjeiden ja sääntöjen noudattamisesta.

Jäsen on velvollinen selvittämään Liikun tilojen ja varustelun sopivuus itselle ennen jäsenyyden ostamista. Tähän on mahdollisuus tutustumisaikaan ma-ke klo 16-19.

Liikku ei vastaa henkilövahingoista tai aineellisista vahingoista, jotka aiheutuvat jäsenelle tai tämän omaisuudelle.

Liikun tilat on tarkoitettu liikunnan harjoittamista varten, ja jäsen voi käyttää niitä yksinomaan kyseiseen tarkoitukseen. Harjoittelussa tulee noudattaa Liikun salietikettiä.

Jäsen ei saa harjoittaa ammattimaista valmennus- tai ohjaustoimintaa Liikun tiloissa ilman erillistä valmennusoikeussopimusta.

Jäsen tiedostaa, että toisen henkilön kuvaaminen ilman lupaa pukuhuoneessa tai muussa vastaavassa tilassa on Liikussa kielletty ja rikoslain 24 luvun 6 §:n mukaisesti tuomittava salakatseluna. Jäsen sitoutuu siihen, että jos hän kuvaa pukuhuoneessa siten, että kuvassa näkyy myös muita, hän kysyy suostumuksen kuvaamiselle muilta pukuhuoneessa olevilta.

Laittomien aineiden ja dopingaineiden käyttö, hallussapito ja välittäminen on kiellettyä Liikussa.

Liikku tiedottaa jäseniä Liikkua ja jäsenyyttä koskevista asioista sähköpostitse sekä tarvittaessa verkkosivujensa kautta. Liikku ei vastaa siitä, jos jäsenen antamaan sähköpostiosoitteeseen lähetetty tiedote ei tavoita vastaanottajaa tai tule luetuksi.

10.3. Muutokset hinnoissa ja sopimusehdoissa, sekä palveluntarjoamisen esteet

Liikku pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin. Hintojen muutokset ilmoitetaan Liikun verkkosivuilla ja jäsenille lähetettävällä uutiskirjeellä, ja ne astuvat voimaan aikaisintaan ilmoituspäivää seuraavan kuun alusta lukien.

Liikulla on oikeus yksipuolisesti muuttaa näitä Yleisiä Sopimusehtoja. Kulloinkin voimassa olevat Yleiset Sopimusehdot löytyvät Liikun verkkosivuilta.

Liikulla ei ole velvollisuutta hyvittää jäsenen maksamia maksuja, jos se joutuu hetkellisesti sulkemaan Liikun kuntosalin tai osan kuntosalista siellä suoritettavien välttämättömien huoltotöiden tai muiden vastaavien syiden vuoksi.

Liikulla on oikeus siirtää sopimus kolmannelle osapuolelle ilman jäsenen nimenomaista suostumusta.

Liikku ei ole vastuussa ylivoimaisista esteistä, jotka estävät tai rajoittavat Liikun jäsentä käyttämästä Liikun kuntosalia. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan sellainen tapahtuma, jota Liikku ei ole voinut ennakoida tai estää kohtuullista huolellisuutta noudattaen. Ylivoimaisia esteitä ovat esimerkiksi sota, epidemiat, pandemiat, sisäiset levottomuudet, luonnonmullistukset, yleinen liikenteen tai tietoliikenteen keskeytyminen, lakko tai muu yhtä merkittävä ja epätavallinen syy.

Lue myös:

Tietosuojaseloste

Hinnasto

Liikun salietiketti