Valmentajana Liikussa: Eetu Aalto

ValmentajatarinaLukuaika: 4 minuuttia

Mitä teit ennen Liikkuun tuloa ja kuinka päädyit valmentajaksi Liikkuun?

Ennen Liikkuun tuloa toimin personal trainerina toisessa liikuntakeskusketjussa ja personal trainereiden kouluttajana, jota teen edelleen. Liikussa aloittaminen oli helppoa, sillä tunsin Liikun perustajat Johannan ja Heikin sekä markkinointipäällikön Terhin jo ennakkoon. Mukavat ihmiset ja reilu valmentajasopimus kannustivat vaihtamaan paikkaa ja myös oma isäni kannusti hakemaan Liikun paikkaa. En ole katunut! Tällä hetkellä toimin Liikun keskusvastaavana Oulun Alasintien (Limingantulli) Liikussa, oman yritykseni Edutrainingin kautta. Päiväni koostuvat sopivassa suhteessa valmennuksesta, hallinnollisista töistä sekä viikonloppupainotteisista koulutushommista. Harrastan myös voimanostoa ja tavoitteenani onkin menestyä lajissa kansainvälisellä tasolla, joten sekin rytmittää päiviäni mukavasti.

Millaista työsi on Alasintien Liikun vastaavana valmentajana?

Tykkään työstäni Liikussa todella paljon! Asiakkaat ovat todella mukavia ja huomaan välillä jääväni juttelemaan salille ”työpäiväni” päätyttyäkin. Se ei todellakaan haittaa, sillä sali on minulle kuin toinen koti. Töihin on aina mukavaa mennä, sillä sieltä löytyy aina vanhoja ja uusia ystäviä sekä mukavia asiakkaita. Tyypilliseen työpäivääni mahtuu yleensä oma voimanostotreeni, 2-5 valmennustapaamista sekä sopivasti hallinnollisia tehtäviä ja/tai asiakkaiden jututtamista sekä auttamista salin puolella.

Mikä on parasta työssäsi?

Koen työni todella mielekkääksi ja merkitykselliseksi, kun saan auttaa, jakaa vinkkejä sekä valmentaa ihmisiä parempaan kuntoon sekä terveyteen. Jokainen päivä ja asiakas ovat omalla tavallaan erityisiä. Erityisen hyvältä tuntuu, kun näkee asiakkaan oivaltaneen, kehittyneen ja saavuttaneen tavoitteensa. Parasta Liikussa toimimisessa ovat mukavat asiakkaat, toiseksi kodikseni muodostunut Alasintien Liikku kuntokeskus, kannustava ja kiva työyhteisö sekä se, että saan työllistää itseni valmennuksella ja voimailulla – itselleni rakkailla asioilla.

Kuinka kuvailisit itseäsi valmentajana?

Parhaimmillaan olen silloin kun saan valmentaa tavoitteellisesti suorituskykynsä parantamiseen suhtautuvaa henkilöä. Vahva koulutustausta yhdistettynä omaan, monipuoliseen urheilutaustaan antaa mielestäni loistavat valmiudet tuloksekkaalle ohjelmoinnille sekä kehityksen optimoivalle valmennukselle. En halua olla mikään piiskuri tai käskyttäjä, vaan haluan tarjota asiakkailleni tuloksia mielekkäällä, mukavalla ja elämäntavaksi juurtuvalla tavalla. Haluan olla helposti lähestyttävä, mutta sopivan jämäkkä ja uskottava valmentaja.

Millainen Liikku on kumppanina?

Liikku on minulle paras mahdollinen kumppani. Asiakkaita minulla on ollut laidasta laitaan saliharjoittelua aloittavista junioreista, jalkakyykyn Euroopan ennätysnaiseen saakka. Liikku mahdollistaa minulle samanaikaisesti monipuolisen ja täysvarustellun työympäristön, näkyvän markkinapaikan, mukavan ja laajan asiakaskunnan, mieluisan työyhteisön sekä yrittäjänä toimimisen vapauden. En kyllä keksi, mikä voisi olla juuri nyt paremmin!

Mistä personal trainer-asiakkaasi löytyvät?

Uusia asiakkuuksia tuli Liikussa aloittaessa mukavasti Liikun Kuntosaliopastus-ohjausten kautta. Kuntosaliopastuksessa asiakas sai maistiaisen ohjauksesta ja pääsi mukavasti alkuun, mutta kuten monessa muussakin asiassa… Nälkä kasvaa syödessä. Moni asiakas halusi jatkaa personal trainerin valmennuksessa myös Kuntosaliopastuksen jälkeen. Tärkeimmäksi asiakashankinnan keinoksi sanoisin kuitenkin oman aktiivisuuden ja ihmisten jututtamisen sekä vilpittömän auttamisen salilla. Kun porukkaa rennosti jututtaa ja tutustuu heihin, on ihmisten helppo kääntyä saman, tutun kasvon puoleen ja ostaa valmennuspalveluita. Käsi ojossa ja tyrkyttäen ihmisiä ei pidä lähestyä, vaan aidosta auttamisen ilosta. Se palkitsee kyllä hyvin fiiliksin sekä myöhemmin kalenterin täyttymisenä.

Oletko tyytyväinen tulotasoosi?

Se on kyllä juuri sillä tasolla kuin olen toivonutkin. Tulotaso on tällä hetkellä erittäin hyvä ja se mahdollistaa myös parhaimman mahdollisen keskittymisen jokaiseen asiakkaaseen yksilönä. Unelmanani olikin hommia starttaillessa, että kykenisin elättämään itseni valmennustyöllä sekä voimailulla. Nyt tuo unelma on jo saavutettu.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Kaikki on erittäin hyvin juuri nyt ja nautin suuresti työstäni Liikussa. Koen saavani Liikulta hyvin tukea toimintaani valmentajana ja pidän mielekkäänä sitä, että saan valmentaa asiakkaitani omalla tyylilläni ja omien tuotteideni avulla. Hallinnollisia töitä voisin mielelläni ottaa hieman enemmänkin, sillä valmentaa haluan juuri sen verran, ettei se muutu liian kuormittavaksi, jolloin työn laatu ja fiilis kärsivät. Lisäksi minua motivoi ja tsemppaa erityisesti työni merkityksellisyys. Oman personal training- valmennustoimintani kautta saan vaikuttaa isosti ihmisten terveyteen ja auttaa heitä saavuttamaan tavoitteitaan. Kouluttajan työn kautta saan olla jalkauttamassa oppejani ja tietotaitoani tulevien liikunta-alan ammattilaisten työhön, eikä Liikun merkitystäkään isossa kuvassa voi millään vähätellä: Kaksi miljoonaa treenikertaa vuonna 2022! Aika iso vaikutus suomalaisten kansanterveyteen!

Mitä haluaisit sanoa juuri uraa aloittavalle valmentajalle?

Ymmärrä asiakashankinnan ja markkinoinnin merkitys. Älä pidä sitä tyrkyttämisenä, vaan lähesty rohkeasti ja ennakkoluulottomasti uusia ihmisiä, auta ilman taka-ajatuksia myynnistä ja jakele maistiaisia osaamisestasi esimerkiksi somessa, luentoina ja ilmaistreeneinä.

Lue Eetun haastattelu: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006410850.html

Eetu Aalto Valmentaja

“Tänään ylitän eilisen itseni”.

Olen intohimoisesti oman ja asiakkaideni suorituskyvyn kehittämiseen suhtautuva personal trainer. Valmennuksessani ei maksimoida kurjuutta, vaan syödään ja treenataan fiksusti.

Tutustu valmentajaan