Kuntosalin pelosta naisten kympille – Piian onnistumistarina

ElämäntapamuutosHyvinvointiValmennusLukuaika: 2 minuuttia

Kaksi vuotta sitten Piia päätti aloittaa elämäntapamuutoksen. Tueksi ja oppaaksi matkalleen hän päätti ottaa personal trainerin. Piia otti yhteyttä Liikun valmentajaan Mariaan ja siitä sai alkunsa jo kaksi vuotta kestänyt valmennussuhde. Nyt Piia kertoo hänen tarinansa kuntosalipelosta naisten kympille!

Palataan ajassa taaksepäin

Sain syksyllä -21 diagnoosin verenpainetaudista. Silloin ymmärsin, että nyt on aika ottaa itse vastuu omasta hyvinvoinnista ja alkaa tekemään asioille jotain. Olin aloittanut lukemattomia epäonnistuneita painonpudotusyrityksiä koko aikuisikäni ajan ja siksi itsevarmuus asian suhteen oli täysi nolla. Tiesin, että ilman personal trainerin apua ja tukea en missään nimessä pääse alkua pidemmälle. Ajatus kuntosalista pelotti ja ahdisti tosi paljon. Tavoitteenani oli ja on edelleen saada terveyttä edistävä liikunta osaksi arkea. En motivoidu isoista painoista tai kireistä lihaksista, vaan olisi mahtavaa oppia tykkäämään liikunnasta.

Toki tavoitteena on myös tiputtaa painoa, mutta ilman tiukkaa diettiä ja ruokavaliota. Haluan tehdä pysyviä muutoksia jotka tuntuvat hyviltä, enkä kieltää itseltäni jatkuvasti jotain. Sellaisia olen kokeillut ja aina epäonnistunut. 

Personal trainer tukena matkalla

En koskaan ole harrastanut mitään liikuntaa säännöllisesti ja epämukavuusalueelta poistuminen on minulle ihan vierasta, kun on alkanut tuntua raskaalta tai hengästyttää niin olen lopettanut. Marian kanssa oli heti ensi tapaamisesta alkaen helppo jutella. Halusin ehdottomasti vähintään vuoden, mielellään ainakin kahden vuoden sopimuksen, lyhyempi aika ei riittäisi pysyvään muutokseen minun kohdallani.

Maria on kunnioittanut sitä että haluan edetä varovasti ja rauhallisesti, mutta on kuitenkin osannut puskea oikeissa hetkissä oikeaan suuntaan. Kehitystä on tullut koko ajan pikkuhiljaa. Vaikka itsestä on välillä tuntunut ettei mitään tapahdu, Maria on muistuttanut että missä asioissa on menty eteenpäin ja kuinka paljon on muutosta tapahtunut. Itsevarmuuteni on kasvanut hurjasti niin suhteessa liikuntaan kuin muissakin asioissa.

Maria on huippuammattilainen, huumorintajuinen, sinnikäs, empaattinen. Vaikka kahteen vuoteen on mahtunut monenlaista mutkaa ja matkaa, Maria on aina jatkanut samalla tsempillä ja innolla eteenpäin ja tsempannut minut uuteen nousuun.

Missä mennään nyt?

Kaiken kaikkiaan tällä matkalla painoni on pudonnut -25 kg ja vyötäröltäni on lähtenyt -31 senttiä. Vasta nyt 2 vuoden jälkeen parhaat oivallukset ovat alkaneet tulemaan, olen oppinut huomaamaan liikunnan vaikutuksen mielialaan ja henkiseen hyvinvointiin. On mahtavaa huomata, kuinka en hengästykkään enää tutussa ylämäessä. Ja olen alkanut löytämään niitä itsellekin mieluisia liikuntalajeja, aiemmin kun en uskonut sellaisia olevan olemassa. Nykyään nautin patikoinnista luonnossa ja jaksan 10 km kierrokset helposti. Olen ottanut tavoitteekseni juosta ensi keväänä 10 km naisten kympillä, ja Maria on luvannut auttaa minua siinä. Siitä tulee ihan mahtavaa!

Piia

Maria Gluhih Valmentaja

Valmentajana olen energinen ja kannustava mutta myös sopivasti vaativa. Teen työni täydellä intohimolla. Keskityn jokaiseen valmennettavaani aina yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti, huomioiden juuri sinun tarpeet ja tavoitteet.

Tutustu valmentajaan