Miten lisätä kasviksia ruokavalioon helposti, mutta monipuolisesti?

RavitsemusLukuaika: 3 minuuttia

“Puoli kiloa päivässä” on tuttu sanonta, mutta vieläkin tutumpaa on jääkaapin alimmalle hyllylle jääneet vihreät, jotka eivät päätyneet lautaselle asti. Kasvikset, vihannekset ja hedelmät sisältävät paljon vitamiineja, antioksidantteja sekä kuituja, ja siksi niitä olisi hyvä löytyä ruokavaliosta. Alla kuusi vinkkiä siihen, miten nämä herkulliset super ruoat päätyvät vihanneslokerosta lautaselle, helposti ja vaivattomasti.

Pilko kasvikset valmiiksi jääkaappiin

Eikö olekin niin, että inhottavin osa kasvisten syömisessä on niiden pilkkominen? Useimmiten kasvikset jäävät jääkaapin alimpaan lokeroon, ja mädäntyvät sinne. Mitäpä jos pilkkoisit ensi kerralla kerralla isomman satsin kasviksia ja vihanneksia jääkaappiin valmiiksi! Sieltä ne on helppo napostella sellaisenaan tai lisätä lisukkeeksi pääruoan kylkeen.

Lisää kasviksia ruoan sekaan

Saattaa kuulostaa aluksi eksoottiselta, mutta miksi et lisäisi kasviksia tuttujen ruokien sekaan? Esimerkiksi makaronilaatikkoon tai jauhelihakastikkeeseen voit sujauttaa sekaan raastettua porkkanaa tai pilkottua paprikaa. Maku ei juuri muutu, mutta kasvikset eksyvät suuhun huomaamattomasti ja vaivattomasti.

Surauta marjat ja hedelmät smoothieksi

Smoothie on helppo tapa saada päivän hedelmät, marjat ja jopa kasvikset nautittua huomaamattomasti ja maistuvasti. Kokeile ensin ihanaa marjasmoothieta, ja laita sen jälkeen testiin virkistävä vihersmoothie!

Käytä pakastekasviksia

On enemmän kuin sallittua mennä välillä sieltä missä aita on matalin. Osta pahan päivän varalle pakaste täyteen kasviksia, ja lisää niitä sieltä helposti ruokien joukkoon. Kokeile esimerkiksi herkullisia wok -vihanneksia tai valmiiksi pilkottuja uunijuureksia.

Keitä kasvikset herkulliseksi keitoksi

Kasvissosekeitto, mikä ihana kylmien iltojen lämmittäjä! Kasvissosekeiton reseptiä on helppo varioida, joten voit tehdä keiton juuri sinun lempi kasviksista. Kokeile esimerkiksi bataattia, porkkanaa tai lanttua. Vinkki: Saat lisättyä keittoon proteiinia soseuttamalla sekaan linssejä tai papuja! Herkullista, ja helppoa.

Valitse värikkäitä vaihtoehtoja

Kun kokoat ruokaa lautasellesi, oli se sitten kotona tai työpaikalla, pyri valitsemaan mahdollisimman värikkäitä vaihtoehtoja. Mitä värikkäämpi annos, sitä enemmän lautasellasi on todennäköisesti vitamiineja ja antioksidantteja. Kuinka monta väriä onnistut saamaan samalle lautaselle?